Új év, új remények: Nyolcadik történet: Csigavér, Sneci, meg az anyós!

Csigavér, Sneci, meg az anyós!

Év végén valamiért mindeki tesz egy olyan fogadalmat,ami annyira távol áll tőle,mint Kojaktől a dauer. Nincs ez másképp a történetben szereplő fazonokkal sem. Nos ők a Csigavér nevű csehó,szinte bentlakásos ivói,akik a minap pont arról beszéltek,hogy mit tesznek máshogy a jövőben. A spontán megalakult önsegítő egyesület,önjelölt elnöke Ferus. Aki az anyós-vej viszony javítását tűzte ki célul,ezért iratkozott be egy OKJ-s késdobáló tanfolyamra. No ebből majd megtanulja a banya,hogy a “multikultis” pálinkáját nem dézsmálja meg. Ennél a pontnál figyelt fel Sneci,a hobbi horgász. Akinek eddig sikerült két darab biciklit,egy pár gumicsizmát és néhány feleséget kifognia. Aztán megkérdezte,hogy mitől is multikulti,és ő miért nem kapott belőle!?
– Mert ebben van kérlek hazai kamilla,svédcsepp,meg brazil dió. Úgy üt,mint Chuck Norris. Azé’ nem kaptál,mert allergiád van a dióra.
– Nem,nem! Én azt a melóra mondtam.
Nos ezt én,mint szeszissztens azaz pultos persze igazolni is tudnám,csak ügye nincs rá igény. De inkább visszatérek a fogadalmak mezejére,ahol is eme tanfolyam elvégzését kitörő örömmel fogadta a díszes társaság. Sőt,Sneci újjabb tervvel bővítette a nemes célt. Szerinte attól is javulna a helyzet,ha a kedves mamának Lesi,a helyi nagyon gyengénlátók szövetségének,gombász szakértője főzne vacsorát. Ferusnak ugyan tetszett az ötlet,csak az a fránya Btk.,az ami visszatartja ettől. Lesi hozzátette,hogy az a fatál is tévedés volt,amit a mami névnapjára faragott Ferus.
– Megmondtam neki ezerszer,hogy ne hagyja a falábát a műhelyben.
A srácok erre megértően bólogattak. Aztán a nagy horgász meg azt mondta,hogy a jövőben nem kergeti a csajokat. Ami mondjuk nem is baj,hiszen az idő múlásával igencsak megkopott a sármja. A múltkor is kiesett a műfogsora,mikor egy lány figyelmét füttyszóval akarta felkelteni.
Lesi értetlenül állt a dolog előtt,majd ki is mondta amit gondolt.
– Csak azt tudnám,hogy mit esznek rajtad a nők?
Erre a kérdésre Sneci nem válaszolt,csak megnyalta a szemöldökét. Ezek után erről már nem faggatták. Inkább Lesi is beszállt a ebbe a kör fogadalomba. Nos ő aki szerint a kisfröccs akkor jó,ha nagy. Azt merte mondani,hogy megkéri a Mariska kezét. A hír hallatán albínó kór kapta el a haverjait,igen sápadt arcúak lettek,de hamar meglátták,az örömöt az ürömben. Méghozzá egy több napos legénybúcsú formájában. Tehát a gond letudva. Egyébbként meg amikor a menyecskét bemutatta a faterjának,az annyit tett hozzá,hogy szép,szép fiam,de nőnek nagy traktornak meg kicsi. Ráadásul annyit járt a szája a piacon,hogy a jégcsap retek is megolvadt mire hazaért. De a kritikák sem tántorítják el Lesit a násztól. Az eskütételek után a szomszéd asztaltól valaki azt merte kérdezni,hogy májvédő teára miért nem gondoltak. No erre aztán a fiúk cifrább szavakat szórtak szét,az egységben,mint egy tourette szindrómás. A zárórával eljött a legjobb tanács,a jövőre vonatkozóan a kérdezőnek. Ami az volt,hogy a felesége májával foglalkozzon,mert az meg pigment hiányos,azaz fehér igen.
A tanulságot levonva megfogadtam,hogy a következő évben olyan lesz a munkakedvem,mint Columbo neje.
2022.12.30. Bézs

Szólj hozzá!