Háborúk!

Összes megtekintés: 36 

Kietlen hosszú az út,úgy látom sosem lesz vége,kopott határkövek,lábnyomok hóban
Szomorú menet,tízezren menetelnek,nem tudják hová mennek.
Két oldalt lovas kozákok ostorjaikat csattogtatják, megfélemlítve szánalmas menetet.
Muszka őrök,géppisztoly nyakukban,szakadt pufajkályuk siralmas állapotba.
Az út két oldalán kilőtt tankok véres nyomok amott egy lukban magyar katona puskáját fogva mintha lőni akarna,vajon mi lehetett az utolsó gondolata ?
Sisakján nagy luk halálának jele, ami elvitte őt boldogabb mezőkre. Vörösre festett muszka síremlékek az istentelenek ittas állapotban
Nem tudták mit cselekednek. Magyar,Német,orosz holtestek kik nem tudták megvárni az új évet. Karácsony körül lehetett mikor kiadták végső leheletüket.
Menetelők nézik a szomorú jelenetet,talán jobb lett volna ha ők is ott lennének,nem tudni mi várhat rájuk mikor a menetnek vége lesz,Hó kezd szálingózni lassan belepi
A holtesteket alattuk hosszú álomba kezdenek.
Gyilkos, esztelen háborúk ahol győztes nincsen,mindenki veszít valamit a véres küzdelemben. Zászlók,jelvények buzdítanak a hazaszeretetre. Pénz ,hatalom terület.leigázni egy másik nemzetet,
Aminek soha nem lesz vége,mert belénk verték a hazaszeretetet,harcolnunk kell érte,mikor pereg a dob,vorr a vér, előre magyarok mondja a hadvezét tudván a győzelemre semmi esély.
Számtalan Magyar,Német és sok civilek pihennek közös sírgödörban soha senki nem fogja tudni hol vannak, mi történt velük.
Ahogy ezt írom,76-évvel ezelőtt 18-évesen mint civilt vittek el,lebombázott otthonombol ahol az Isten volt mellettem,hogy megmenekültem halálos beteg voltam egy évig de felépültem
Bűnösök,kik hasznot húznak milloók véréből.Szegény katonák akikért nem szólnak a harangok, akiknek nem építenek Múzeumokat.Hirosimában megtörtént a vikág legszörnyűbb tömegmészárlása.
Pár év alatt,száz milliók haltak meg,a világ népe hetekig ünnepelt, a háborúnak vége lett.Mid ez megfog ismétlődni amíg a nép fel nem ébred, megnevezni az igazi gyilkost,aki pénzért mindent megtesz.
Ágoston TIbor

“Háborúk!” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kedves Tibor!
  Előttem láttam azokat az embereket, akik 45 évvel ezelőtt ,csak csendben mertek mesélni az átélt borzalmakról. A bűnösök még ma is ha van pénzük, sajnos élhetik az életüket. Tisztelettel és szeretettel olvastam az írását. Karola.

 2. Kedves Mária !
  Köszönöm,hogy olvastad.
  Jó könyveket lehet találni amik rávilágítanak az igaz tényekre,
  sajnos kevesen olvassák azokat.
  Szeretettel : Tibor

 3. Kedves Tibor! Érdeklődéssel olvastam írásod.
  Egy hosszas beszélgetést igényelne az utolsó két sor.
  Itt fogadd csak el, hogy tisztelettel olvastam
  írásod.
  Jó éjt: Mária

Szólj hozzá!