Indián nyár

Meglátogatott egy kedves középiskolai osztálytársam, különös történetet mondott el. Nem találkoztunk leírni sem merem, hogy hány évtizede.
Nagy szerelem volt az övék, Általános Iskolai, tíz éves korukban már kedvelték egymást. Szemükben égett a szerelem tüze. Ahogy egymásra néztek izzott a levegő korülöttük. Mi nem mertünk rágondolni a szerelemre, ők már tudták mi az.
Eszter táskáját hazafelé mindig Robi vitte, cipelte a két táskát majdnem megszakadt, de neki nem volt nehéz, mert szerette Esztert, mindent megtett volna érte. Nyolcadik osztályban jártunk, ők már kéz a kézben sétáltak. Középiskola után mindkettő elhelyezkedett, majd összeházasodtak. Nagyon jól ismerték egymást, bíztak egymásban és szerelmükben. Mennyi fiú és lány álmodozott, hogy úgy szeretne szeretni, mint ők. Sokan irigykedve mondtak megjegyzéseket, őket nem érdekelte. A történet eddig volt ismerős számomra. Azután Eszter elmondta a következő történetet.
Robi beiratkozott esti főiskolára. Mint végzett főiskolás vezetői beosztásban dolgozott. Szép titkárnője kivetette a hálóját. Miután Eszter, tudomást szerzett a hűtlenségről, beadta a válókeresetet.
Simán elváltak, de nem tudtak egymás nélkül élni. Robi elvette feleségül Évikét, Eszter pár év múlva hozzáment kollégához Ivánhoz. A kapcsolatot tartották telefonon, személyesen, sokszor beültek egy kávézóba, hogy ki beszéljék, jelen házasságukat. Tanácsokkal látták el egymást. Ki hinné, hogy csak arról volt szó, pedig igencsak kettőjükről nem beszéltek. Pedig kellett volna, hiszen a régi tűz még mindig égett szemükben. Búcsúzáskor reszketve adtak egymásnak puszit, érezték, hogy egyszer csók lesz belőle. Mindig találtak okot, hogy találkozzanak.
Iván megtett mindent, hogy Eszter szeresse őt, ám Eszternek nem ment ez a szerelem. Robi megbánta, hogy Évikét választotta. Nagyon hiányzott Eszter. Időnként találkoztak, beszélgettek, mindent tudtak egymásról. Robi ha rá gondolt keze remegett, a pulzusa 110 volt. Nem tudta megbocsájtani magának, hogy ilyen helyzetet teremtett. Nekünk újra találkozni kell, gondolta Robi. Kapóra jött egy külföldi utazás felhívta volt feleségét, van-e kedve külföldre utazni, szívesen elviszi Olaszországba, neki hivatalos útra kell menni. Eszter azonnal igent mondott.
A reptéren találkoztak, mint régi ismerősök üdvözölték egymást. Érezték, hogy összetartoznak. Olyan erős kötelék tartotta őket, amit nem lehet szétbontani.
A szálódában egymás mellett volt szobájuk, vacsorára együtt mentek le. Eszter és Robi elegánsan jelentek meg. A válás előtt nem beszéltek meg semmit. Sértődéssel belevágtak a válásba. Eszter, mert megbántották, Robi meg féltette állását. Becsületbeli ügynek tartotta, hogy elveszi Évikét.
Az új házasságban egyikük sem érezte jól magát. Egymást egy percre sem felejtették el. Hiányoztak a meghitt órák, az őszinte szerelmes szavak, az odaadó percek, nincs senki más a világon, akit jobban szerettek, mint egymást.
Miután mindent megbeszéltek, Robi szerelmet vallott Eszternek. Érezte, tudta, hogy az asszony is még mindig szerelmes belé. A szobába együtt mentek fel, csodálatos éjszakát töltöttek el. Élvezték a találkozásokat, minél többet akartak együtt lenni.
Bujkáltak ismerősök elől, rendszeresen kimaradoztak otthonról. Az évek mentek már évtizedekkel is lehetett számolni, hogy szeretők voltak. Kapcsolatuk, szerelmük tart amíg élnek. Megbeszélték, hogy nyugdíjas korukat együtt szeretnék leélni.
Iván, a férj hirtelen halála, Esztert szabaddá tette. Magára maradt. Gyerekük nem volt. Robit várta minden este, és ő jött.
Évike, a strandon megismerkedett egy házaspárral, a férj jó partinak ígérkezett Évike elcsábította. Bejelentette otthon, hogy elköltözik, váljanak el. Robi örömmel tette, elváltak.
Huszonöt év után Eszter újra feleségül megy Robihoz élete szerelméhez, hiszen nem tudtak egymás nélkül élni.
Hát ez a mi történetünk mondta Eszter, szeretője voltam az első szerelmemnek, a volt férjemnek huszonöt évig. Várjuk az indián nyarat, akkor újra összeházasodunk.

“Indián nyár” bejegyzéshez 22 hozzászólás

  1. Szia Eva!
    Köszönöm,hogy olvasol, megtisztelsz vele.
    Szeretettel Rózsa(l)(f)

Szólj hozzá!