Első könyvem

Nézem s ahogy a kezemben tartom, még nem jut el a tudatomig, hogy ezt a művet én produkáltam ki magamból.
És mégis, megérint. Egészen belül érzek egy cirógató, meleg simogatást.
Hiszen valahol tudtam, hogy ez így egyszer meg fog történni csak azt mindig valahogy a messzi jövőmbe képzeltem el. Arra gondoltam az talán nem is ebben az életemben fog megtörténni velem. Hiszen az nagy csoda lenne, hogy én ilyet alkossak. De titkon nagyon- nagyon akartam. S már olyan nagyon régóta.
Aztán úgy hozta az élet, hogy amilyen helyzetbe kerültem az levitt abba a mélységbe, ahol az ember már csak legbelső, legtitkosabb kis világába létezik, ahol annyira önmagára talál, hogy teljesen világossá válik saját maga előtt, hogy útja ezek után merre haladjon tovább. Nagyon összeszedettnek kell lenni ahhoz és tisztán látni lépésről- lépésre, mit és hogyan akar ekkor az ember láttatni a nagyközönséggel. Minden szó számít, minden nap egy újabb teleírt lap, amin a végén szépen összeáll a sok ki nem mondott gondolat.
Én mindig azt hittem, hogy aki ír az olyan művet, témát ad ki magából, amilyen az ő lelkivilága s most látom, hogy ez valóban így is van. Gondolom ezért van az, hogy egy romantikus regényíró nem ír meg egy horrortörténetet. Bár képes lenne rá, de nem lehet, mert a papírra mindenki csak a saját belső világát vetítheti ki, hitelesen.

Most azt érzem, eljutottam oda, ahová mindig vágytam.
Olyat alkottam saját erőmből, tudásomból, ami maradandó, még akkor is, ha az csak minimális példányszámba jelent meg az olvasóközönség előtt.

Köszönöm nektek, akik biztattatok verseim, cikkeim hozzászólásainál, mert sokszor le tudtam vonni belőlük az építő kritikát. Ez is sokat segített nekem abban, hogy jó úton haladok a régen kitűzött célom felé.
Tervem, hogy továbbra is folytatom az írást, nem állok meg első könyvemnél s ha csak itt benneteket tudlak szórakoztatni írásaimmal, nekem már az is sokat ér.

Maradok tisztelettel: Filó Margó

“Első könyvem” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Gratulàlok, kedves Margit. Az első könyv nagyszerű érzés, de majd meglátod, a második, a harmadik stb. is ugyanolyan jó lesz. Én az elsőnél sírtam örömömben, de azóta is minden alkalommal nagyon meghatódtam.
  A belső és lelki világgal való írásról – bizonyos témákról hitelesen írni igen, kell hozzá belső indíttatás, beállítottság is, de írhat valaki szuper horrorisztikus regényt, vagy vértől csöpőgős krimit anélkül is, hogy a lelke sötét legyen.
  én is írok több zsánerben is.
  További sok sikert és széles , szerető olvasókat kivánok neked.
  Fgy
  🌺🌺🌻🌻🌼🌼

 2. Átérzem örömöd, kedves Margit. További sikereket kívánok, írjál sokat, olvasni foglak, hidd el ez a legfőbb dolog, hogy az olvasóid ne hagyjanak cserben.
  Szeretettel kívánok nagyon jó egészséget, ihletet, ötletet, kiváló látásmódot, Zsófia. Érd el azt is, hogy annyira szeressenek, hogy még a hozzászólásaidat úgy olvassák, mintha kuriózum lenne. Bocsi , de nem tudtam kihagyni ; )

 3. “a papírra mindenki csak a saját belső világát vetítheti ki, hitelesen.”

  Így igaz. Gratulálok a könyvedhez és további alkotó kedvet kívánok!

  Szeretettel: Rita🌹

Szólj hozzá!