A vigyázó

Mit bámulsz? Ne mondd azt, hogy semmit, mert látom. Azt hiszed, hogy át tudsz engem verni, de ahhoz korábban kell felkelned. Te még csak dörzsölődtél, mikor én már fényes voltam. Mégis mit képzelsz te magadról? Ki vagy te? Azt hiszed, hogy mindenkinek kellesz? Még hogy nem hiszed azt, akkor meg miért vizslat téged az a fószer? Mi az, hogy melyik? Tudod te nagyon jól. Látom, amit látok. Az a kockás inges, ott a harmadik sorban. Még hogy nem ismered és nem is vetted észre. Meg nem akarsz botrányt, ezért inkább üljünk el innen. Na, látod, ezt elhiszem, mert sunyi vagy anyukám, csak titokban, mi? Bámulsz, mint borjú az újkapura, hátha összejön valami, de csak stílusosan, ugye? Azt hiszed, hogy nem látok át a szitán.

Azzal nem tudsz átverni engem, hogy üljünk máshová, de ne mondd azt, hogy én vagyok a kerékkötő, meg a képzelődő, akkor üljünk. Hová akarsz ülni? Oda? Na, jó. Naná, hogy ide akartál, innen sokkal jobban rálátsz arra vigyori képű kikent, kifent, nagyképű senkire. Azt hiszed, hogy ha valaki ilyen kinyalt, akkor az másban is ilyen igényes? Hogy te nem is vetted észre ezt a fazont? Azt hittem, hogy jók a szemeid, vagy engem nézel most is hülyének? Ez nem fog összejönni.

Most meg azt mondod, hogy nyugodjak meg és inkább kinézel az ablakon? Persze, hogy kinézel, hiszen épp ott jön az a hátitáskás fickó. Ami azt illeti nem vagy válogatós, neked mindegy, csak nadrág legyen rajta ugye?

Most meg miért szálltál le a buszról? Megőrültél? Én vigyázok rád, szépen beszélgetek veled, te meg levágod itt a hisztit? Még hogy nem bírod tovább. Mit nem bírsz tovább? A féltékenységeim? Én vagyok féltékeny? Én? Aki majdhogynem némán viselem, ahogy minden férfivel kikezdesz? Paranoiás vagy drágám, el fogom intézni, hogy bezárjanak, akkor majd nézhetsz a rácson keresztül.

“A vigyázó” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Mivel én ezt átéltem az első férjem mellett, eléggé nyomasztott és cseppet sem szórakoztató írásnak tartom.

 2. Kedves Vicus!

  Igazán hálás vagyok az olvasásért és külön értékelem a tanácsaid is. Végül is azért folytattam a témát, mert korábban is kedvező visszajelzést kaptam, persze akkos is jogos kritikai észrevétellel. Szándékomban áll megfogadni a tanácsot, nem tudom, hogy sikerül-e. Minden esetre a címen változtatni fogok, hátha egyszer beküldöm megjelentetésre, és akkor már jó, ha azzal szerepel.

  Szeretettel: Rita🌹

 3. Kedves Rita !
  Megint nagyon jó a téma választás, nagyon jól fogtad meg a ezt a rettenetes állapotot, az oktalan paranoid pszichózist, ez egy komoly és veszélyes betegség, nyilván rengeteg krimit, thrillert megihletett.. most is csak azt tudom hiányolni, hogy hosszabban !!! 😃 .. fejtsd ki még jobban azt a gondolatot, ami megfogott.. hagyd még, hadd szóljon !! És még egy ötlet.. érdemes lenne a címeket is jobban megválasztani szerintem…😉
  .. Ennek pl jobban passzolna a Zöldszemű szörnyeteg 😏😊 Mindenesetre gratulálok így is !! 🌹🌷👍

 4. Kedves Rita!

  Ilyen az ok nélküli féltékenység, ami tönkre teszi a kapcsolatot és még a szegény meg nem csalt társ az áldozat, aki sajnáltatná magát. Ezt nagyon jól írtad meg.
  Szeretettel,
  Magdi🌷🥀

Szólj hozzá!