Zöldszemű szörnyeteg

Lujzika és Margó, kolléganők, barátnők, megbeszélték, hogy ebben a melegben nem akarnak otthon maradni, a hét végén strandolnak. Lázas készülődés, már pénteken keveset ettek, hogy a legújabb bikinit tudják magukra venni. Szombaton sem reggeliztek csak kávét ittak. Meg voltak elégedve magukkal lapos has, mellüket éppen eltakarta a kicsi kis melltartó. A bikini alsó tenyérnyi, ám aki vigyáz az alakjára, felveheti. Nem azért, mert fel akarja hívni a fiúk figyelmét, hanem amiatt, hogy a nők irigykedjenek. Könnyű nekik, még csak 20-22 évesek.
Mielött kimentek a strandra, felpróbálták a tavalyi fürdőruhát. Nézegették magukat a tükörbe, megállapították, hogy nem híztak tavaly óta.
Mikor leértek a fürdőbe már alig volt hely, a medence tele volt vidáman lubickolókkal, a parton napozókkal, és fiúkkal, akik tátogattak, nézegették a lányokat. A fiúk felajánlották, hogy összehúzódnak. Bár négyen voltak, de valaki mindig a pokrócon marad, amíg a többiek fürödnek. A lányok megkérték, hogy figyeljenek az ő csomagjaikra is.
Miután elhelyezkedtek, elmentek zuhanyozni, a fiúk utánuk eredtek. Beszélgetésbe kezdtek, együtt mentek fürödni. Kellemesen telt az idő, addig, amíg megjelent egy igazi alfahím, egy Adonisz! Csatlakozott a társasághoz, a lányok legnagyobb örömére. Mindkettőnek nagyon tetszett a fiú. Magas, bőre, mint egy Indiáné, kigyúrt, izmos. A legdrágább napszemüveg, feszes fürdőgatya, tartása olyan, mint egy szobor.
– Sziasztok, Zsolt vagyok – mondta a fiú és a két lány közé ült.
„Merész vagy” – gondolta Lujzika, Margó nem tiltakozott tetszett, hogy összeér lába Zsoltéval.
Lujzika fogta magát és elment úszni, nem szólt senkinek. Margó és Zsolt nagyon megértették egymást. Mindketten a jót, szépet, és a toleranciát adták magukból. Margó úgy érezte, Megfogta Zsoltot, ám ő Lujzikát kereste.
– Elmegyek, megnézem merre van, mondta Zsolt.

Margó a vízben maradt a többi fiúval. Fájt neki, hogy Zsolt Lujzikát választotta. Akkor még nem tudta, hogy Lujzikának nem tetszik a fiú. Sem a habitusa, sem intelligenciája nem fogta meg a lányt.
– Merre vagy? Miért jöttél el szó nélkül?
– Úszni akartam, ami nagyon jól esett.
– Visszamegyünk a többiekhez?
– Még pár percet maradok, aztán megyek, te nyugodtan menj vissza.
Olyan képet vágott a fiú, hogy a lány elnevette magát. Nincs ehhez szokva, hogy őt elküldjék. Zsolt a meglepetéstől nem jutott szóhoz, elindult a többiek felé.
Margó már várta, megnyugodva látta, hogy Zsolt egyedül jön vissza. Ez a nap meghatározó volt életükben, mert innentől kezdve Margó és Zsolt találkozgattak. Lujzika örömére, legalább leszállt róla a fiú. Margó boldog és odaadó volt, Zsolt ezt értékelte, és ki is használta.
Eleinte fel sem tűnt, hogy rákérdez Lujzikára. Ám amikor többször említette, Margóban gyűlt a harag, de nem szólt egy szót sem. Magát hergelte fel. Nem akarta elveszíteni Zsoltot.
Kezdte utálni legjobb barátnőjét, akinek eszébe nem jutott Zsolt. Rettenetesen haragudott Margó mindkettőre. Szólni, tisztázni nem akarta. Rettegett, félt, hogy elveszíti a fiút. Minden ismerőse, aki látta őket együtt, el volt halva, hogy milyen sármos, jóképű fiúval jár. Margó büszke volt rá.
Lujzikának feltűnt, hogy barátnője kerüli, nem hívogatja, egyedül, vagy Zsolttal lóg. Emiatt hívta ő telefonon, szerencsétlenségére rákérdezett Zsoltra is. Margó majdnem gutaütést kapott, felnagyította a kérdést az agyában az volt, hogy biztosan találkozgatnak. Sem éjjele, sem nappala nem volt, teljesen kikészült. Elmondta, hogy nagyon jól vannak és igaz szerelem alakult ki közöttük.
Lujzika hallgatta és azt mondta örülök neki, majd elbúcsúzott Margótól, mert csörgött a másik telefon.
Margó arra gondolt, hogy dühében tette le a lány a telefont. Még jobban felhúzta magát, csapkodott, vagdalt, mindent, ami a keze közé került, tombolt a féltékenységtől. Ám egyiket sem kérdezte meg, hogy van valami köztetek? Nem volt bátorsága hozzá, mert azt gondolta, hogy azt mondják igen, van.
Zsolt kezdett kimaradozni a randevúkból, Margó, lefogyott, még kedvesebb volt Zsolthoz. A fiú ezt ki is használta, Margó egy idő után rákérdezett:
– Mondd, van valakid?
Zsolt kereken megmondta, hogy igen, van valaki más az életében.
Margóval nem lehetett beszélni, visszavonult, Zsolt nem jött hozzá.
Bezárkozott, se ki, se be nem mehetett hozzá senki. Lujzika szerette volna meglátogatni, felhívta barátnőjét, akitől kapott hideget, meleget, hogy elvette tőle a szerelmét. Megkérte, hogy soha többé ne keresse.
Lujzika, teljesen összeomlott, hisz semmi köze nincs Zsolthoz. Nem tudta mire vélni barátnője viselkedését.

Elmúlt pár hónap nem találkozott a két barátnő. Aztán összefutottak egy bevásárlóközpontban és Lujzika meghívta egy kávéra Margót, aki nagy rábeszélésre fogadta el a meghívást. Alig, hogy leültek, a szemben lévő asztalnál megpillantották Zsoltot egy lánnyal.
Margó úgy esett le a székre, akkor tudatosult benne, hogy mekkorát hibázott. Bocsánatot kért Lujzikától, de a barátságukra rányomta pecsétet a feltételezés és a bizalmatlanság miatt.
Oda a barátság és a szerelem a zöldszemű szörnyeteg miatt.

“Zöldszemű szörnyeteg” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Szia Kata!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál.
  Örömmel láttalak. Rózsa❤️

 2. Kedves Rózsa!
  Talán Lujzika meg sem érdemelte Margót mint barátnőt, ha az nem tudta tisztázni a helyzetet. Bár lehet, hogy csak én látom úgy, hogy inkább tisztázzák, és akkor legalább a barátság megmarad, mint hogy marja magát a lány, és se barát, se szerelem… De talán Margó tanul az esetből, és lehet, hogy évek múlva, mikor már mindketten boldog kapcsolatban élnek majd, a feledés homályába fog merülni Margó féltékeménysége.
  Szeretettel gratulálok, nagyon jó írás, tetszett!
  Kata

 3. Kedves Évike!
  Köszönöm szépen az olvasást.
  Szeretettel Rózsa(f)

 4. Kedves Rózsa! Érdekes módon az a meglátásom, lányoknál nagyon sok barátnősködést kivégez egy megjelenő fiú. Hogy miért irigykednek egymásra? Jó az írás, és ami tetszett, hogy megbeszélték. Az életben ritkán van ilyen ragaszkodó barátnó, mint Lujzika. Szeretettel: Éva

 5. Kedves Magdika!
  Köszönöm szépen, hogy olvasol. Elfoglaltságom miatt kevesebbet tudtam olvasni. Hamarosan bepótolom.
  Szeretettel Rózsa(f)

 6. Kedves Rita!
  Nagyon köszönöm, hogy nálam jártál.
  Ölellek szeretettel. Rózsa(f)

 7. Kedves Rózsa!

  A beteges féltékenység sok kapcsolatot tesz tönkre, szenved aki féltékeny, de mégjobban az akit büntelen gyanusítanak.
  Szeretettel gratulálok,
  Magdi

 8. Bizony így van, a barátság se olyan már, mint volt. Lujzinak több esze volt, de aki szerelmes, az se nem lát, se nem hall, nem is normális állapot a szerelem, hiába is dicsőítik a költők.

  Szeretettel: Rita(f)

Szólj hozzá!