A születésnapi gondolatok

Összes megtekintés: 33 

Párom unokája, Viktorka egyéves születésnapjára voltunk hivatalosak.
Nagy kíváncsisággal terveztük a viszontlátást. Már tud járni, láttuk a küldött képekből, de mennyit változott két hónap alatt? Bizony sokat! Határozottan járt-kelt, és a csupa mosoly emberke mindenki szívébe belopta magát. A finom bográcsos vacsorát követően a köszöntések, a hozzáírt versemmel, az ajándékok, játékok, luftballonok sokasága emelte a hangulatot. A születésnapi tortákon egy-egy égő gyertyái mellett a sziporkázó tűzijátékok emelték a hangulatot. Ünnepeltünk kis segítséggel elfújta a gyertyát, s kezeivel gyakorolta a tortával ízlelgetést. Jó apja arcát is összekente, nemcsak önmagát. A pohárköszöntőkkel, hangos nevetések közepette szállt a derű és az öröm. Mindenki róla áradozott! Egy gyors fürdetést, öltöztetést követően a keresztszülők akkumulátoros motorkerékpárja keltett nagy meglepetést, amely zenélt, villogott, berregett. Viktorka kis segítséggel nyeregbe ült és gombnyomással előre -hátra működtette azt. Mindez ámulatunkat tovább növelte. Igaz, néhány hete ilyen technikájú kisautójában szerzett rutint. Olyan boldogság áradt mindannyiunk lelkében, amely ritka manapság. Milyen játékokat kaphat drága ünnepeltünk a következőkben? A szeretet ajándékai határtalanok lehetnek, gondoltam. Pedig ő, a világot megismerő boldog felfedező, alkotó, kutató emberke. A nagy örömbe eszembe jutott, nem emlékszem születésnapi tortákra gyerekkoromban sem. Mennyire megváltozott a világ és a lehetőségek. Elmúlt, nem is gondoltam volna rá, de előjött: milyen jó lett volna, ha töredékét kaphattam volna a szeretetnek. Ezek a boldog órák betakarták a fájó sebeket.
Kérem Istent és a Viktorkát körül vevőket – sokáig legyenek okos szeretettel mellette! Örömünket szaporítsa legénykénk fejlődése, növekedése!

“A születésnapi gondolatok” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Kedves Babu!
  Bizony ezen élmények boldoggá tették lelkeinket. Azt nem tettem közzé, hogy volt az ünneplők közt
  kettő közeli hölgy akik, ha nem hozták szóba, epedve remélik, várják az ő babájukat,de régóta nem teljesült vágyuk.
  Mintha hallottam volna keserű sóhajukat.

  Szeretettel:Laci🌾💐🌷🌹🌻

 2. Kedves Laci! Remélem sok ilyen boldog Viktorka létezik. Szép napotok volt, felemelő az ünnep. A kicsi örül az ajándéknak, a felnőtt pedig a kicsi örömének. Így van ez jól. Szeretettel olvastam szép leírásodat.

 3. Kedves László!
  Nagyon kedves írásodat szeretettel olvastam.
  Olyan felszabadultan írtál,hogy meglepődtem..
  Nagyon aranyosak ezek az ártatlan kis csöppségek.
  Sok szeretettel gratulálok…Babu

  😘😘😘

Szólj hozzá!