Dr. Kesztyűs Ferenc: Barangolás a színek birodalmában

A Cserhát Művész Társaság kiadásában jelent meg
Dr. Kesztyűs Ferenc: Barangolás a színek birodalmában

A Cserhát Művész Társaság kiadásában jelent meg napjainkban egy újabb szép színes kötet, dr. Kesztyűs Ferenc: Barangolás a színek birodalmában című albuma.
A könyv szerzője, dr. Kesztyűs Ferenc nemzetközi hírű grafikus-képzőművész, művésztanár, újságíró, szerkesztő és jogász. A Mester háromszoros nemzetközi ezüstérmes és egyszeres bronzérmes képzőművész, aki a képzőművészetet világviszonylatban forradalmasítani tudó tűzzománc-kerámia, valamint a SziloKing szilikon művészfesték és technológiájuk társfeltalálója.
1960-ban alapította a Kesztyűs Ferenc Nemzetközi Képzőművészeti Magániskola és Műhely iskoláját és itt folyamatosan nevelt hazai és külföldi művészeket.
Több ezres nagyságrendű az alkotásainak a száma, szerte a világon állandó és vándorkiállításai vannak. Számos díjjal és elismeréssel rendelkezik. 2000-ben Sarkad Város (születési helye) Díszpolgára címet és elismerést kapott, a város díszkulcsának tulajdonosa.
A Falvak Kultúrájának Alapítvány 2019-ben dr. Kesztyűs Ferencnek a Magyar Kultúra lovagja címet adományozta.
2017-től a Római Sas Lovagrend Szenátus Kulturális Hivatala Képzőművészeti
Osztályának vezetője és a Művészeti kerekasztal második szószólója, a lovagrend képtárának az alapítója, fiával, Kesztyűs Tiborral. A Római Sas Birodalma és Rendje (Ordo Aquila Romana) Tribunus plebese.
Lovag Bornemisza Attila, a Cserhát Művész Kör elnöke, a Délibáb Magazin főszerkesztője, író, költő, esztéta, a könyv kiadója így ír bevezetőjében: „ A Cserhát Művész Kör díszelnökének választottuk, több mint 25 kiállítását nyitotta meg a társaságnak. Állandó bírálóbizottsági elnöke volt pályázatainknak és a tévében rádióban hirdette kedvenc körét, a Cserhát Művész Kört. Számtalan könyvet illusztrált és készítette el címlapját, mint újságíró sok lap szerkesztője, főszerkesztője, számtalan szerkesztése fémjelzi hatalmas munkásságát.
Dr. Kesztyűs Ferenc már életében is halhatatlan művész, kulturális szervezője hazánknak , és óriási tudását elismerve kívánom ,hogy mint barát, mint fővédnök, mint egykori professzorom még sokáig maradjon köztünk, és taníthassa művészetével, előadásival művésztársadalmunkat!”
A szerző kötetében a színeket egy-egy érdekes meséjével mutatja be olvasóinak. Tartalmazza legszebb alkotásainak, ( tűzzománc-kerámiák, olajfestmények, murális munkák, karikatúrák) a fényképeit.
A kötetben szó esik családjáról, barátairól, művésztársairól, akiknek elkészítette SziloKing szilikon festékkel portréképeit. Olvashatunk egy igazán érdekes kuriózumról, a Kesztyűs Ferenc Baráti Körről, amelynek még indulója is van, Vigh Kristók szerzeménye. Továbbá Vigh Kristóf megzenésítette Obersovszky Gyula Tűzzománc című versét is. Valamint helyet kapott a könyvben Guzmics Gabriella: a Festő című költeménye, Szentiványi György zenéjével. Olvashatunk a tűzzománc-kerámia művészfestékről, mint világújdonságról valamint „Művek az örökkévalóságnak” – címmel: Nagy József és Kesztyűs Ferenc találmánya forradalmasítja az egyetemes képzőművészetet, Új időszámítás a művészfesték világában, A szilikon művészfesték mint csodaszer.
A kötet Melyik a kedvenc színe? –címmel zárul, amelyben barátai, művésztársai mondják el, hogy melyik szín áll hozzájuk a legközelebb.
A színes album most csak a Mester művészetének egy kicsi szegmensét tudja bemutatni, hiszen annak egészét egy kötetben dokumentálni, ismertetni szinte lehetetlenség. Azonban így is képet kaphatunk egy a szó értelmében igazi polihisztor ember, alkotó gazdag életéről és sokoldalú munkásságáról.
Tisztelettel ajánlom szíves figyelmükbe dr. Kesztyűs Ferenc most megjelent kötetét. A Mester kiállításának megnyitója és könyvbemutatója szeptember 28-án volt Budapesten, a Benczúr Hotelben.
Lovag Csató József
nyugállományú főtanácsos, főszerkesztő ,újságíró, író, a kötet szerkesztője

“Dr. Kesztyűs Ferenc: Barangolás a színek birodalmában” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Gratulálok a kiállitáshoz és a megnyitóhoz.Nagyon jó hangulat lehetett,látszik a képeken A magazin nagyon szép Gratulálok Csató Józsi barátunknak a b
    orítóhoz!

Szólj hozzá!