Új év, új remények

Új év, új remények! Mindig ez jut eszünkbe az adventi időszakban. Az ünnepekre történő várakozás során szinte lepergett előttünk a 2020-as év filmje. Vajon mit hozott nekünk a múlt év, és mit várunk a következőtől, az újtól, a 2021-es esztendőtől?
A mérleget mindenkinek magának kell elkészíteni! Az lehet pozitív, negatív, avagy a kettő közötti.
Az arany középút lenne a legjobb, amit már a régi rómaiak is kerestek, kutattak több mint kétezer évvel ezelőtt. De azt nagyon nehéz megtalálni.
Elsősorban a tisztességes, becsületes élet vihet el bennünket erre az arany középútra. Az emberbaráti szeretet, amely Karácsony táján mindig egyre jobban előtérbe kerül. A család megbecsülése, a barátság ápolása, helytállás az élet minden területén.
De erre nem csak a karácsony ünnepi hangulatában, az illatos fenyőfa, a kigyúló fények, a csillagszórók tündöklése, az ajándékozás öröme közepette lenne szükség ,hanem az év minden napján!
Ugyanis ebben az elanyagiasodott, felgyorsult világban bizony nagyon sokszor nem figyelünk egymásra. Nem vesszük észre embertársaink nehéz helyzetét, betegségét és szenvedését. Nem gyújtunk eléggé segítő kezet a rászorulóknak!
Az egoizmus, az anyagi javak harácsolása nagyon rossz emberi tulajdonság! Jóra nem visz, csak a nagy nihil, az elidegenedés felé vezet.
Tehát még időben vissza kellene térni nekik a helyes útra. De ez az út nagyon göröngyös és hosszú. De mindig van kiút a káoszból, a rossz emberi tulajdonságok elhagyásával.
Legyen tehát az adventi készülődés, a várakozás fő vezérvonala az igazi keresztényi, emberbaráti szeretet, az emberi értékek megbecsülése és továbbvitele. Ezt kívánjuk minden jóakaratú embernek és annak is, aki megbocsátásra vár!

Új év, új remények! A régi latin mondás szerint „Dum spiro, spero !”, azaz „Amíg élek, remélek!”
Reménykedjünk tehát egy jobb és boldogabb , COVID-19 vírusmentes, új esztendőben, mint a tavalyi volt. Mert a remény hal meg utoljára!
E gondolatok jegyében boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és eredményes új esztendőt kívánok Székesfehérvár Megyei Jogú Város vezetőinek, polgárainak,az Ősfehérvár Alkotóközösség (ŐsfAlköz), a Cserhát Művészeti Társaság, a Római Sas Birodalma és Rendje valamennyi tagjának, minden rokonomnak, barátomnak, ismerősömnek, valamennyi jóakaratú embernek a földkerekségen, az orbis terrarumon!

CSATÓ JÓZSEF

“Új év, új remények” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Teljesen egyetértek írásoddal. Ne csak karácsonykor legyünk jótékonyak!
    Tetszéssel olvastalak!

Szólj hozzá!