Különös halál

Összes megtekintés: 56 

Rózsi volt a falu egyik legszebb lánya. Teltkarcsú termete, mézszínű, fürtös haja, tengerkék szeme sok férfi szívét megdobogtatta. Sajnos ő el is fogadta a mohó férfiakat, mert nem értett semmihez, ami becsületes elfoglaltságot jelentett volna. Sorsának alakulásában szerepet játszott, hogy nem volt igazi családja. Apját nem ismerte, anyja pedig – dolgos, de kegyetlen, mégis hanyag asszony, nem sokat bíbelődött lányai – három is volt – nevelésével.
Rózsi fiatalon elhagyta az iskolát, a falu kocsmájában vállalt felszolgálói munkát. Itt nem csak az italt szolgálta fel a férfiaknak, hanem saját bájait is. Mégis, akadt egy más vidékről ide vetődött munkás, aki nem ismerve Rózsi múltját,
feleségül vette. Rózsi hűséges felesége és ivótársa lett. A sok mértéktelenül fogyasztott ital a férfit korán sírba vitte.
Rózsi folytatta életmódját, de mivel magányosnak érrezte magát, macskákat dédelgetett, egyre többet, hogy simogassák, és doromboljanak neki. A macskaszeretet kilenc cicának jutott.
Rózsi etette a kedves állatokat, amikor józan volt. Finom falatokat hozott nekik a vendéglőből, ahol mosogatást is vállalt. Sajnos, ahogy teltek az évek, szépsége kezdett kopni züllött életmódja és a sok részegeskedés miatt.
Egyedül élt a falu végén egy kicsi házban, barátai nem voltak, testvérei megszakították vele a kapcsolatot, gyermeke pedig nem született. Ezért a részegség okozta halálát is, denem a szkásos májzsugor miatt.
Egy téli napon késő éjjel haza tántorgott, és azonnal beesett a szoba földjére, a rongyszőnyegre. El is aludt menten.A macskák egész nap várták, hogy ennivalóhoz jussanak, de hasztalan, mert Rózsi, a szerető gazdamost megfeledkezett a tejcskéről és a maradékok feltálalásáról. Szép hangversenyt lehetett volna hallani, ha valaki a hidegben a ház előtthallgatózott volna. A cicák nyivákoltak, gazdijuk horkolt. Órák teltek el így, és a macskák türelme elfogyott, az éhség legyőzte a gazdájuk iránt érzett szeretetet, és körülfogták az élettelennek látszó asszonyt, aki a cicák számára már csak ennivaló húst jelentett.
Rózsi másnap nem jelent meg a munkahelyén. A pincér lakásán felkereste Rózsit, de csak maradványait találta meg, mert szeretett kedvencei elevenen felfalták, húsa nagy részét elfogyasztva elégedetten aludtak mellette a szőnyegen.

“Különös halál” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves elborzadó olvasóim!

  Az “elevenen”szó valóban helytelen volt a szövegben, mert a macskák a halott gazdájukat ették, és nem az egészet, csak harapdáltak belőle.
  Atörténet viszont igaz, ismertem a szép lányt, és nem pletyka szinten értesültem tragikus haláláról. Közelében élő anyósom tól tudtam meg.
  Rgen volt, sok éve.

  Nem írok többet, nem ezért a bírálatért, hanem mert nincs tovább életem. Kilépek, és törlök mindenhol mindent.
  Sarolta

 2. Én eddig még csak kutyákról hallottam ilyen történetet (az igaz volt), de macskával nem. Ijesztő. Szeretettel: Éva

Szólj hozzá!