ŐGYELGŐ GONDOLATOK

Őgyelgő gondolatok

Gondolatok kavarognak fejemben, várják, hogy sorba szedjem őket, szegénység , gazdagság, pénz, vállalkozás, politika, empátia, meg még ezer minden.
Gyötröm magam rajta éjszaka, mivel is kezdjem.

Pénz, politika, vagyon, ami ma legjobban érdekli az embereket.
Régen történt, ismerősünk köréből nem túl okos kamasz fiú /apja szélsőséges pártban politizált/ „politizálni kell, abból lesz pénz” mondja. Felháborodásom titkolni nem tudtam.
Ma eszembe jutott, rágódtam rajta.
Egy politikus minden információhoz hozzáfér, először értesül, pályázatokról, állami földek eladásáról, befektetésekről, s ha él vele, jól jár, megduplázhatja vagyonát. Még csak csalni sem kell hozzá. Nem irígylem tőlük, mert a világért sem lennék helyükben. Bámilyen jól próbálják tenni dolgukat, legjobb esetben „lebohócozzák”
őket. Kormányközeli politikusnak lenni megalkuvás, ritkán mondhatod ki azt, amit gondolsz. Ha kimondod „lefokoznak”, ha nem a közvélemény marasztal el „eladta magát”.
„Összelopta a vagyonát”, pedig, csak a lehetőségeket használta ki. Sok korombeli embert kédeztem meg, – A te gyereked nem ezt tette volna?- Válasz: hümmögés.
Csak a „bénák”, élhetetlenek hagyták volna ki. /Mondták már rám „nem becsületes, hanem hülye”/
Persze, látom én a politikus bűnözést, mindig is volt, ma talán több. Ők azok akik a jogi kiskapukat kihasználva, megfejelve a pénzmosás különböző formájával. Ma már hihetetlen vagyonra tettek szert.

Akkor nem beszéltem még a sok milliomos-milliárdos vállalkozókról. Ők a kétkezi, vagy egyéb munkával szerezték vagyonukat, akik bejelentés nélkül foglakoztatnak,
legjobb esetben minimálbérért kiszolgáltatott embereket?
A pénzmosást valószínű ők sem hagyták ki.
.
E-közben egyre csúszik le a polgári réteg, a szegények még szegényebbek lettek, egyre több a „híd alatt lakó”.
Empátiával küszködő átlagember nyit pénztárcát olykor, de úton-útfélen nem teheti, nem áll módjában, jómódú fére néz.

Ezen töprengek én késő éjszaka, s félve osztom majd meg, mert még rámfogják „szeretek fagyizni”

2012. 07. 10 Serfőző Marica

“ŐGYELGŐ GONDOLATOK” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kedves Marica!

  Kitti már leírta helyettem, amit én is szerettem volna.

  Szeretettel:

  La Vie

 2. Kedves Marica! Igaz gondolatok! Egyik 19 a másik egy híján 20 . Mind csak a hatalomért harcol, hogy megtömhesse a zsebét. Nem irigylem őket, sosem állt hozzám közel a politika. Nekem meggyőződésem, hogy nem csak ez a földivilág létezik és, ha átkerülnek a szellemvilágba, akkor meg lesz az elszámolásuk, melynek következménye, hogy következő életében koldusok lesznek és letaszítottak. Rosszul éltek azzal a lehetőséggel, amit ebben az életükben kegyelemből kaptak. De bocsánat ez nem is az én dolgom. Szeretettel Edit

 3. Kedves Marica!

  Sajnos így igaz, hogy egybemossák az emberek a politikusokat. Aki rendes, az se kap nagyobb elismerért, megbecsülést, mint az, aki becstelen. Szerintem gondolkodni kellene csupán, nem pedig felülni mindenféle hírnek. Kittivel egyetértve, engem se érdekel, hogy úgymond ki lop, az se, hogy ki gazdag. Aki a hazát védi, aki igyekszik munkahelyeket teremteni, aki segíti a családokat, aki a nemzete érdekeit képviseli az számomra a megfelelő.

  Szeretettel: Rita🌹

 4. Kedves Kitti!
  Mindezt pártonkívüliként írtam. Igen sokkal szebb lenne a világ, ha összefognának,s nem marakodnának az emberek.
  Ölellek:
  Marica

 5. Kedveseim!
  Csak védelmembe vettem volt polgármesterünket, mert sokat tett a városért.
  Ma a megye kormánypárti képviselője, az ellenzék “céltáblája.”
  Elfelejtették az emberek, hogy nélküle, munkanélküliek városa lenne Tatabánya.

 6. Nagy az igazságtartalma írásodnak, kedves Marica. Az ember élete vége felé látja, hogy vannak dolgok, amik nem változnak. Nem értünk élnek a politikusok, jól tudjuk. És az is igaz, vannak ügyeskedők, akik minden helyzetben feltalálják magukat. Hány embert ismerek, nem szeret dolgozni, hát politizál, abban nem kell megszakadni… Szeretettel: Éva

 7. Á, nem, Drága Marica! Igazad van, mert a lehetőségekkel élni kell! Teljes egészében tudtam azonosulni írásoddal. A visszaélés persze már egészen más. A korrupció, és álnokság nem idegen a politikától. Sajnos a teljesen tisztességes politikusból kevés van. No, aztán meg perspektíva sincs igazán, tekintve a jelenlegi párt-listákat, hogy miféle változtatást lehetne elérni egy szavazással…
  Eddig, mióta élek, minden egyes hatalmon lévő pártról azt híresztelték, hogy lop. Már immunis vagyok erre.

Szólj hozzá!