A tűsarkú cipő

Fodor Gyöngyi – A tűsarkú cipő

A lány magabiztosan lépkedett a járdán annak ellenére, hogy nem igazán szerette az ilyen magas sarkú lábbelit. Állásinterjúra ment , mégsem húzhatott a csinos ruhájához tornacipőt. Főleg, mivel az állásra, amit megpályázott, inkább férfiakat szoktak felvenni, ezért azt gondolta,hogy talán az elegáns megjelenés sokat nyom a latban. De jaj! A cipő tiz centis sarka a két járdalap között beszorult, és hiába próbálta kihúzni, nem jött. Kilépett belőle úgy próbálta megoldani a komoly problémát. Addig rángatta, addig csavargatta, amig a sarok végleg bent ragadt, s a méregdrága lábbeli meg anélkül maradt.
– Most mit csináljak?- az órájára nézett. Hazamenni már nincsi idő, de még egy cipőbolt sincs a közelben, hogy elugrálva féllábon vásároljon újat magának. Ekkor megállt mellette egy szürke BMW.
– Segíthetek? – szólt ki az autó lehúzott ablakán egy középkorú, kissé kopaszodo férfi, s a lány szomorúan feléje mutatta a sarok nélkül maradt lábbelit.
– Elvihetem valahová ? – kérdezte az autós. A lány nem habozott, bevágta magát az első ülésre. – Ne örüljön… csak azért jöttem, mert letörött a cipőm sarka.Máskülönben nem ülnék be egy idegen mellé egy idegen autóba.
– Rendben, nem örülökl Tehát hová kéri a fuvart?
– A Mártírok terére .
– Én is a Mártírok terére megyek. Ott dolgozik valamelyik irodaházban?
– Állásinterjú.. már a sokadik. De mindig pechem van, mert mást választanak. És ami dühitő, hogy mindig egy hímet. Mintha egy nő nem lehetne ugyanolyan jó a szakmájában. Ezért gondoltam, hogy talán ha kicsipem magamat, push-up melltartó, miniszoknya, tűsarok, kicsit előnyömre lesz. Főleg ha valami középkorú, öregebb fazon a főnök. Mint pl. maga – nézett át a vezető ülésre. – Ők jobban értékelik a női bájt a női tudásnál.
– Én ezt másként gondolom! – vélekedett a férfi -. Szerintem a munkában a szaktudás sokkal fontosabb szempont, mint a hosszú lábak, vagy a 100/D -s melltartó.
– Jaj, de nagyon tudja a melltartó méreteket! Csak nem egy női fehérnemű boltban dolgozik?
– Nem,nem. De a feleségem történetesen százas melltartót hord.
– Esetleg korábban a titkárnője volt? – pimaszkodott a lány, de a férfi apásan elmosolyodott. Ezek a mai fiatalok…
– Megérkeztünk. Ime a Mártírok tere. Kár, hogy nem folytathatjuk tovább ezt az érdekes beszélgetést. Sok szerencsét!
– Úgy legyen és köszönöm a fuvart – mondta a lány , majd besántikált az egyik irodaházba, melynek második emeletén volt a cég, ahová friss diplomásként építész gyakornoknak jelentkezett. Visszanézve még látta, hogy a szürke autó behajtott a szemben lévő mélygarázsba.
A titkárnő bekísérte egy terembe, ahol már többen várakoztak. Ők is a meghírdetett állás miatt jöttek. Leült az utolsó üres székre, és kissé idegesen várakozott. Ő volt az egyetlen nő közöttük. Amikor rá került a sor, és benyitott a főnök szobájába, meghűlt benne a vér, és földbe gyökerezett a lába. Az íróasztal túloldalán a BMW-s pasas ült .

“A tűsarkú cipő” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Rita, ha én lennék a BMW-s pasi, én direkt adnék neki egy lehetőséget. Bizonyítsa be, hogy nem csak nagy a szája, hanem ért a munkájához is. De hát ez csak egy kitalált történet.. Köszönöm, hogy benéztél és elmondtad a gondolataidat. Fgy

  2. Igen, gondoltam, hogy a férfivel fut össze az állásinterjún. A csajszit én se vettem volna fel, bár ha nagyon ért a szakmájához, akkor természetesen igen. Viszont, hogy egy vadigennek magyaráz a melltartójáról, az gáz. Az is, hogy azt mondja, hogy ne örüljön a férfi, ahelyett, hogy ő örült volna annak, hogy valaki megszánja és ráadásul egy olyan férfi, aki ezért nem várt semmiféle ellenszolgáltatást. Szóval, viselkedni azt biztosan nem tud. Nekem az se szimpi, hogy a megjelenését akarja felhasználni a tudása helyett.

    Mindentől függetlenül tetszéssel olvastam, mert nagyon is reális, nem egy ilyen hölgyemény létezik, aki azt gondolja, hogy ha jó cucc van rajta, akkor hasra esnek tőle.

    Szeretettel: Rita🌹

Szólj hozzá!