Jason Brown

– Meséltem már nektek Jason Brownról? – kérdezte Nene, miközben az asztalhoz ment és egy kis teát töltött magának a virág mintás porcelán bögréjébe. A többiek érdeklődve kapták fel a fejüket.
– Nem, nem meséltél még! – csapott le egyből a dologra Abby, aki épp egy bonyolult pasziánszt próbált már vagy harmadszorra kirakni.
– Talán egy ifjúkori hódolód volt? – kérdezte kíváncsian Betty, aki épp ekkor toppant be az ajtón, és komótosan az ágya felé igyekezett. Betty már nehezen járt, ezért egy masszív alumínium csőből készült járókeretre támaszkodott.
– Ó, dehogy, dehogy! – kuncogott.
Még Judith is letette romantikus füzetecskét, amit az ágyban fekve olvasgatott, és érdeklődve Nenére nézett.
– Lennél szíves elmondani, ha már így felcsigáztál minket?
– Hát jó, ha ennyire ragaszkodtok hozzá elmesélhetem – mondta, miközben óvatosan a szájához emelte a bögrét és ivott egy kortyot.
A Napsugár szeretetotthon lakói kíváncsian köré gyűltek.
– Tudjátok, még a hetvenes évek elején történt, akkor költöztünk le – a megboldogult férjemmel és a két vásott lurkómmal – Friscóból Miamiba. A Southeast Gables környékén vettünk egy takaros kis házat és ők lettek az új szomszédaink. Bizony így volt.
– Jóképű volt ez a mister Brown? – érdeklődött Judith.
– Ó, igen! Az igazat megvallva nagyon is jóképű volt – pirult el Nene. – Jason legalább hat láb és három inch magas, sötét hullámos hajú, csillogó szemű, napbarnított bőrű, elragadóan sármos férfi volt. Állandóan mosolygott, ilyenkor kivillantak hibátlan hófehér fogai. Mindig a legutolsó divat szerint öltözött. A felesége Melissa is kedves teremtés volt, remekül illettek egymáshoz, sose hallottuk, hogy veszekedtek volna egymással, vagy akár a gyerekekkel. Az övék tökéletes házasság volt.
– Gyerekek is voltak?
– Még szép! – Három! A legnagyobb Mike akkor felvételizett az egyetemre, ahova aztán a jó eredményei miatt egyből fel is vették. Játszott a profi kosárlabdacsapatban is, abban az évben a Miami Heat megnyerte az országos bajnokságot. Micsoda ünneplés volt! A középső fiú Tim is nagyon okos volt, később ő is egyetemre ment, ma egy jól menő befektetési vállalkozása van. És a legkisebb egy tündérszép szőke kislány, akiből azt hallottam később híres fotómodell lett.
– És jól éltek? – bukott ki a kíváncsiság Abby-ből, aki harmadszorra is elbukta a pasziánszt.
– Eszméletlenül gazdagok voltak – bár Jason sosem hivalkodott a pénzével. Keményen dolgozott, nem voltak káros szenvedélyei, csak a családjáért élt. Minden nyári szünetben Európába vitte őket vakációzni. London, Párizs, Budapest – mindenhol megfordultak.
– Biztos egy beképzelt hólyag volt – vetette oda foghegyről Judith. Akinek ennyi pénze van, az mind egy felfújt hólyag.
– Korán se hidd! – nevetett Nene. – Emlékszem amikor eldugult a konyhamalacunk és a férjem épp üzleti úton volt, Jason önként felajánlotta hogy átjön és megszereli. Annyira előttem van ahogy a méregdrága Ralph Lauren öltönyét a székre akassza, majd feltűri az ingujját és nekiáll a mosogatót megszerelni. Egy igazi földreszállt angyal volt.
– A férfiak soha nem angyalok!
– Hát ő az volt – sajnos. Nem is tudom, talán nem bántam volna, ha flörtöl velem. Olyan szép keze volt, és meleg barna szeme. Mindig figyelmesen meghallgatta amit mondtam. De nem, esélyem se volt! – Neki csak Melissa létezett. Imádta! Minden hónapban, az összeismerkedésünk napján – 24.-én ismerkedtek meg ahogy Melissa később elmesélte – hatalmas vörös rózsacsokorral várta.
– Tuti hogy meleg volt a pali – rázkódott a nevetéstől Betty, miközben majd kiesett elhasznált sárgás műfogsora.
– Ugyan dehogy! – Melissával később igaz barátnők lettünk, nem voltak titkaink egymás előtt, ő mesélte, hogy egy vadállat az ágyban, és a természet rendesen ellátta mindennel ami kell, ha értitek mire célzok…
Judy váratlan érkezése szakította meg, a történet fonalát.
– Lányok gyertek vacsorázni! Péntek van, almás pite is lesz!
Aznap este mindannyian kivételesen jól aludtak, és álmukban egy magas jóképű férfival sétáltak kéz a kézben, aki kedves volt, és megértő, és minden nyáron Európába vitte őket nyaralni a gyerekekkel.

*

Pár hét múlva beköszöntött az ősz és hidegebbre fordult az idő, csúnya esős napok következtek. Szürke, unalmas kedd délután volt a Napsugárban. Abby szokás szerint pasziánszozott, Betty az ágyon ült és sós kekszet majszolt, Judith meg fátyolos szemmel bámult ki az ablakon és az esőt nézte, ami vastag patakokban csorgott alá. Hirtelen Nenéhez fordult, aki az ágyban fekve, régi képeslapokat rendezgetett.
– Csak úgy eszembe jutott: vajon mi lett mister Brownnal? Él-e még?
– Kivel?
– Tudod! Jason Brownnal!
– Nem tudom miről beszélsz. Nem ismerek semmilyen Jason Brownt – rázta meg közönyösen a fejét Nene, miközben fakó arccal továbbra is a képeslapokat szortírozta.

“Jason Brown” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Nekem is gyanús volt ez a nagyon boldog házasélet,
  az áradozás a feleségről a kirándulások külföldre évenként ,stb…
  Túl szép lenne egy ilyen házasság ,ami nincs!(l)
  Gratulálok szeretettel….Babu(l)

 2. Nene füllentett, egy általa elképzelt "ideális" családot vázolt fel ami a valóságban nem létezik. Az elbeszélésében minden túl tökéletes. Később természetesen nem emlékezett már rá miket hordott össze… :))))

 3. Aznap este mindannyian kivételesen jól aludtak, és álmukban egy magas jóképű férfival sétáltak kéz a kézben, aki kedves volt, és megértő, és minden nyáron Európába vitte őket nyaralni a gyerekekkel. —
  —- itt a lényeg ! 🙂

Szólj hozzá!