"Kör közepén álok"

Hónapokkal azelőtt éreztem, hogy nincs valami rendben. Minden nap rosszabb és rosszabb lett. Nagyon fáradt voltam, mindig többet kellett pihennem, de a fáradság nem múlt el. Jelentkeztem az orvosomnál, de az asszisztensnő elmondta a szabályokat, nem mehetek. A koronavírus miatt nem tudnak fogadni.
Minden nap rosszabb, nem lehet, tovább gondolkodni be kell menni a Sürgősségire.
Amikor beértünk, egy lélek nem volt. Azonnal vérvétel, majd pár vizsgálat. Mikor megjött a véreredményem az orvos behívott, és annyit mondott, „magának teljesen összeomlott a vérképe”! Ráncolta a homlokát, láttam az arcán, hogy nagy a baj. Aztán semmi vizsgálat, csak várakozás.
Két napja itt vagyok, és semmiféle kezelést nem kaptam. Nincs ebéd sem vacsora, Igazat megvallva nem is tudtam volna enni. A következő nap bevittek az osztályra, olyan erőtlen voltam, hogy hang nem jött ki a torkomon. Egy ágyas szoba, a nővérek be-be kukkantottak, megnézték, hogy vagyok-e még? Utána szó nélkül elmentek. Reggeli, szólt az egyik kedves nővér. Mindhiába, nem tudtam enni, a kezem alig bírtam felemelni. Az ágyban fordulni sem tudtam, hang alig jött ki a torkomból. Itt újabb két napot töltöttem, négy napja nem ettem, alig ittam. Vizitelni reggel jött a Doktor, megkérdezte, hogy vagyok, elmondtam, ahogy tudtam a problémám, udvariasan végighallgatott, majd annyit mondott a nővérnek, hogy adjanak nekem infúziót. A legnagyobb rémületemre és meglepetésemre a nővérke a következő mondta „hátha még itt lesz”. Értettem a célzást! A doktor úr hosszú másodperceket nézett a szemembe. Farkasszemet néztünk, nem gondolta, hogy tudom, miért teszi. Majd megszólalt. Igen, itt lesz.
Innentől kezdve úgy éreztem, hogy egy kör közepén állok, az egyik oldalról finom énekszó, barátságos mosoly, kezüket nyújtó angyalok hívnak, csendben halkan. Egy hatalmas felhőn ülnek szeretteim. Jó volt látni őket, éreztem a szeretetet, a hívogató szót, a nyugalmat, a szépséget és a közelséget. Megfoghattam kezüket, simogattam arcukat, akkora szeretetet éreztem, mint még soha. Ez lenne odaát? Ez a nyugalom, boldogság, a csend olyan élet amilyet még soha nem tapasztaltam. Elhatároztam, hogy megyek. Vágyom a fájdalommentes életre, a bánatra, a keserűségre, többé nincs szükségem. Szeretnék maradni, gondoltam magamban!
Ám abban a pillanatban, a kör másik oldalán megláttam egy gyönyörű kék szemet, tele könnyel. Ne menj még el anyukám, szükségünk van rád, nem mehetsz el. Megfogta kezem és húzott a kőrből kifelé.
A túloldalról csodálatos énekkel csalogattak vissza. Nyújtották kezüket, ám el nem érték.
Szép lassan kiléptem a körből, felnyitottam szemem, elhatároztam, enni, inni fogok. Erőt vettem magamon, nagyon nehéz volt, ám mégis a nehezebbet választottam. A harcot, azt a harcot kell megvívnom, ami nem biztos, hogy sokáig tart. De érdemes azokért a gyönyörű kék szemekért, amelyek tele voltak aggódással, szeretettel és rémülettel.
Elkezdődtek a kezelések, ami úgy látszik nagyon lassan hatnak, jó irányba.
Nagy harcos vagy, mondta egyik barátnőm, aki naponta felhív, és mondja, hogy ne add fel! Neked még dolgod van ezen a földön! Aztán odaátról hallom, igen ne add fel, akiért ennyien aggódnak, az nem adhatja fel.

“"Kör közepén álok"” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Kedves Kankalin, Onody Magdolna,Éva, Bol.Csisz Marika.és Róza.
  Soraitokat szívből köszönöm. Kívánok nektek egészséget szeretetet , és jó alkotó kedvet.
  Ölellek benneteket.Rózsa (l)(f)

 2. Kedves Rózsa!

  Nagyon is életszagú az írásod, ami azt bizonyítja, hogy a legjobb, érdekfeszítőbb prózák témája az élet maga.
  Gratulálok!(f)

  Szeretettel: Jártó Róza

 3. Kedves Rózsa!
  Megdöbbenten olvastam soraidat!
  Adjon a Jóisten kitartást, erőt és mihamarábbi gyógyulást!
  Őszinte szeretettel: Marika(l)

 4. Sok embernek kell ezt az írást elolvasni. Szeretettel gratulálok! Éva

 5. Szia Rózsa!

  Megrendülten olvastalak, ugyanakkor kivettem a pozitívumot, "nagy harcos vagy", és ez itt a lényeg.
  Kívánom, hogy győzedelmeskedj!
  Sok erőt kívánok és küldök hozzá! (f) (l)

  Szeretettel: Kankalin

 6. Kedves Rózsa!

  Megható írásodat döbbenten olvastan, nem szabad feladni, ki kell törni a körből.
  Sok szeretetzel gratulálok,
  Magdi

 7. Drága Rózsa! Megijesztettél. Szomorúan olvasom betegségedről
  szóló történetet. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok.
  Mária(l)

 8. Szia Babu!
  Ez egy régi folyamat, remélem hamarosan jó hírrel szolgálhatok neketek. Ölellek szeretettel Rózsa(f)

 9. Kedves Rózsa!
  Megható a történeted! Mi okozhatja a vérkép hirtelen krachját?
  Örvendek,hogy minden jóra fordult .:]
  Bátran kell harcolni ,hogy legyőzzük a félelmet!

 10. Kedves Rózsa!

  Mélységesen megdöbbentett az írásod. Igen, amikor az ember gyenge, fáradt, beteg úgy érzi, hogy könnyebb lenne elengedni mindent, de még nincs itt az ideje. Nem engedhetjük el, magunktól semmiképpen. Egyszer, mikor jön a végső, akkor nincs kérdés, de most még van és felelet is rá, amit Te magad fogalmaztál meg, azokért a gyönyörő kék szemekért küzdeni kell.

  Szeretettel: Rita(f)

 11. Drága Kata!
  Köszönöm szépen, kedves szavaid. Ölellek szeretettel Rózsa(l)(f)

 12. Drága Athina!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál, szavaiddal megajándékoztál.
  Ölellek Rózsa(f)(l)

 13. Kedves Marica!
  Példakép vagy számomra! Még sok évet adott neked az Úr.
  Szeretettel Rózsa(f)

 14. Szia Kitti!
  Köszönöm szépen a bíztatást. Ölellek Rózsa(l)(f)

 15. Drága Rózsám!

  Végtelenül örülök, hogy úja köztünk vagy. Nagyon vártam már történetedet. Hál' Istennek, szerencsésen kikerültél a kör közepéről. Jól mondta a barátnőd, nagy harcos vagy, és még sok feladat vár itt a földön. Szeretettel ölellek(f)Kata

 16. Drága Rózsa!
  Mélyen meghatottak soraid…, megdöbbentett, hogy sokszor milyen egyedül van az ember, és mégis mennyien vannak körülötte, akik segítenek a döntésben, mert a legnagyobb "harcosnak" is szüksége van rá:)!!!
  Ölellek szeretettel(l)

 17. 38 éves voltam, amikor majdnem feladtam, most 77 vagyok!
  "Hinni segíts Uram, hinni segíts!

 18. Igen, igaz. Soha ne add fel Rózsa!
  Jó, hogy megírtad ezt. (f)

Szólj hozzá!