Ahol a gólya hétszer csöngetett

Több bölcsesség is megfogalmazódott bennem az alatt az idő alatt, míg dédunoka nézőbe voltam.
Elsődlegesen, hogy ha beleszakadok se tudok minden dédunokám a saját lakásában meglátogatni. A másik, hogy jobban járok anyagilag, ha magam sütök valami finomat, valami rágcsát a gyerekeknek és nem boltban vásárolok akár egy-egy kis csokit is nékik, hisz a nyugdíjam véges. És, nem azért mert smucig vagyok, hanem azért, mert heten vannak a kis szemem fényei. Mármint a dédunokák.
A három unokám egyszerre esett szerelembe és szinte, olyan gólya fordultával, meg is született mindhárom fiúnál az első gyermek.
Az én első dédunokáim.
A legidősebb unokámnál kisfiú született, így nem csodálkoztunk, hogy egy leánykára is vágytak.
Az öccsénél meg leány lett az első gyermek és ott meg fiúcskára is vágytak.
A legfiatalabb apuka unokám meg azt mondta, hogy olyan gyönyörű az ő kisfia, hogy nem is kell mellé testvér.
Így aztán elég hamar fordult is a gólya és a két nagy unokámnál meg is hozta az újabb babákat. De valami kavar lett, mert az idősebbnél így lett két fiúcska, a középsőnél meg két leányka…
Na! Itt csaptak az asztalra a mennyecskék. Majd ők megmutatják. És mire eljött Zsuzsánna napja és a pacsirta is dalra fakadt, újra megjelentek a gólyák. De most résen voltak ám a menyecskék. Így ahol két kisfiúra vigyázott az apuka oda egy meseszép kisleány érkezett a kora tavaszi gólyajárattal, a másik család meg egy igazi harcias kisfiút kapott, a két tündérleánykájuk mellé. Így lett az én dédunokáim száma hét.
Mikor mesélgetek a barátosnémnak a kis dédikéimről, ő incselkedve kérdezi, hogy meg tudom-é mondani a nevüket. Persze. Hisz csak heten vannak a kis dédik. Gábor, Zoé, Gergő, Réka, Kristóf, Hanna és a pici Dominik.
Jártó Róza 2021

“Ahol a gólya hétszer csöngetett” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Drága Rózám !
  Nem véletlen az , hogya ti családotokat szereti a gólya. Nagy család vagytok. Édesanyádnak is volt majd ennyi gyereke, s a gólya már ismerte az utat hozzátok. Tudta, hogy nálatok bármennyi gyermek otthonra talál és szívesen örömmel fogadjátok őket.
  Szeretettel olvastam kedves történetedet, Zsófi.

 2. Egyik sem nyert! Simán csak Kitti , kovácsok és farkasok nélkül.

 3. Kittim! Két Kitti jelenik meg ha privátot akarok írni. Kovács és Farkas Kitti! Nekem mindkettő szimpi, de csak egyik az igazi!!!!!🤔

 4. Rózikám! A csekk elérhetőségét privátba küldd át lécci’!!

 5. Drága Kittim! Persze, hogy jön. De most amikor a 6 unokámból még csak 3 a házas, ez se semmi. A maradék három meg tanul. Hogy is hívják őket? Hallgatók az egyetemen.

 6. Melegszívű kedves írásod nagyon jó volt olvasni. Gratulálok a szépséges családodhoz, remélem jön még a gólya hozzátok! 🙂 🐣

 7. Köszönöm kedves szavaitok kis írásomhoz. Ranschburg Jenő mondotta volt, hogy az a szülő aki nem gondoskodik arról, hogy a gyerekének testvére legyen, az bűntényt követ el a gyermeke ellen… De tény ami tény, hogy a mi gyermekeink fogják megoldani a jövő problémáit, hogy minden embernek jusson víz… , hogy ki tudja használni a napenergiát, hogy minden betegnek jusson gyógyszer … és minden gyermeknek szülessen testvére, hogy sose legyen egyedül.

 8. Augusztusra várom első dédunokámat. Rossz belegondolni, milyen élete lesz, ha igaz, hogy a század végére arany ára lesz az ivóvíznek. Margitkának, volt osztálytársamnak 17 dédunokája van, szerte a nagyvilágban, talán nem is ismeri őket. Minden így jó, ahogy van mostanában? Magdolna

 9. Kedves Róza!

  Szívből gratulálok szép családodhoz.
  Szeretettel.
  Msgdi
  🌷🥀

 10. Kedves Róza!

  Csak szülessenek, a szüleik, nagy- és délszüleik és mindannyiunk örömére! A csoki nem számít, biztos ezerszer finomabb, ráadásul egészségesebb is, amit Te készítesz. Nálunk is lehetne már ennyi, sőt akár több is az öt unoka révén, de egyelőre még csak egy kisfiú van. Remélem, hogy “igyekeznek”, mert ugyan sok munka van egy gyerekkel, de az öröm felülírja azokat.

  Szeretettel: Rita

 11. Gratulálok a népes családhoz, kedves Róza, és az íráshoz is, amelyből árad a derű, a szeretet. Kívánom, hogy még sokáig örüljetek egymásnak. Szeretettel: Éva

 12. Drága Róza mami!

  Végig mosolyogtam olvasás közben. Tündéri, szeretettel, örömmel teli írás.
  Gratulálok a népes családnak, jó egészséget, tőled meg sok ilyen írást kérünk, mert nekem mindenféleképpen vidám perceket szereztél.

  Ölellek a régi szeretettel: Icu🌹

 13. Kedves Róza!

  Nagyon kedves , humoros írás. Örülhetnek a dédunokák, hogy ilyen jó kedélyű, vidám dédmamájuk van. Gratulálok!

  Szeretettel:
  Zsuzsa

Szólj hozzá!