Az elhatározás fontossága

Az a fajta ember vagyok, aki törekszik a jobbra. Ha a gondolataim valóra tudnának válni, akkor én már hegyeket másznék, s futnék. A futással le tudnám vezetni idegességemet, amelyre gyakran szükségem lenne. Régebben szerettem volna kipróbálni a bungee jumpingot, nagyon vonzott a magasból a mélybe ugrani. Cseppet sem félnék, a végén hűsítő folyó vízbe csapódnék. Mekkora buli lenne, és aztán ahogy ismerem magam, jönnének a következő, s a sokadik ugrásaim. A quadozás ezek mellett már eltörpül, pedig régen, hogy szeretem. Villámgyorsan bejártam volna vele a széles határt. Szívesen elmennék egy vadvízi evezésre. Olyan gyönyörűek lehetnek a különböző zuhatagok. Az más kérdés, hogy meddig bírnék a csónakban maradni. Tény az, hogy nagyon vonzzanak ezek a dolgok.
Mindez nekem nem adatott meg, tíz éve sajnos tolókocsis lettem egy csípő műtét miatt. Keveset mozogtam, mert nehezen ment, és nem is éreztem szükségét. Nagyon sokszor azt álmodom, hogy egészségesen mozgok. Holott születésem óta mozgássérült vagyok. Harminchat éves koromig segédeszköz nélkül közlekedtem. Tavaly néha azon kaptam magam, hogy magam elött látom magamat, amint gyalogolok fel a rámpán. Ez egy egyfajta agyrém is lehet nálam, vagy a tudat alatt annyira szeretnék járni, hogy már lelki fájdalom lett belőle.
Utáltam hogy a műtött lábam combja sokkal vastagabb, mint a másik. Így elkezdtem esténként harminc felülést, hogy újra legyen hasizmom, aztán jöhet a lábemelés, ami eleinte piszok nehéz volt. Lassan – lassan belejöttem, ráéreztem a torna fontosságára, mint kiskutya az ugatásba. Napjaimban beiktattam a szobabiciklizés mellett a napi négykör sétát (járókerettel), az egyik szobából a másikba. Már közel sem olyan hanyag módra, ahogyan régen csináltam. Ha sok munkám volt, ráfogtam a munkára, s elhagytam a biciklizést, s a négykör sétát. Most már szigorúan betartom ezeket, a gyakorlatokat. Mára már ott tartok, hogy mindkét lábam combja egyforma lett. Ezek az elhatározások csak akarat kérdése, még akkor is, ha sérült vagyok. Nekem is jogom van eldönteni, hogy mit szeretnénk, tudom ebben nagy szerepet játszott a hiúságom is. Amikor tükör elé állok, látom hogy a ruháim jobban állnak, mint álltak.
Egyre több lett a mozgásigényem, de kifogytak a lehetőségeim, amit legszívesebben csinálnék az az úszás. De ahhoz kellene egy állandó segítő, aki jól ismer, de olyan nincsen.
Úgy kéthete, egy véletlen folytán, nem a motoromba ültem, mikor a konyhába igyekeztem, hanem a mechanikus tolókocsimban maradtam, s a lábaimmal hajtottam. A nagy kérdés, amelyet magam sem tudtam, hogy hogy győzöm le a küszöböt, ami az előszoba és a szoba között van. Egész egyszerűen leértem, s a visszafelé menet sem okozott gondot. Kicsit felállva, a hátsó kereket feltoltam a fára, ami vízszintbe van a küszöbbel, visszaültem a kocsiba, és a lábaimmal feltoltam magam küszöbre. Az elektromos kocsi helyett, a mechanikussal közlekedem bent a lakásban. A lábaimat sokkal lazábbaknak érzem. Nemrég itt volt a hétéves unokahúgom, aki kíváncsian nézett, hogy mozgok. A mindig segítőkész kislány, aki most kezdte el az első osztályt, Csende, frappánsan megszólalt: “Olyan, mintha bicikliznél, Heni!” – mondta. Nagyon tetszett, hogy ilyen egyszerűen viszonyult ehhez a körülményhez.
2021. szeptember 15.

“Az elhatározás fontossága” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Csodálatos az akaraterőd, kedves Heni! Biztos vagyok abban, hogy nem lesznek előtted leküzdhetetlen akadályok, mert ez átsegít mindenen. Szeretettel olvastalak: Éva

 2. Kedves Heni, gratulálok kitartásodhoz. Majd csak összejön az az úszás! Lehet, amikor nem várod, akkor kapsz hozzá segítőt.
  Szeretettel: Kata

 3. Soraidból lejött, hogy van akarotod, kitartásod. Ezek nagyon fontosak és ha továbbra is így élsz, akkor biztosan egyre jobban megy majd minden.

  Szeretettel: Rita🌸

 4. Kedves Henrietta!

  Csodálattal olvastam az élethez való pozitív hozzáállásodat, a természetességet, amivel a magad körüli világot szemléled. Fantasztikus akaraterő van Benned, ami sok mindenen átsegít. Szívből kívánom, hogy minél több dolgot sikerüljön megvalósítanod abból, amit szeretnél.

  Szeretettel gratulálok:
  Zsuzsa

Szólj hozzá!