Samu a kedves sün!

Tudtam, hogy Dóri szereti az állatokat, de arra nem gondoltam, hogy egy kis sün élete mennyire fontos számára.
Mondja, hogy hazafelé tartott, a lovardából, amikor látott az út közepén egy gombolyagnak tűnő valamit. Kiszállt az autóból és megnézte mi ez a kis gombóc? Egy kicsi sün! Megfogta, ölébe vette dédelgette, becézgette, nevet is adott neki. Samu, így nevezte.
Valószínű, hogy Samut elgázolták, mert húzta a hátsó lábát, mondja szomorúan Dórika.
Azonnal keresett egy pléddarabot, ellátta Samut , enni adott neki, és betekerte a plédbe. Majd helyet keresett a kazánházba rakta, minden nap etette. Almával, kenyérrel, amit ő evett azt adta Samunak is. Borisz a kutya értetlenül állt a helyzet előtt, legszívesebben megfogta volna, de látta, hogy Samu dédelgetve van, így ő sem bántotta. Egy alkalommal, orrával odébb akarta tolni, ám Samu résen volt a kicsi tüskéit kinyitotta, és megbökte Borisz orrát, aki ijedten futott ki.
Samu lassan meggyógyult. Mi legyen vele, összeült a családi Tanács, mi legyen Samuval?
Volt aki azt mondta el kell engedni az erdőben, de mindenki sajnálta, már el is vetették a kérdést. Van aki azt mondja, vigyük állat mentőkhöz, ott szakértelem van, majd a lábát is gyógyítják. Közben Dórikának el kellett mennie , pár napig nem volt otthon. Samura ránézett a család minden tagja. Senki nem árulta el, hogy nem találják Samut.
Egy este, Benjamin csodálkozva, idegesen jött be a házba, nincs meg Samu, most mi lesz, Dórikának, hogy mit mondunk. Este jön haza. Mindenki izgatottan várta. Hallottunk, hogy beszél valakihez. Igen beszélt Samuhoz. Ott volt az ölébe, simogatta dédelgette. Samu mint egy elkényeztetett gyerek tűrte a kedvességet.
Hol szedted össze ezt a kis csavargót, ne is mondjátok. Verseny előtt vettem ki a ruhám a kocsiból, és mit látok Samu boldogan eszi az almámat, hogyan került be a kocsiba nem tudom. Mondta mosolyogva. Mi elárultuk neki, hogy minden nap kerestük, el voltunk keseredve, hogy mondjuk meg neked, hogy eltűnt Samu .
Mi legyen vele? Ki kell találnunk.
A sünök védett állatok,ha találkozunk egy eltévedt példánnyal, nézzük meg , hogy kb. milyen korban lehet. A bébi sünök, mint Samu általában 0- 80 dk -osak. Nekik van a legtöbb figyelemre szükségük. Minden esetben tiszta vízre. Látásuk, hallásuk, kitűnő, ha veszélyt éreznek, összegömbölyödnek és tüskéiket kiengedik, köhögnek, tüsszögnek, sírnak. Hát persze, hogy szeretni lehet őket.
Ha nem megy el a háztól, akkor a tavasszal kitesszük az erdőbe, addig, meg aludja álmát nálunk.

 

“Samu a kedves sün!” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Végre eljutottam a történetedhez Drága Rózsa. Csupán az szomorít el, hogy már nem tudsz örülni neki. Hangod a fülemben cseng, kedvességed nem felejtem, örökre velem leszel. 🌈

 2. Kedves Rózsa!
  Tüneményes, tanulságos kis történetet írtál Samuról.
  Öröm volt olvasni.
  Gratulálok szeretettel: Klári🦔❤️

 3. Kedves Rózsa!

  Tetszéssel olvastam kedves történetedet, ugyanis mi is nagyon kedveljük a süniket, unokámnak van egy afrikai fehérhasu sünije, nagyon szelid kedves állatka, az udvarban meg szabadon, önálóan élnek, kutyával, macskákkal eszegetnek esténként.
  Szeretettel gratulálok,
  Magdi🌷

 4. Szeretettel olvastam kis sünis történetedet.
  Kellemes, szép hétvégét kívánok.
  Mária

Szólj hozzá!