Me Too

Összes megtekintés: 100 

Zoli jó fejű, ambiciózus srác volt. Igaz, a háttér se volt rossz, ahonnan indult. Szülei tehetségüknek és szorgalmuknak köszönhetően többre vitték az átlagosnál és ezt a jövőt szánták a gyermeküknek is.

Tehetsége és kitartása révén szépen haladt a maga által kiszabott úton előre. Kitűnő tanuló volt már az általános iskolában is, ráadásul két nyelven beszélt anyanyelvi szinten, mivel édesapja csak angolul szólt hozzá, míg édesanyja az anyanyelvén. Édesapjának nem volt könnyű megszereznie egyetemi évei alatt a felsőfokú angol nyelvvizsga képesítést, ezért el is határozta, hogy ha gyermeke/gyermekei lesznek, akkor ezt a már nehezen megszerzett tudását spontán adja át részükre. Felesége – Ida – ebben is partner volt, hiszen mindketten tudták, hogy „ahány nyelv, annyi ember”, miért kelljen küszködni a nyelvtanulással, ha ez már egyszer valakinek sikerült a családban. Ida viszont a haza- és irodalomszeretetet adta át fiainak, mert végül is a házaspárnak két gyermeke született.

Zoltán tehát egy konszolidált, polgári családban szívta magába a szülei által képviselt értékeket. Öccse, Márton zenei tehetséggel megáldott egyén volt, így őt ezen a pályán indították útjára, míg őt inkább az orvostudományi egyetem érdekelte, ezért aztán a középiskolában is igyekezett elérni a maximumot, hogy megfelelő pontszámmal indulhasson a felvételire.

A középiskolában a lányok nagy része, már felnőtt hölgyként viselkedett. Többen is próbálkoztak a srácoknál, akiknél szintén beindult már a hormon. Különösen is feltűnt ez a különböző bulis rendezvényeken. Krákogás, köhécselés nélkül nem volt szerencsés belépni a férfi mosdóba se, mivel sajnos néhány „kislány” többet ivott a kelleténél és benne volt egy gyors „partiban”.

Zoli is férfinek érezte magát, de mivel nem fogyasztott szeszes italt, józanul kicsit másképp látta ezt a helyzetet. Megalázónak tartotta, és a maga részéről elfogadhatatlannak is ezt a gyorsszexet.

Sajnos egy óvatlan alkalommal meglátta Szilvit, amint éppen az egyik padtársa gyömöszölte, miközben többen vártak a sorukra nála.

Neki tetszett ez a lány, nem gondolta róla, hogy egy férfi mosdóban odaadja magát, ráadásul mindenkinek, válogatás nélkül. A maga részéről soha többé nem gondolt ezzel a lánnyal, akivel ezt megelőzően se volt semmilyen kapcsolata, csupán időnként elábrándozott arról, hogy milyen lenne, ha járhatnának, ha a lány szeretné őt.

Felvették az egyetemre, ahol megismerkedett Erikával, akivel a későbbiek során komolyra fordult a kapcsolatuk, oly annyira, hogy össze is házasodtak.

Sikeresek lettek a szakmában, gyermekeik is születtek, kerek, szép, sokak által irigyelt, ugyanakkor lesajnált polgári életet éltek, mikor egy szép napon idézést kapott a bíróságra.

A rendkívül divatos Me Too kapcsán hívatták be, ahol is Szilvi elmondta, hogy annak idején őt megerőszakolta a WC-ben. Iszonyúan sírt, ami miatt ezt a titkát ilyen sokáig kellett őriznie, de most már nem veszíthet semmit, hiszen az egész élete tönkre ment e miatt a szégyen miatt, ami őt akkor érte. Teherbe esett, a magzatot el kellett vetetnie, mely következtében többé nem lehetett gyermeke. E miatt hagyta el őt a férje Károly. Most egyedül él, szerény, mondhatni szegényes körülmények között, hiszen volt férje időközben négygyermekes apa lett, aki nem tudja őt támogatni. Zoltán viszont egy neves kórház igazgató főorvosa, és mivel ő felel az egész élete megromlásáért, az a minimum, hogy feleljen ezért.

Zoltán, ahogy mondani szokás, se köpni, se nyelni nem tudott. Soha az életben nem volt szexuális kapcsolata a lánnyal, akivel tény, hogy egy gimnáziumba, ezen belül is egy osztályba járt. Az is tény, hogy tetszett neki a lány, de miután meglátta, hogy részegen hogyan kínálja fel magát az osztálytársainak, elment a kedve tőle. Neki ettől többre volt igénye, amit meg is talált a későbbiek során Erika személyében.

Erika és a szülei is neki hittek, de hiába, a hírt meglebegtették, az egész sajtó tele volt vele, a bizalom elveszett iránta, megbélyegzett ember lett.

Van, aki neki hisz, van, aki nem. „Nem zörög a haraszt…” mondják egyesek. Szilvi mögött viszont egy mozgalom áll. Bizonyítani nem lehet, se a diákkori erőszakot, se azt, hogy a gyerek tőle lett volna, semmit. Arra viszont jó, hogy egy köztiszteletben álló ember életét tönkre tegyék és tehetik ezt, mert a jog lehetőséget biztosít rá.

A bűnözők esetében szükséges a bizonyíték, mert bizonyíték hiányában felmentik a bűnöst, akkor is, ha mindenki tudja, hogy ő az elkövető, de a Me Too nem így működik. Ha van tanú – akit eladja a lelkét az ördögnek – akkor évtizedekkel később is tönkre lehet tenni bárkit.

“Me Too” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kedves Rita! Tetszik az írásod, mai téma. Nagyon is
  sűrűn vádolnak meg jobb módu embereket, egyszerű
  kispénzüt ritkábban. Sokszor családokat tesznek ezzel
  tönkre.
  Szeretettel gratulálok, itt is.
  M.

 2. Kedves Erzsébet!

  Köszönöm a látogatást, az olvasást. Fogalmam sincs, hogy miért duplázódott, de szólok Józsinak, hogy vegye le az egyiket. A “technika ördöge”, ahogy mondani szokás.

  Szeretettel: Rita🌹

 3. Kedves Rita! Nagyon tetszett az írásod, igazán mai és valós problémát feszeget. De igaza van Ágoston Tibornak, valamiért duplázódott a történet.

 4. Kedves Tibor!

  Az a gond vele, hogy visszaélésre ad lehetőséget. Ki tudja már 20-30 év után bizonyítani akár a zaklatást, akár azt, hogy az nem történt meg. Persze, a menő emberek ellen indulnak ezek a perek. Úgy látszik a kétkezi munkás, az olyan férfi, aki nem sokra vitte sohasem volt zaklató.

  Szeretettel: Rita💐

 5. Kedves Rita !
  Ezek a történetek megduplázva terjedtek el itt nálunk,és ugyanazt látom benne amiket itt írtál
  Az ismétléseket kivéve,Kitünő írás.
  Szeretettel gratulálok
  Tibor

Szólj hozzá!