AZ OLTÁS KOREOGRÁFIÁJA

Összes megtekintés: 158 

A férjem már nagyon várta. Ő nem lát, mindig a rádiót hallgatja, amiben állandóan magyarázzák, hogy nincs ugyan oltóanyag, de azért folyamatosan haladnak az oltások. Így ő azt szűrte le, hogy másoknak már beadták a vakcinát a közeli iskola épületében, ahol szavazni szoktunk, csak én nem intézkedtem. A legelsők között adtam postára a jelentkezés levelét regisztrációra, Péter unokám regisztrált az interneten bennünket, én 6 helyen jeleztem érdeklődésünket, de csak annyi választ kaptam egy helyről, hogy rossz az e-mail címem. Hetedjére sikerült azt a választ kapni, hogy regisztrálva vagyunk. A körzeti orvosunk első naptól számon tartott bennünket, így jött az értesítés az oltás pontos idejéről. Mi már évek óta csak az általunk kutyás mentősnek nevezett Lehoczki úr segítségével tudunk kimozdulna hazulról, vártuk is a jövetelüket. Kinéztem az ablakon és elkeseredve láttam, hogy egy fekete autó áll szokás szerint a kapunk és garázsunk előtt egy megállni tilos tábla közvetlen közelében. Már előfordult, hogy újraélesztés után a sáros fűben kellett botladozni az urammal a mentőnek éjjel, a miskolci ember nem képes felfogni, hogy vannak bizonyos szabályok az életben, nekik csak jogaik vannak, nekem kötelességem. Szerencsére van kijárás a lépcsőházból a társasház mögötti közterületre is, de ha arra jött értünk a mentő, akkor az volt a kifogása a másik társasházi lakás tulajdonosának, hogy tűnjen el előle azonnal, mert ő nem hivatalos mentő.
Ha nincs esős, jeges vagy csúszós út, akkor a mentőnek könnyebb az elülső lépcsőn levinni bennünket, ezért az a gondolatom támadt, írok egy e-mailt a rendőrségnek, ha jár erre fele egy rendőr, próbáljon már rendet csinálni. Természetesen az volt a jelzés, ami csaknem minden esetben, hogy kézbesíthetetlen, mert rossz a cím. Gondoltam, nincs mit veszteni, telefonon kérem meg a rendőrséget valami intézkedésre. Azt a választ kaptam, hogy hívjam a 112-őt. Hát nem gondoltam, hogy ilyen esetekben őket kellene zavarni, de úgy éreztem, egyszer megpróbálhatom, valóban minden baj esetén őket kell-e zavarni. Sikerült. Nagyon kedvesek voltak és közölték, hogy ők azonnal hívják a rendőrséget. Így is történhetett, mert perceken belül megjelent itt egy rendőrautó 2 rendőrrel, akik éppen láthatták, hogy valóban a mentős akart megállni a lépcsőnk előtt. Mivel ez nem történhetett meg, a hátsó kijáratnál oldottuk meg az udvaron illetve a közterületnek nevezett helyen való autóba szállást. Megfelelő időpontra érkeztünk az oltási központba, innen zökkenőmentesen zajlott minden. Könnyen szabaddá tettem a bal karomat és éreztem is egy tűhegynyi kis érintést, de kiderült, hogy már meg is kaptam az oltást. Azt nem láttam, milyen vakcina volt, de annyira nem éreztem semmit, hogy arra gyanakodtam, nem is kaptam semmit. Akkor meg miért látnak el annyi jó tanáccsal?
Még sötétedés előtt hazaértünk. Megnyugodva vacsoráztunk egy keveset, és a megfelelő időben lefeküdtünk. Szerencsére az uram másnap sem érzett semmit. Csak én kezdtem érezni éjjel, hogy nem hiába figyelmeztettek oltáskor, később fájhat a szúrás helye. A keret segítségével úgy tudok felállni, ha előtte a bal öklömmel megtámaszkodom az ágyon és úgy fellököm magam álló helyzetbe a keretbe kapaszkodva. Ez nehezen akart sikerülne, mert jobb oldalon pedig a csípőm nem engedelmeskedett a benne levő fémekkel. Már láttam értelmét a figyelmes kérdésüknek, hogy szúrhatják-e a bal karomat? 3 hét múlva megyünk a második oltásra, addig megpróbálok kitalálni egy megfelelő koreográfiát a mozgáshoz, mert nekem nem csak magamra kell gondolni, hanem a férjem ellátására is a vaksága miatt.

“AZ OLTÁS KOREOGRÁFIÁJA” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kedves Györgyi, Karola és Rita! Nálunk általában ilyen zökkenős az élet, a társasház tulajdonosok kihaltak, elköltöztek, újak vannak és hát ezt a generációt nem nagyon akarták nevelni a szüleik. Öröm is akad néha, most 3 könyvem tölthető le az Ágenda kiadó jóvoltából, kár, hogy Bakos József nem tud ezzel foglalkozni, benne jó lenne segítőt találni. De a náluk levő kiadáshoz nem elég a nyugdíjam, így csak ez a megoldás van ahhoz, hogy olvashassák, akik akarják. Üdvözlet: Magdi

 2. Kedves Magdolna!
  Nagyon is együttérzek veletek. Tudom, hogy mit jelent amikor az ember a legkisebb segítséget sem kapja meg.Bizzál abban, hogy legközelebb minden simábban fog lezajlani. Gratulálok az íráshoz és a bátorságotokhoz!
  Szertettel: Karola

 3. Kedves Magdolna!
  “Legjobb” történeteket a valóság, az élet írja. Nagyon együtt érzek Veletek.
  Remélem a legközelebbi alkalommal csendesebben, békésebben zajlanak le a történések.
  Szép napokat kívánok szeretettel: gyöngyi❤️

 4. Kedves vagy, Zsuzsa, hogy megérted aggodalmaimat. Már jól vagyok és nyugodt, jó alvás után a vérnyomásom is csendben van. Kár, hogy ilyesmikkel kell foglalkozni, jó volna egy kellemes tavaszon egy nagyot sétálni! Magdi

Szólj hozzá!