ŐsfAl tagok a Római Sas Birodalma és Rendje újabb lovagavatási ceremóniáján

A Római Sas Birodalma és Rendje a budapesti Benczúr Hotel különtermében újabb lovagavatási ceremóniát tartott a hét végén.
Janus Maximus Imperium Maius et Pontifex Maximus, a Lovagrend vezetője ezúttal 16 új lovagot avatott, köztük Gyárfás Tamás költőt, az Ősfehérvár Alkotóközösség és az országos Cserhát Művészeti Társaság tagját, akit előléptetett Quaestorrá és beosztotta a Szenátus Kulturális Hivatalába.
Az ŐsfAlköz hangulatfelelőse Tóth Tibor Tibiton az Öregharang című dallal örvendeztette meg az ünnepi ceremónia résztvevőit, mely dal éneklésével nagy sikert aratott.
Az ünnepségen a Lovagrend vezetője kitüntetéseket és előléptetések adott át. Csató József (Josephus Scriptorius) Tribunus az Acélpajzs kitüntetést vehette át a Római Sas Birodalma és Rendje érdekében kifejtett tevékenységéért.
Sipos Marit, az ŐsfAlköz vezetőjét és Vajda Ferenc Gézát előléptette Tribunus Plebis-szé, Tóth Tibor Tibitont Tribunus Abustalis-szá.
Távollétükben, Tamás Ferencet Tribunus-szá, Galambos Sándorné Mudrony Alojziát pedig Quaestor Priorrá nevezte ki, akiknek előléptetési okmányait Sipos Mari vette át.
A lovagavatási ceremónián Sipos Mari ünnepi beszédében elmondta, hogy Vajda Ferenc Géza többszörös Cserhát díjjal kitüntetett képzőművész, Magyar Rekord Diplomával rendelkező, a Római Sas Birodalma és Rendje Ezüstkereszt Érdemrenddel kitüntetett tagjával nem első alkalommal áll a ceremónia színpadán. Most Vajda Ferenc Géza egy saját tervezésű, saját készítésű fémszobrot adott át Janus Maximusnak, melyen a Sas mint jelkép van megformálva. Csató József most megjelent „Az én Itáliám Io in Italia ho” című könyvét ajándékozta Janus Maximusnak.

Csató József újságíró

Szólj hozzá!