Bill Maddison éjszakája

Összes megtekintés: 88 

Bill Maddison éjszakája

A mező kihaltnak tűnt, bár a párat kutya ugatott, majd farkát behúzva, nyüszítve besomfordált a házba. Az öreg Bill Maddison belelőtt az éjszakába, de csak a sötét csend válaszolt rá.
– Hülye kutya – morogta a férfi halkan. A földre köpött, és ellenőrizte a puskát.
Már egy hónapja, hogy készenlétben állt, amióta a hatóságok megpróbálták elűzni őt és a többi gazdát a földjeikről, de ők kemény legények, úgy döntöttek, hogy akár az életük árán is megvédik vagyonukat . Az önkormányzat beszélt a megépítendő utakról és bevásárlóközpontokról, de Bill Maddison végsőkig ki akart tartani, ő bizony nem adja a földjét olyan könnyen.
Halottak voltak lent a városban. A hír hozzájuk is eljutott, bár meglehetősen zavaró esetekről szólt. Szörnyű bűncselekményekről, megcsonkított testekről beszéltek, de senki sem tudta, hogy ki vagy kik lehettek az elkövetők és miért.
– Ki van ott? – kiáltott az öreg, amikor a házzal szembeni magas fűben susogás hallatszott.
Előrehajolt, hunyorított, de túl sötét volt ahhoz, hogy bármit is láthasson. Eszébe jutott Berto, a régi barát, aki a közelben lakott. Fel akarta hívni, hogy nála minden rendben van-e, de kiment a fejéből.
Egy árnyék mozgott a látómezejében, Bill Maddison megpördült, és kivont puskával a kezében kissé remegő hangon megkérdezte:
– Ki van ott?
A sápadt hold előbújt a felhők mögül és úgy tűnt, Berto az, aki közeledik, de minden lépésnél erősen sántított, mintha egyik lába jóval rövidebb lett volna. Régebben rendesen járt.
– Berto! – kiáltotta Bill Maddison és leengedte fegyverét. – Miért nem kiabáltál, hogy te vagy az? Miattad elpazaroltam egy drága lőszert!
Az alak nem válaszolt, egyre csak közeledett, majd hirtelen ráugrott, és Bill Maddison meglátta azokat az élettelen szemeket, a szakadt torkot, a hiányzó kart, és megérezte a dögszagot. A megsárgult fogak gyötrő sikolyban váltak szét.
A kutya egyet ugatott, majd elhallgatott, jobbnak látta, ha csendben meghúzza magát az ágy alatt.
Kicsivel később két fura kinézetű alak, a valamikori Bill Maddison és egykori szomszédja, Berto, mármint amivé váltak, elhagyták a tanyát, hogy meglátogassák a többi szomszédot.

“Bill Maddison éjszakája” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. köszönöm, hogy benéztetek hozzám egy kis olvasásra. Legközelebb majd valami más zsánert rakok fel, mostanában többször is ilyen horrorisztikus, félős történetet hoztam. 🙄😉

Szólj hozzá!