Két rövid történet

Összes megtekintés: 100 

A vicc

A fiú úgy döntött, hogy megvicceli a barátait. Alkonyatkor felmászott a fára. Az ágak lehetővé tették neki, hogy könnyedén feljusson, s több, mint tíz méter magasan végre megtalálta a megfelelő helyet. Levette a hosszú kötelet a válláról, egy erős ághoz kötötte, és a másik végén hurkot kötött. Magával hozott egy szélesebb deszkalapot is, amelyet két ág közé helyezett, hídként, majd a lábával tesztelte az ellenállást a saját súlyával szemben. Minden rendben. Kitartott. Ezután egy ágon ülve várta barátai érkezését, akikkel úgy beszélték meg, hogy ott találkoznak.
Halloween éjszakája volt. Hatalmas zenés, jelmezes bál volt az iskola tornatermében, melynek hangjai odáig is elértek. Amikor meghallotta, hogy a négy osztálytársa közledik, nyakába tette a hurkot. A kötél már feszes volt, szerette volna megnevettetni a többieket. Alulról soha sem veszik észre deszkalapot, amelyiken állok. Ez lesz az év legjobb vicce, gondolta.
Mind a négyen megérkeztek, hallgatta őket, arról beszélgettek, hogy ő hol lehet, vajon miért nem jött el, hiszen ő szervezte ezt a találkozót itt a nagy fa alatt. Elnevette magát, mert arra gondolt, hogy hamarosan megtudják.
Aztán torka szakadtából felsikoltott.
Az a négy, aki a nagy fa tövében állt, ijedten azonnal felnézett és meglepődve látták a barátjukat egy ágon lógni. Mind a négyen nevettek, hangosan dícsérve a reális ábrázolást. Az egyre erősödő nevetésben a fiú eszeveszetten rúgdalt, és megpróbálta levenni a kötelet a nyakáról, amely egyre inkább köréje szorult. Fojtott kiáltások hallatszottak a torkából, melyet elnyomott a többiek röhögése.
Senki sem látta, hogy a deszkalap , amelyen először állt, a földre zuhant.

Orosz rulett

Amikor apja elment dolgozni, a fia egyedül maradt a házban. Édesanyja előző évben halt meg, a ház kirablása során ölték meg. Emiatt a férfi úgy döntött, hogy vesz egy fegyvert, és elzárja.
A fiú, annak ellenére, hogy kilencéves volt, de éber, és hosszú napokat töltött a csendes házban egyedül, a szobák, a bútorok átvizsgálásával töltötte az időt.
Az egyik ilyen kutatós nap során apja dolgozószobájában talált egy lezárt fiókot, de kulcsokat nem. Lehet, hogy az apja magával vitte őket? Néhány nappal később azonban véletlenül látta, hogy apja kinyitja azt a fiókot, éppen csak belenézett, majd bezárta és a kulcsot a nadrágja zsebébe tette.
Este, amikor az apja a fürdőszobában zuhanyozott, a fiú az ágyon hagyott nadrágja zsebében turkált, és megtalálta azt. Nem volt nehéz megértenie, hogy ez nyitja a titokzatos fiókot. Magához vette és elrejtette a saját szobájában.
Amikor másnap az apja elment dolgozni, kinyitotta a fiókot, meglepődve látta, hogy az apjának fegyvere van. Sokkalta szebb felfedezés volt ez, mint amikor megtalálta az óvszeres dobozt az éjjeli szekrényen.
Kezébe vette a fegyvert, forgatta, leült az íróasztalhoz, lábait felrakta az asztalra és seriffnek képzelte magát. Golyó nélkül lődözött össze-vissza. Majd lerakta a fegyvert és újra kinyitotta a fiókot, és a annak mélyén talált egy doboz lőszert is.
Orosz rulettet akart játszani. De rosszul emlékezett.
Egy golyót kellett volna csak tennie a hatlövetű pisztolyba, ő azonban ötöt tett és csak egy hely maradt üresen. Aztán megforgatta a tölténytartó dobot, mint a filmeken. És lőtt.

Az apja észrevette, hogy nincs a kulcs a zsebjében és a táskájában sem találta, ezért visszaindult. Éppen akkor nyitotta ki a bejárati ajtót, amikor eldörrent a lövés. Rohant az emeleti dolgozószobába, de már semmit sem tehetett, a fia fejbelőtte magát.

“Két rövid történet” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Micsoda morbid vicc az akasztás? Nem értem, hogyan lehet ezen nevetni! Még akkor is, ha fiatalokról van szó. Normális lelkületű ember ezen nem kacarászik, hanem azonnal intézkedik, hogy az illető lekerüljön a kötél végéről. Kifejezetten ellenszenves a történet és picit sem reális.
    A második történet már hitelesebb, és szánom azt az embert, aki védelmi célból és nem is alaptalanul vette a fegyvert, amivel épp a saját fia halálát találta meg. Igen fejletlen a kilenc éves ahhoz, hogy fegyvert fogjon a kezébe, de hogy még meg is töltse, felkutatva a töltények helyét, amit szintén elzárva kell tartani, nahát kész vagyok az ilyen történetektől.

  2. Kedves Gyöngyi!

    Mindkét sztori halállal végződött. Aki játszik a tűzzel, az megéghet. Iszonyúan buta ötlet azzal meglepni a barátokat, hogy felkötöttem magam, ahogy a fegyverrel való játék is. Az utóbbi esetben a kisgyermek valódi áldozat volt, viszont, ha nem lop és ha már lopott megelégszik annyival, amennyit látott, nem történik baj. Persze, ha az ember tudná, hogy elesik, leülne, de nem mindegy, hogy milyen kockázatot vállalunk.

    Szeretettel: Rita🌹

  3. Kedves Magdolna, remélem, hogy ez csak az időnként sötét fantáziám szüleménye, de sajnos az életben sok minden megtörténhet, amire az ember nemis gondolt volna előtte. Köszönöm, hogy nálam jártál. Fgy🌼

Szólj hozzá!