Új év, új remények: Tizedik történet

Ma délután karácsonyfát állítottam. Pontosabban a tegnap délután, mert most, amikor ezeket a sorokat írom, már éjjel 1 óra is elmúlt… A fenyőfa díszítése szép gyermekkori emléket idézett bennem, 4–5 éves koromból. Akkor csodálatos karácsonyfa állt nagyszüleim lakásának a középső szobájában jobbra, az ajtó mellett a sarokban.
Miután befejeztem a karácsonyfa-díszítést, írtam egy verset erről, Fenyőt állítottam címmel. Vacsora után begépeltem a verset a laptopomba a piszkozatról, a papírról, amelyen megörökítettem az eseményt. Majd az elektronikus változatot és három fényképet az idei karácsonyfámról elküldtem a legjobb barátomnak. Ezután pedig előbb egyszer megnéztem, majd egész este és éjjel, majdnem egészen mostanig, amíg ezeket a sorokat rovom, hallgattam egy remek Hauser-videót, amelyben a híres horvát csellóművész egy énekesnővel együtt zenél, illetve énekel, és jókedvűen, szinte szerelmesen grimaszol is hozzá.
A fentiek hatására olyan súlyos melankóliába estem, hogy előbb sírtam egyet, majd egész végig, talán még most is romantikáztam, romantikázom. A konyhában ülök az asztalnál, írom az alkotásomat a 2023. januári tematikus novellapályázatra. Előttem az asztalon hever egy névjegyzék, amelyet jómagam készítettem öt napja: egy piros füzetbe írtam, piros golyóstollal, hogy feltűnőbb, figyelemfölkeltőbb legyen. Ebben fölsorolom mindazokat a reményeimet, vágyaimat, álmaimat, amelyeknek a megvalósulását óhajtom a jövő évben!
Elsősorban azt szeretném, hogy beteljesüljön az életem testileg, lelkileg, szellemileg, anyagilag, szakmailag és kapcsolataim terén! Egyre egészségesebb és erősebb, okosabb és tudatosabb, tapasztaltabb és bölcsebb szeretnék lenni! Egyre boldogabbá, szeretetteljesebbé, szeretetreméltóbbá óhajtok válni. Szeretnék mindinkább kreatívabb és intuitívabb lenni! Egyre sikeresebb, szerencsésebb, gazdagabb óhajtok lenni, jólétben és bőségben élni! Azt kívánom továbbá magamnak, hogy az új évben teljesüljenek az álmaim, a vágyaim, a terveim, a kívánságaim!
Meg akarom keresni és meg akarom találni a Páromat, pontosabban azt a magyar nőt, aki minden szempontból kiegészít engem, aki minden szempontból a legjobban illik hozzám, illetve akit én egészítek ki a legjobban, és akihez mindenféleképpen a legjobban illek! Ugyanakkor meg szeretném keresni és meg szeretném találni az igaz Barátaimat!
Olyan új lehetőségeket kívánok magamnak, amelyeknek köszönhetően folyamatosan azzal foglalkozhatnék, amivel a legjobban szeretnék: írással, szerkesztéssel, rajzolással, festéssel, tervezéssel, műszaki rajzok készítésével, fényképezéssel, online áruház adminisztrálásával! Szeretném, ha nyomtatásban is megjelennének az alkotásaim: a novelláim, elbeszéléseim, meséim, a regényem, a verseim, lehetőleg külön, saját kötetben, kiadásban, de legalább más művészekkel közös kötetekben, antológiákban!
Azt óhajtom még, hogy minél több időt töltsek a szabadban, a természet lágy ölén: sétáljak, tornásszak, kiránduljak, továbbra is szeressem és még jobban megismerjem az állatokat, a növényeket, a környezetemet, az engemet körülvevő világot!
Legnagyobb vágyam, kívánságom pedig az, hogy legalább egyszer a Marsra utazzak! Legyek én egyike azoknak az embereknek, akik fölfedezik a vörös bolygó szépségeit, kolóniát hoznak létre, növényeket honosítanak meg és termesztenek rajta, az élet minden formája számára lakhatóvá és élhetővé teszik a Marsot!
Figyelembe véve a fentieket, remélem, hogy az új évben, pontosabban 2023-ban: sikerül személyesen megtalálnom, megismernem és meglátogatnom Őt, a Páromat, lehetőleg a saját otthonában; sikerül ugyanazokat a vágyakat, érzelmeket és érzéseket ébresztenem Őbenne, amelyeket ő ébreszt énbennem; sikerül az otthonához közel, vagy éppenséggel Őhozzá költöznöm, hogy gyakran lássam és gyakran legyek vele élőben; sikerül megtapasztalnom a köztünk létrejövő szeretetteljes kapcsolat minden egyes természetes szépségét (akár egy első szerelemét…); sikerül vele személyesen is beszélgetnem, nevetnem, főznöm, ennem, sétálnom, fürödnöm, szeretkeznem, aludnom, és így tovább; sikerül teljesen tovább fejlődnöm és tudatosulnom minden téren, amelyen szükségem van erre!
Tehát új reményekkel fogadom az új év érkezését, beköszöntét. Új év, új remények – szoktuk mondogatni. Én is így fölkészülve vágok neki a 2023-as esztendőnek. És végül, de nem utolsósorban: köszönöm, köszönöm, köszönöm, hogy az Új Évben valóra válnak a fenti új reményeim! Hálás vagyok értük!

Dávid László,
Marosvásárhely,
2022. december 24.,
Karácsony

“Új év, új remények: Tizedik történet” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Hálásan köszönöm kedves Erzsébet!

  Örvendek, hogy örömet szereztem Neked!

  Tisztelettel,
  László 🙂

 2. Kedves Lászkó!
  Kívánpm, hogy teljesüljön minden álmod, minden vágyad, amelyeket az új esztendőre elképzeltél magadnak.
  Nekem tetszettek ezek a kívánságok.
  Az is, hogy gondosan ősszeírtad már előre, hogy mit szeretnél elérni, az meg különösen, hogy előre elképzelted, hogy már meg is valósult, és hálás vagy érte. (Állítólag így nem marad más lehetőség, mint hogy a valóságban is megtörténjen mindez.) Örülök, hogy olvashattam.
  Üdvözlettel:
  Erzsi

Szólj hozzá!