IRÁNY A NAPSÜTÖTTE TOSCANA!

TOSCANA SOLEGGIATO

Toszkána a bor és az olivaolaj hazája, sokak szerint Olaszország legszebb része. Ezt a nézetet én is osztom, mivel többször is jártam arra felé, csodás a táj, az emberek barátságosak. Ha tehetném, akkor szinte az egész telet is ott tölteném. Szeretem Toszkánát, az én Itáliám talán legkedvesebb helye!
A csodás kis középkort idéző városok, a zöldellő táj és a szőlőültetvényekkel teli dombok, ez a magával ragadó vidék Toszkána.
VIDÉKI PIHENÉS
Vidéki pihenés, a homokos tengerpart és a kellemes éghajlat nagyon vonzó a pihenésre
vágyó utazók számára.
Akik a fürdőzés szerelmesei rengeteg kisváros közül választhatnak, mint például Marina di Massa, Follónica, Punta Ala, vagy éppen Elba szigete. A part menti városok is nagyon kellemesek, de ki tudna ellenállni néhány napnak egy igazi toszkán villában?
Szinte minden dombon találhatsz egy kisebb vagy nagyobb kőházat vagy tanyát. Többségüket bár teljesen felújították, azért meghagyták a jellegzetességeket, amik erre a tájra jellemzőek. Ha igazán szeretnéd megismerni a környéket, mindenképpen ezt a megoldást válaszd, hiszen a kis falvakban nagyon szívélyesen fogadnak mindenkit, és olyan finomságokat is kipróbálhatsz, amire máshol biztosan nem lesz lehetőséged.
LÁTNIVALÓKKAL TELI VÁROSOK
Aki nem csak a tájban szeretne gyönyörködni, a Földközi-tenger partvidékén számtalan történelmi és művészeti kincsekben gazdag várost látogathat meg, melyek egész évben várják a turistákat.
Firenzében például érdemes ellátogatni a Dóm-térre, ami a középkor óta a város egyházi központja, vagy a Piazza di San Lorenzo-hoz, ahol szintén csodás építmények tárulnak a szemünk elé. Azután még nem beszéltünk az Uffizi Képtár csodálatos gyűjteményéről!
Az innen mindössze 70 kilométerre fekvő Siena egyik olyan gótikus városa, amely a mai napig ugyanolyan, mint amilyennek a 13-14. században megtervezték.
Pisa az egyik legrégibb olasz város, ahol a híres ferde torony található, számtalan gyönyörű templommal együtt, mint például a Baptisterium, ami Olaszország legnagyobb keresztelőtemploma. San Gimignaro pedig középkori tornyairól nevezetes. Persze ezeken kívül még rengeteg apró városka várja, hogy felfedezd szépségét.

A BORKEDVELŐK PARADICSOMA

A fantasztikus geológiai adottságokon és a földek megművelhetőségének módján túl az olasz emberek odaadása az, ami a toszkán borokat egyedülállóvá teszi. Ahogy utazgatunk a régióban, mindenhol teljesen más ízekkel találkozhatunk.
A Firenze környéki dombokon rendkívül sokféle bor készül. A legfontosabb itt, a délen fekvő meredekebb dombokon termő szőlő
Ezen a vidéken születnek a legfinomabb Chianti borok és itt határozták meg először a Chianti előírásait, több mint 200 évvel ezelőtt. San Gimignano-ban nagyon híresek a fehér borok, immár hét évszázada. Nagy gonddal válogatják meg a bor készítésekor a szőlő fajtákat.
Montepulciano igazi történelmi borvidék ókori ásott pincékkel és földalatti épületekkel. Az itt termő borok összefonódnak a hagyományos olasz ízléssel, inkább erősek, mint könnyedek, különleges nemes stílusukat pedig nagyra értékelik az egész világon.

Szólj hozzá!