Szerelem nélkül

Összes megtekintés: 79 

Intézményekben nem ritka, hogy a főnök elcsábítja a titkárnőt, vagy viszont: a titkárnő a főnököt. Utóbbi esethez érdek fűződik, az előbbihez a hatalom érvényesítése. Néha kiderül a viszony és botrány vagy büntetés lehet belőle. Az egyik fél házas, de nem szándéka a válás, néha mégis előfordul.

Nem volt ez másképpen egykor azon az egyetemen sem, ahova én jártam. A felvételi vizsgabizottság egyik tanár tagja első látásra beleszeretett, vagy csak megkívánta az egyik felvételiző lányt.

Bár a lány nem volt kellően tudással felvértezett, felvételt nyert. A tanár előadásaira kötelezően eljárt.. A férfit kifejezetten csúnyának látta, ám az előadásait szívesen hallgatta,mert remek és érdekes tudást mutatott a beszéd és jól lehetett jegyzetelni. Négy féléven át találkoztak így a lány és a ronda, szerelmes tanár.

A második tanév utolsó hetében külföldi kirándulásra vitt ez a tanár 15 hallgatót csereprogram keretében. A szőke lányt is beválogatták a csoportba. Élmény és tanulságos volt a tíz napos külföldi látogatás. Az utolsó estén a vendéglátók búcsúestet rendeztek a magyar diákok számára. Itt kezdődött a trükkös csábítás. A tanár táncolni kérte a lányt, majd elvitte egy étterembe vacsorázni, majd hazakísérte a diákszállóra. Másnap vonattal haza indultak. Közös fülkében ültek, játszottak beszélgetős társasjátékot. Az út fárasztó volt és hosszú, csak másnap délután értek haza, noha már este elindultak. A vonat után még átszállás új vonatra várt rájuk, de a tanárért autót küldtek. A végállomáson várta a beérkező vonatot és a kollégiumba hazavitte a lányt. Ő mit sem sejtett a különösnek sem tűnő kedvességről.Éppen túl volt egy – már két évvel korábbi, de még sajgó – szerelmi csalódáson. Szexuális kapcsolata férfival még nem volt, nem szeretett bele senkibe, noha akadtak volna jelentkezők.

– A tanár elérkezettnek látta az időt, hogy a lányt megkapja..Kezdődött a harmadik tanév, a szakdolgozat témájának kiválasztása. Felajánlot a tanár egy témát a lánynak és ígérte, hogy segíteni fogja annak megírásában. Választott egy másik hallgatót is szakdolgozónak magához, azzal az ígérettel, hogy mire diplomáznak az egyetemen megürül egy tanársegédi állás,amit egyikük elnyerhet. A fiú – a csoport legokosabb tagja – és a lány is más szakterületen szándékoztak témát választani, de a tanár ajánlata elcsábította őket és elfogadták a kínált rendszeres segítséget is.

– A konzultációkra hétfőnként este került sor, de csak a lány számára, a fiú más esténként részesült a segítésben. A találkozások alkalmával a lány ült a tanári szobában, írta a dolgozat fejezeteit útmutatással, a tanár a háta mögött állt. Néha megpihentek, szünetet tartottak, elszívtak egy cigarettát / erre a tanár úr szoktatta rá őket /. Egyre gyakrabban előfordult, hogy ilyenkor magánbeszélgetésekre is sor került, máskor a tanár úr eközben a lány fülével játszott. Novemberben bekövetkezett az első csók.A lány ekkor már érezte a tanár kívánását, izzott a levegőben a szexuális vágy. Nemsokára ezt a teljesülés követte. A lány nem volt szerelmes, de eltűrte a viszony további intim részleteit két éven át.

Diploma vizsgák előtt a fiú és a lány együtt készültek a soron következő vizsgára, és most is a szünetben sor került a magánéletük további alakulásának vázolására. Már tudni lehetett, hogy az egyetemi állást a fiú nyeri el. A lány elmondta a fiúnak a tanárral való viszonyát.A fiú megcsókolta / talán életében először fordult ezelő, mert nem érdekelték a lányok, csak a karrier / – azután hatalmas erkölcs indulattal utasítottael ezt a gyalázatot. Parancsolta a lánynak, hogy a diploma utá utazzon minél messzebbre állást keresni, mert felháborította a tanár nem is titkolt szándéka, hogy a két fiatalt összeházasítsa és folytatódhat a viszony. A lány egyetértett vele és megígérte, hogy egy messze városba költözik. Ő is undorodott már a kényszerű viszonytól. Megtartotta ígéretét, a fiú hallgatott, de meggyűlölte menedzserét.

Szakdolgozatukból mindketten doktori disszertáció készült, nagy sikerrel, de a lány nem használta a címet, a fiú pedig magas beosztásba került, tudós egyetemi oktató, akadémiai levelező tag lett belőle. Évek múlva barátsággal találkoztak, nem emlegették a múltat. A tanár távozott az egyetemről,a városban maradt, de más állást keresett és talált. A lánnyal többé nem találozott, bár írt neki, választ nem kapott.

“Szerelem nélkül” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kedves Éva!

  Igazad van, alány szégyellte magát később, de nem mert ellenkezni és kimaradni az egyetemről, a tanárt feljelenteni nem lehetett, hiszen nem erőszak volt, és MINDEGY volt alánynak előző nagy csalódása után. A doktori címét ezért nem használta soha.

 2. Kedves Rita!

  Kiegésítem neked a rörténetet.
  A fiú és a lány nem voltak egymásba szerelmesek, sőt a fiút nem érdekelték még a lányok, azt pletykálták, hogy a fiúkat szereti. Ez nem voltigaz, nem is tudott róla, a lány mondta el neki a pletykát.
  A fiú erkölvsi felháboeodása érthető, a lány pedig megértette ezt, mertszégyellte magát a helyzet miatt és szívesen távozott, hiszen csak eltűrte a tanár vágyait, de nem osztozott benne,de nem akrt botrányt.|)

 3. Kedves Sarolta!

  Érdeklődéssel olvastam a műved, de hiányérzetem maradt a szereplőkkel kapcsolatban. A fiú elküldte a lányt, aztán meg magára hagyta? Élte a saját életét? Nem lettek egy pár? Akkor meg minek szólt bele a lány életébe?

  Szeretettel: Rita(f)

 4. Ha azt nézem ez egy szomorú történet. Nem tudom elképzelni, hogy ne gondolt volna valamilyen szégyenérzettel múltjára a lány, ha vissza-visszatekintett arra. Persze könnyű ítélkezni, mert minden élethelyzet azért más és más. Szerintem is jó történet. Szeretettel olvastalak: Éva

 5. Tibor kérlek e kettő – hatalom és szexuális vágy együtt jár,mert így természetes. Nem volt ittkényszerítés, de nem volt viszonzássem.

  A szereplők már nem élnek, de én ismerem a történetet, mert évfolyamtársaimmal történt, a lány a kollégiumban szobatársam volt.A fiú csontrákban, a lány csontvelő rákban haltak meg. Sok szenvedés és titok övezte ezt a szomorú történetet.:@

 6. Kedves Sarolta !

  az előbbihez a hatalom érvényesítése.
  A férfi vágybol nem hatalombol szerti a nőt
  Jó történet.
  Üdvozlettel Tibor

Szólj hozzá!