Hiányzik a fiú

Összes megtekintés: 143 

Hiányzik a fiú… Vannak napok amikor jobban, vannak napok amikor kevésbé. Néha nagy ritkán még el is szoktam feledkezni róla, hogy nincs már velem. A napok nélküle szürkébbek sivárabbak, a dolgok már nem azok, mint régen, nem telnek meg izgalommal és jelentéssel. Emlékezetemben még élénken élnek az együtt töltött vidám napjaink. Jó barát volt, vidám és szórakoztató, intelligens, büszke és jószívű. Minden érdekelte, és majdnem mindent ki akart próbálni. Nagyon tudott lelkesedni, égett benne a tűz. Ha rágondolok még most is libabőrös lesz a kezem.

Szerettet olvasni: Joseph Heller, Herman Wouk vagy Karinthy egyre ment. Emlékszem a verseskötetekre, amiket olvasott: Villon, Ady, József Attila, Tót Árpád, Radnóti…

Aztán ott volt a nagy szerelem a zene, igen a nagy ő. Majdnem hivatásos zenész lett. Először klasszikus zenét tanult, majd a barátok hatására bluest és jazzt kezdett játszani. Néhanap egy kis rockot vagy metált. Egy kulturális disznó volt. Hiányzik a strici.

A sportban is jó volt, gyakran elmentem vele futni, egyszer még a kismaratont is megcsinálta, csak úgy unalmában. Atlétikus testét és jó mozgását, a sportban is kamatoztatta. Küzdősportok, labdajátékok, vízi sportok, extrém sportok, majdnem mindent kipróbált.

Voltak azért rossz tulajdonságai is szép számmal, néha nagyon irigy volt, vagy sértődékeny, ha úgy érezte nem bánnak vele érdemei szerint. Néha naiv volt, akit könnyen átvernek. Be is palizták sokszor, egy idealista barom, de én szerettem. Hitt a dolgokban. Hitt az őszinteségben, ki merte mondani amit gondolt, ha tetszett ha nem a többieknek. Mondom hiányzik a fiú…

Hiányzik a bátorsága, az ereje, a lendülete, az esze, még a dús hosszú barna haja is.
Belenézek a tükörbe és nem látom már eltűnt, elment… Cserébe azért hagyott valamit, olyasvalami ez mint a bölcsesség. Elmosolyodom, mert Karinthy novellája jut az eszembe "Találkozás egy fiatalemberrel", majd Hérakleitosz szavai: "Semmi sem állandó csak a változás maga".

“Hiányzik a fiú” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!