TOSCANA SZERELMESEI

Összes megtekintés: 82 

BENCZE VIKTÓRIA ÉS A CULINARIUM

Annak idején a fiam, Csató József a székesfehérvári Velinszky László Általános Iskolában egy osztályban járt Bencze Viktóriával. 1991-ben volt az iskolai ballagásuk. Az általános iskolai évek alatt számos osztálykirándulást szerveztek az ország különböző  tájaira. A tanárok munkáját segítve néhány szülő mindig részt vett ezeken a kirándulásokon. Általában eljött Viki édesanyja, Saci is. Továbbá Csulik Péter édesanyja Edit , továbbá Buze András édesapja, Buze Pist barátom is, akivel együtt dolgoztunk a Fejér Megyei  Lapkiadó Vállalatnál, a Hírlapnál. Természetesen én is elmentem velük ezekre a programokra. Szükség is volt a szülői segítségre, mert általában csak egy tanárnő, Sajtos Marika osztályfőnök volt csak a tanulókkal, vagy esetleg még egy pedagógus.

Az általános iskola elvégzése után is követtem a gyerekek életútját. Bencze Józsival és feleségével Sacival is többször találkoztam, mivel nem messze laktak a mi házunktól. Mindig megkérdeztem tőlük, hogy mi van a Vikivel, merre ment tanulni és  dolgozni. Egyszer aztán Saci mondta, hogy Olaszországban van, Toszkánában. Közben Viki nagyon  szép és csinos lány, asszony lett, akárcsak az édesanyja.

Később azután ismerősök lettük a Facebookon, a közösségi hálón. Mindig megszoktam nézni Viki oldalát, mert sok érdekes olasz információt tartalmazott.

Viki 2018 februárjában létrehozott egy privát közösségi csoportot, oldalt: TOSCANA SZERELMESEI-címmel. A csoportnak ma már 10 774 tagja van. Nagyon sikeres! A létrehozáskor természetesen én is csatlakoztam a privát csoporthoz, így mindig megtudom nézni rajta a friss olaszországi információkat.

Viki családjával évek óta már Toszkánában  lakik és él, Viagerrioban. Ott működtetnek párjával együtt egy kis szállodát és éttermet. Az úgynevezett Culinarium program toszkán háziasszonya. Ez egy főzőprogram, amelynek résztvevői  a toszkán konyhát, ételspecialitásokat népszerűsítik. A Culinarium program Viki oldalán 21 830 embernek tetszik! Érdemes felkeresni, ha valaki arra jár a szállodájukat. Vendégeket is fogadnak természetesen, ha valaki helyet foglal náluk.

Nagyon finom ételeket, italokat készítenek ebben a programban. Az évek során a székesfehérvári lány  igazi olasz, toszkán specialistává vált. Készített egy kiváló dolgozatot is, A toszkán élet abécéje címmel, amely 2019. november 29-e óta megtalálható Bencze Viktória Facebook idővonalán. Érdemes felkeresni és elolvasni. Nagyon sok hasznos információt tartalmaz annak, aki a napsütötte Toscanaba (  TOSCANA SOLEGGIATO) készül utazni a közeljövőben.

 

“TOSCANA SZERELMESEI” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!