FLÓRA SZÜLETÉSE

FLÓRA SZÜLETÉSE

Vártuk mindannyian. Teltek a hónapok és szerettük volna tudni, kislány lesz, vagy kisfiú. De főleg azt, hogy egészséges. A rádió egész nap szólt a férjem szórakoztatására, és sok órán át hangzottak beszámolók beteg gyermek rehabilitálásáról. Úgy döntöttem, bármilyen lesz ez a gyermek, szeretni kell, szeretni fogjuk.
Aztán már csak a heteket, napokat számoltuk jöveteléig.
Tizedikére vártuk. A másik dédnagymamával telefonálgattunk egymásnak, történt-e már valami? Másnap, harmadnap se volt új hír. Gondoltam, megvárja a kislány az én születésnapomat, hogy egy napon szülessünk. Péntek, tizenharmadika. És aznap mentek be a kórházba. Ebéd után lefeküdtem egy kicsit, nyugodtan várva a nap folytatását. El is aludtam. Egyszer kipattant a szemem, néztem, hogy hány óra. Öt perc múlva 5, ezt láttam. Nemsokára kaptam a telefon jó hírt, Flóra megszületett 5 óra előtt 5 perccel. Úgy jó 2 óra múlva jött egy kis fénykép is. Flóra bizalommal pihent az apja karjában, talán azon gondolkodott, hova is került most? Jóformán csak az orra tűnt fel a kis arcából. Aztán később az is kiderült, hajlandó enni. Másnap már egy igazi babás arcú kislány képét kaptam. Nem győztem gyönyörködni benne. Azóta is nézegetem a képet, már otthon alszik a saját kiságyában. Mivel a kisgyerek szemét kímélni kell a fényképezőgép villanásától, hagyjuk békésen pihenni. Tanán a vak dédnagyapja a legbüszkébb rá, szemüveggel, nagyítóval sikerült talán valamennyit látnia Flóra arcából, legalábbis ő úgy gondolja. Természetesen mindannyian szeretjük és csodáljuk, hogy ilyen szép ajándékot kaptunk. Dédnagyapja a hangját szeretné már hallani, ha nem is látja. Apja szerint fürdéskor már adott is egy kis hangot, nem panaszost, csak olyan elégedettet. Békésen alszik, táplálkozik és bizonyára várja, hogy édesanyja is sokat tudjon majd vele foglalkozni.

HAZAJÖTTÜNK. Flóra

“FLÓRA SZÜLETÉSE” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kedves Magdolna!

  Fantasztikus élmény egy új kis élet születése, a világ csodája. A babáról küldött képet még a fiaméknak is megmutattam, nekik még nincs gyermekük, mondván, hogy ez a tüneményes bab a legifjabb “olvasóm.”

  Szeretettel gratulálok:
  Zsuzsa

 2. Kedves Magdolna! Teljes szívvel át tudom érezni örömötöket, amihez szívből gratulálok. A gyermek a legcsodálatosabb ajándék. Szeretettel: Éva

 3. Kedves Gyöngyi! Talán ez mind fontos a fiatalok számára, de ha arra gondolok, hogy egy gyermek egyedül marad idős szülei elvesztése után, az nagyon szomorú élet. Magdi

 4. Köszönöm együttérzésedet, azóta már betöltötte első hónapos születésnapját és egyre aranyosabb. A kertünkben volt egy pár rózsa, amit még a lányom, a nagymamája vett életében, azoknak a képét küldtem születésnapi köszöntésként.
  Magdolna

 5. Kedves Magdi, igen, nagy öröm az ilyen biztosan. Várni egy kis jövevényt a földre, unokát, dédunokát. Sajnos még nem volt benne részem, pedig a gyerekeim már olyan korban vannak (harminc felett van mindkettő már) és az életkörülményeik is megengednék,. A munka, a karrier, a szórakozás, az utazás számukra még fontosabb, mint a családalapítás. Fgy

 6. Kedves kis történeted tetszéssel olvastam. Bizony nagy öröm de egyúttal izgalom is egy új élet beköszöntése a családba. Isten éltesse soká!

  Szeretettel: Rita🌸

Szólj hozzá!