Megbolydult világunk

Megbolydult világunk

Zaklatott napjainkban megbolydult világ „köszöntött” ránk. Nem könnyű eligazodni manapság a ránk zúduló információ áradatban! A Marx György szerinti gyorsuló idő sodrásában vergődünk nap mint nap.
A XXI. század első negyedét lassan megélve sajnos áradnak felénk a rosszabbnál is rosszabb hírek.
Közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában háború dúl. Egy emberöltővel ezelőtt véget ért a II. világháború, amely rengeteg szenvedést és halált zúdított a földkerekségre, az orbis terrarumra. Azonban a hatalmak és vezetőik úgy látszik, hogy mégsem tanultak az első és a második világháború borzalmaiból.
A nagyhatalmi törekvések miatt a területszerzések ismét felütötték a fejüket. Ismét katonák és békés civil emberek halnak meg értelmetlenül.
A második világháború után is számos helyi háborúk, villongások keserítették az emberiséget. Ez a mostani azonban mindennél veszélyesebb, hiszen akár belesodródhatunk egy harmadik világégésbe, amelyre szörnyű még rágondolni is, hiszen minden eddiginél nagyobb véráldozatot és pusztítást okozhatna.
Háború és béke. Mi természetesen a béke oldalán állunk és elutasítunk minden vérengzést. A mostaninak is nincsen semmi értelme, mint általában a háborúknak.
Nagy felelősség terheli azokat a vezetőket, akik kirobbantották ezt a legújabb szörnyűséget! Majd minden bizonnyal el kell számolniuk a földi és égi bíróság előtt felelőtlen tetteikért, egy ország lerohanásáért, a gyilkolásért. A támadó és a megtámadott egyaránt nagy veszteségeket szenved. A szemünk előtt bontakozik ki a humanitárius katasztrófa, a menekültáradat.
Mit tehetünk ebben a súlyos helyzetben? Meg kell őriznünk emberségünket, segíteni a menekülteket és hitet tennünk nap mint nap a békéért, a vén Európa megmentésért.
Reméljük, hogy mire e sorok megjelennek, addigra véget ér ez az eszement háború, vérengzés. Nem lesz könnyű egy lerombolt ország újjáépítése. De az emberek mindig reménykednek, hiszen a remény hal meg utoljára.
Hazánkban is nagy szükség lesz az összefogásra az országgyűlési választások után. Csak így lehetünk úrrá a közelgő újabb gazdasági világválságon, a pandémián, a békétlenségen.
Bíznunk kell majd egy ránk köszöntő eljövendő jobb világban!

Csató József

“Megbolydult világunk” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. “Azonban a hatalmak és vezetőik úgy látszik, hogy mégsem tanultak az első és a második világháború borzalmaiból.”

    Az a baj, hogy Európa, aki pedig elszenvedője lesz ennek a háborúnak is megosztott. Ugyanakkor mindig van olyan, aki konkrétan jól jár a háborúval, neki nem fáj a veszteség, az emberélet, a romok. A többség – a kisemberek mindenképpen, és mi vagyunk többen – a békében érdekelt, de ez a “nagyokat” nem érdekli.

    Sajnos nagyon aktuális és szomorú a téma és ki tudja, hogy mikor és hogyan végződik.

    Szeretettel: Rita🌷

Szólj hozzá!