ÖRDÖGH LÁSZLÓ

Az egyik érettségi találkozón köröztem egy füzetet a lányok között, kérve, hogy írjanak bele néhány sort a tanárainkról. Gondoltam rá, hogy később írok róluk egy kis megemlékezést és nem akartam, hogy csak az én véleményem szerepeljen benne. Uramfia, aki csak írt a füzetbe, mindenki arra emlékezett, hogy az egész osztály szerelmes volt Ördögh tanár úrba. Valóban ő testesítette meg az épületben a fiatal erőt. Ici-picit csámpás, lendületes léptekkel vette a lépcsőket, jó hangulatban és érthető magyarázatokkal teltek az órái. Egyszer anyám látogatóba jött az iskolába valami hivatalos ügyben és a tanterem ajtaja előtt hallgatott végig egy “matematika ” órát.
– Ki volt ez a tanár? – kérdezte tőlem. – A magyarázatát még én is megértettem.
Mikor Ördög tanár úr katona volt, abban az évben heten tanítottak bennünket helyette. Utoljára is fiatalosnak, mosolygósnak láttuk őt, így marad meg emlékezetünkben.

 

“ÖRDÖGH LÁSZLÓ” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kedves Magdika! Néha nem árt, ha ilyen fiatalítás van a tanári gárdában. Bár én jóval fiatalabb voltam, csupán ált.iskolában negyedik osztályos, mikor tanárnőnk szanatóriumba került, és helyette egy igazi sármőr fiatal férfi tanított bennünket. Az osztály háromnegyed tanulója kitűnő lett. Nem azért, mert annyira engedékeny volt, csupán szerintem legtöbbünk így akarta magára felhívni a figyelmet. (Bár valószínűleg jól is taníthatott.)

Szólj hozzá!