Városiasodás

A nagy falu városi rangot kapott, kisváros lett belőle. A fejlesztéshez sok dolog tartozott, többek között a város közepén levő, két egymásra merőleges utca közlekedésének lámpás szabályozása.
A lakók nagyon büszkék voltak a kereszteződésre, ami hamarosan tájékozódási ponttá vált. A hely földjazi neve ettől az időtől kezdve nem utcanév szerint szerepelt, hanem csak úgy, hogy a lámpák. A lámpáknál lehetett jobbra, balra fordulni, vagy egyenesen továbbmenni. Az utcák távolságbeli meghatározása is a lámpákhoz igazodott. A lámpáktól tíz percre, vagy két kilométerre, szólt az eligazítás, ha valakinek információra volt szüksége.
A tekintély növelése érdekében rendőr is került a kereszteződéshez, akinek az volt a feladata, hogy ellenőrizze, az áthaladók nem sértenek e szabályt.
Történt pedig, hogy egy szomszéd falubelinek arra akadt dolga, felpattant a biciklijére és a nevezetes helyhez érve belehajtott a pirosba. A szolgálatot teljesítő rendőr megállította és elkezdtek vitatkozni, hogy a kétkerekű szabályosan vagy szabálytalanul közlekedett e. A kerékpáros váltig állította, hogy ő nem tett semmi rosszat, a rendőr pedig ragaszkodott hozzá, hogy megbüntesse.
Hosszú disputa után a biciklis látta, hogy nem megy semmire, kifizette a büntetést majd megkérte a rendőrt, magyarázza el, hogyan is működik a közlekedési lámpa.

“Városiasodás” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. 🙂 🙂 🙂 Gratulálok írásodhoz! Szeretettel Edit

Szólj hozzá!