Macskaszőr

– Anyu, a cicák is a Mennyországba jutnak, ugye?
Ugyanaz a kérdés. Századszorra, ezredszerre? Már rég nem számolja. Mióta 3 hónapja végelgyengülésben jobblétre szenderült a család macskája, a nyolc éves kislány napjában többször is elővette ezt a kérdését, mikor kinek címezve.
– Nem tudom, kincsem.
– Miért nem tudod?
– Mert nem tudom, mi lett vele.
– De jó cica volt, akkor ő is juthat a Mennyországba, nem?
Az édesanya elgondolkodott. Neki volt egy kedves kutyája gyerekkorában, és őt is megviselte a kutyus elvesztése, mikor tizenöt éves volt. Akkor egy kedves ismerős pap azt mondta neki, hogy az Édenkertben is voltak állatok, hát a Mennyben miért ne lehetnének? Most ez jutott eszébe, és bár kis szünet után, de válaszolt a lányának:
– Persze, hogy jó cica volt! És tudod mit? Az Édenkertben voltak állatok a Biblia leírása szerint. Akkor viszont a Mennyországban is kell, hogy legyenek, nem?
– Biztos vagy benne, anyu? – bizalmatlankodott a kislány.
– Biztos nem, de valószínűsítem.
A gyermek egyelőre beérte ezzel a válasszal, és elvonult. Az édesanyja viszont elgondolkodott azon, hogy vajon hogy tudná meggyőzni a gyermeket?
Karácsony közeledtével aztán rájött a megoldásra. Még az ajándékok csomagolását nem tudta megejteni, de valamilyen megérzés folytán elővette az előző évben viselt ünneplő ruháját, amit előző karácsonykor viselt utoljára. És ezen a ruhán macskaszőrt talált. Először a szöszhengerrel akarta leszedni az róla az oda nem illő szálakat. Egyáltalán, tanácstalan volt, hogy hogyan kerülhettek a ruhára, hiszen az előző karácsony után kimosva akasztotta be a szekrénybe. Utóbb viszont rájött, hogy valószínűleg a mellette levő ruhákról került rá az a néhány szál szőr, amit most felhasználhatónak talált. A ruhát szépen visszaakasztotta a szekrénybe, macskaszőröstül. Amikor pedig később becsomagolta az ajándékokat, a lánya csomagjainak lezárásakor a cellux alá tette a szőrszálakat.
Karácsonyeste a csomagok bontásakor a kislány fel is fedezte a macskaszőrt a csomagoláson:
– Anyu, nézd! Kand Úr szőrszálai! Most már tudom, a Mennyországban van, és így üzent, hogy jól van! Biztos nekidörgölőzött, mikor az angyalok csomagolták az ajándékomat! Remélem jó dolgod van fent, Kand Úr!
Az édesanya könnyes szemmel nézte, hogy néhány cicaszőr-szálacska hogy meg tudta nyugtatni a cicája halála miatt zaklatott lányt. Kand Úr most már békében nyugodhat a kert legszebb rózsabokra alatt. És talán egyszer még tényleg viszontláthatják a Mennyországban… Remélhetőleg…

“Macskaszőr” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Ezt nevezik tisztességes hazugságnak, úgy gondolom, amikor építő jellegű. Jöttem olvaslak. Nagyon levagyok maradva.
  Öleléssel, Zsófi.

 2. Már’ pedig, a gyerekek ilyenek, nehéz meggyőzni őket.
  A macskaszőr viszont jó ötlet volt!

  Gratulálok!
  Szeretettel:
  Marica

Szólj hozzá!