Az ébredő hotel

Fodor Gyöngyi – Az ébredő hotel
Munkára volt szüksége és megtalálta. Gondnok egy hotelban. Nem is találhatott volna ennél jobbat, főleg miután már három hónapja nem dolgozott, és nem bírta fizetni a számlákat. De most itt ez a hotel, senki sem cseszegeti többet, hogy miért nem keres valamit. Sem az anyja, sem a nője, sem a hitelezői. Megszűntek az éjszakai tivornyák a drogos és részeges haverokkal, akik úgy tapadtak rá, mint a piócák. Jövő hónapban már kap fizetést. Most nincs senki más, csak ő és a hotel, öt remek hónapig. Jackson hoteligazgató egyértelművé tette, mi a dolga: ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, s ha nincs, kit kell felhívnia. A hotelnak ebben a szárnyában nincsenek vendégek, csak az emeleten az irodák, a földszinten a konyha, a mosoda, az ő szobája, és a raktárhelyiségek.
Lucas az esti körútját végezte a szállodában, rövidnadrágban volt, és papucsban tipegett a folyosón át a régi étkezőbe, ami már használaton kívül volt. Egy nagyobbacska terem, ami az oxfordi egyetem menzájára emlékeztette azokkal a hatalmas asztalokkal egy sorban és a fa székekkel. Ő soha sem volt oxfordi hallgató, egy lány miatt járt csak oda. Úgy tűnt, egy örökkévalóság telt el azóta, pedig csak öt éve. Lucas azóta hosszú utat tett meg: kocsmai verekedés , autófeltörés, a béke megzavarása, betörések sorozata, ismert személyek zaklatása és még lehetne sorolni a bűneit.
A tőle jobbra lévő széles lépcsőre nézett, ami az első emeletre vezetett, ahol Jackson igazgató irodája is volt. Kétszer is járt ott. Első alkalommal, amikor a munka miatt jött, másodszor amikor részegen beült az igazgató irodájába, utánozva azt, ahogy jár, ahogy beszél. Lábait felrakta az íróasztalra, cigarettára gyújtott és fújta a füstöt, ahogy a főnökétől látta. Mennyit röhögött !
Akkor meg volt róla győződve, hogy nincs egyedül, de az alkohol hatásának tudta be. Megállt. Részeg füle hallott valamit. Lépések? Nem. Kinézett a folyosóra, de senkit se látott. Csak ő és a rövidre fürészelt duplacsövű puska, amelyet az elődje hagyott ott a gondnoki szoba szekrényében. Nem értette, miért hagy ott valaki egy fegyvert lőszerekkel úgy, hogy bárki hozzáférhet. A szekrény nem volt bezárva.
Most, hogy ott lépegetett, ismét hallotta azt a hangot. Mi lehet az? Lucas lába megállt a levegőben és fülelt. Ezek nem csupán lépések voltak. Úgy tűnt, mintha valaki vonszolná magát. Ránézett a kezére. Nem remegtek, ami azt jelentette, hogy nem részeg. Józanabb már nem is lehetne. Több napja , hogy nem nyúlt alkoholhoz.
– Jó estét,uram! Valami azt súgja nekem, hogy fél – szólt valaki a háta mögött. Megfordult, egy nő állt ott. Fekete öltönyt viselt, kubai szivart tartott a kezében. Mindenki „ Lady-nek’ szólította a kifonomult modora miatt. Rövid, vörös haja , hosszú feketére festett körmei voltak és kedvelt csapos volt a hotel bárjában, aki remek koktélokat tudott keverni. Lucas meglepődött, hogy ott látja. A bár már régen bezárt. Vajon mit csinál itt ezen a részen?
– Félelem? Ugyan dehogy! Mára már ismerned kellene! Nincs itt más csak te meg én.
A Lady szájához emelte a szivart.
– Igaza van, uram!
– Figyelj, Lady, te már régóta itt dolgozol, mit gondolsz, mi ez a zaj?
– Azt hittem, hogy tudja, uram. Ez a hotel.
– A hotel? – nézett felvont szemekkel a nőre. Nem látszott részegnek, sem drogosnak, de hát soha se mondd, hogy soha.
– Pontosan. A hotel kezd felébredni, uram. Ez már a második alkalom, hogy érzem a jelenlétét, mióta ön itt dolgozik. Eddig próbáltam biztonságban tartani, de azt hiszem, kezdek gyengülni. Kíváncsi vagyok, hogy mit akar magától a hotel, uram.
– A szállodák nem kelnek életre, Lady. Jól vagy?
– Jól vagyok, uram. Csakhogy ez a hotel igen. Tudja, sok –sok embert fogadott, és sok minden történt a szobákban. Nem mindenki viselkedett úgy, ahogy kellett volna.

Lucas épp megpróbálta értelmezni a csapos szavait, amikor egy emberhez hasonló valami jelent meg a lépcső tetején. Testének egyes részei hiányoztak, és két darabban volt. A lábai egy lépcsőfokkal lejjebb , mint a felső teste, már ami abból megmaradt és csigalassú tempóban elkezdett leereszkedni, de inkább lecsússzanni a lépcsőn. Lucas szeme elkerekedett az iszonyattól. Valaha szép nő lehetett, de most férgek lakmároztak belőle. Fonnyadt, félig lerágott kezeit kinyújtotta a remegő férfi irányába , aki rémülten hátrálni kezdett, amíg meg nem botlott.
– Segítség ! – kiáltotta kétségbeesetten, amikor azok a rémisztő, bűzös kezek megfogták, de a csapos Ladyn kívül senki sem hallotta. A nő továbra is higgadtan szivarozott.

“Az ébredő hotel” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nagyon cuki Gyöngyi, imádtam, mint mindig 😃 ..
    …persze egy az egyben Stephen King Ragyogás-a , de ez mit sem ront számomra az élményből…😍

Szólj hozzá!