Szív nélkül

Összes megtekintés: 275 

A mentő egy negyvenes férfit szállított be a kórházba az egyik futtballpályáról. Játék közben felrúgták és megsérült. A vizsgálatok bokaficamot állapítottak meg nála, de az EKG és egyéb rutin ellenőrzések alapján az orvos azt vette észre, hogy a betegnek nincs szive. Kizárt!
Először a gépeket ellenőrizte, talán elromlottak, különösen azután, hogy látta, a férfi a bokasérülésen kívül remekül érzi magát, jókedvű és viccelődik, de azt mondta neki, másnapig bent kell maradnia, mert egyéb vizsgálatokat is el kell végeznie.
Az a tény, hogy a betegnek nincs szive, nem engedte meg, hogy munkaidő után hazamenjen. Éjszaka az orvosi szakkönyveket bújta, keresve a választ a problémára, hogy mi a teendő a szívtelen betegekkel. Ostobának érezte magát, ilyen beteg nem létezik. A vége az lett, hogy még a wikipédiát is megnézte, de sikertelenül.
Másnap reggel az orvos megvárta míg a beteg befejezi a reggelit, és odalépett hozzá. Suttogóra fogta a hangját, nehogy meghallja a másik ágyon fekvő ezt az abszurd megállapítást.
– Kovács úr, miután mélyreható elemzést és alapos kutatást végeztem, bizton elmondhatom, hogy Önnek nincs szive.Tudom , elég … elég hihetetlen. Mi tagatás , abszurd dolog. Nem is értem… Nem tudom, hogyan tud a test többi része működni.. de … a … – motyogott az orvos, azonban a beteg félbeszakította.
– Á, igen, igen, tudom! – mosolygott.
– Mit tud? – nézett az orvos döbbenten.
– Tudom , hogy nincs szivem, doktor úr – válaszolt a beteg nyugodtan.
– Tudjaaa? És, és hol van? – kérdezte az orvos láthatóan feszülten. Arca a csalódottság fintorába csavarodott, mert úgy gondolta, ő az, aki mindezt felderítette.
– Fiatalabb koromban egy nőnek, vagy inkább egy kislánynak adtam, mert nagyon szerettem
– De… és… a teste … ő, a… sajnálom, de hogyan tud élni szív nélkül? Szív nélkül az ember nem tud élni.
– Nos, doktor , ez igaz, de szeretettel minden megváltozik! Az a kislány, akinek a szívemet adtam, ma a feleségem . Neki élek! Érte élek! .

Az orvos döbbenten hallgatott és fejcsóválva kiment szobából. Azonnal aláírta a beteg papírjait, hogy haladéktalanul bocsássák el a kórházból, majd hosszabb időre szabadságra távozott.

“Szív nélkül” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!