Terézia !

Fiatal lány, huszonkét éves, megismerkedett egy József nevű emberrel, aki magas, majdnem jóképű. Horváth József harminckét éves, partnere egy kis vállalatnak ahol orvosi műszereket gyártanak. Józsefnek volt egy előző házassága amiről soha nem akart beszéni. Józsefnek Teri volt az új álma akit dédelgetet ajándékokkal halmozta el jővőt látott kettőjükkel.
Egy nap József ünnepélyesen megkérte Teri kezét drága brilliáns gyűrűvel, Teri csak ámuldozott. Teri úgy érezte vakon megy bele ebbe a frigybe. Szeretett volna több időt míg jobban megismeri ezt az embert akitől egy kicsit félt. Közben lassan megismerte Józsefnek a másik oldalát és ki tudja még mi minden van mögötte. Egy alkalommal Teri megpendítette Józsefnek az első házasságát, tudni akart felőle. Józsefet a téma felingerelte, haragos lett, az lett a vége a téma soha többet nem került szóba.
Terézia gondolta, ha ezt elmulasztja, ki tudja mikor lenne még egy másik alkalom, túl sok lány van, nagy a választék, megnyugodott. József sürgette a házasságot, túl akart lenni rajta minnél előbb. Rövidesem megtartották az esküvőt, a lakodalmat, mindenki boldognak látszott és az új pár a Balatonra ment egy hetet üdülni. Józsi elfoglalt ember volt nem tudott sok időt szakítani.

Teltek a napok, egy hét alatt kétszer összevesztek, a harag nem tartott sokáig, de nem jó jel volt az új házaspárra.
Új lakásban minden jó volt. Józsi sokat dolgozott csak estefelé került mindg haza. Mikor örült Terinek aki ha mindent jól csinál, boldogok kehetnek.
Egy nap idegen ember kopogott az ajtón mondván hivatalos ügyben van. Teri félt, kinyitotta az ajtót. Teri egyik ámulatbol a másikba esett amiket hallott: Horváth József egy álnév amit József felvett, akit gyilkossággal vádolnak, amit még nem tudnak rá bizonyítani, közel vannak hozzá az orvosi műszerész vállalat nem létezik. Azt tanácsolják hagyja el a lakást ha van hová menni az élete nincs itt biztonságban. Teri szeretett volna nem élni azok után amiket hallott a gyilkosság amivel Józsit vádolnák az első felesége aki eltünt soha senki nem látta többet.
Terinek nem sok választása volt, nem akart a szüleihez menni mert ha elmondaná mi történt meghalnának a félelemtől. Régi jó barátnője aki elvált, egyedül lakik, megosztanak mindent egymás között. Oda költözött. Teri mikor megházasodott feladta a munkahelyét ahová most szeretne visszakerülni. Egy nap Teri szüleihez készült menni, nagy vásárcsarnokban ajándék után nézett. Megvette amit keresett, megfordult a halálrémület volt rajta József volt mögötte.
József : – Tudom, ott hagytad a lakásunkat, menekülsz előlem, de nem tudsz, bárhová mész megtalállak, megöllek.

Józsi két kezét Teri válára tette mintha meg akarná fojtani aki szörnyen megijedt de tudta sokan vannak körülöttük, semmi nem történhet, azzal lerázta Józsi kezeit, kiáltani akart, de Józsi egy pillanat alatt eltünt. Teri ment a rendőrségre elmondott mindent amit ők részben már tudtak. Segítséget kért amit nem adtak mert csak akkor tudnak segíteni ha valami már megtörtént, minden előzetes csak spekuláció.

Eltelt jó pár hét semmi nem történt, lehet József meggondolta magát és eltünt. Teri élete nagyon lehangolt volt, kiábrándult mindenből, tudta nem fog minden simán menni, álmodni se merte volna amik utólag vele történtek. Szeretett volna szép családi életet, gyerekeket.
Terézia barátnőjének a lakásában volt két ablak amik az utcára néztek, ahol autók parkoltak. Kezdett esni az eső, Teri kinézett az ablakon megrémülve látta József közeledik a házhoz, hívta a rendőrséget, mondta hogy az életétől van szó. Alighogy lette a mobilját valaki kopogott az ajtón először csak finoman, majd egyre türemetlenebbül. Teri nagyon ideges lett, hirtelen nem tudta mit csináljon elbújt az ágy alá, telefonját vitte magával. Hallota, hogy Józsi, mert más nem lehetet valamit csinál a zárral. Hirtelen nagy robaj, betörhette az ajtót, úgy hallatszott. Kis csend, majd lépteket hallott amik egyre jobban közeledtek. Teri látta a nagy magasszárú cipőket mint fekete bakancsokat megálltak az ágy előtt,Teri úgy érezte meg áll a szive, alig lélegzett síri csend, egyszercsak hangos zene a mobil telefonon valaki hívott amire Teri nem számított.
Józsi lehajolt,Terit hajánál fogva húzta ki az ágy alól.

– Mondtam neked te bestia előlem nem menekülhetsz, megfojtlak itt, az lesz a véged.

Teri torkaszakadtábol sikított Józsi két keze Teri nyakán ahonnan a hang már alig jött, az ajtóból két rendőrnek eldördült a fegyvere, Józsi holtan rogyott rá Teri testére. Teri visszaköltözött a szülői házhoz, elzárkózott mindenkitől.

Pár év telt el, míg lassan beolvadt újból a társadalmi életbe szerencsésnek mondták őt, aki megmenekült a halál torkából.

Ágoston Tibor

“Terézia !” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Rita !
  Azt szokták mindani ” Lassú víz partot mos ”
  Szeretettel köszönöm az olvasást
  Tibor

 2. Kedves Tibor!

  Nagyon izgalmas írást hoztál. Ez a József egy pszichopata volt. Borzalmas, hogy mennyire nem látszik az embereken, hogy mi van bennük belül.

  Szeretettel: Rita💐

 3. Sajnos sok ilyen megtörtént esetről hallunk. Nem
  értem, miért csak akkor intézkednek hasonló
  esetekben, ha már megtörtént a baj.
  Hiteles, jól megírt, szomorú történet.
  Üdvözlettel: Mária

Szólj hozzá!