Végre újra együtt!

Köszöntő
Végre újra együtt!

Az utóbbi két esztendő nagyon nehéz volt a ránk telepedő pandémia miatt . A Cserhát Művész Társaság nem tudta megrendezni hagyományos tavaszi és őszi gáláját, amelyen a tagság minden alkalommal nagy létszámban részt vett. Várva várt esemény volt ez minden esztendőben, amíg közbe nem jött a COVID-19 koronavírus sok-sok szenvedést okozva ez a tagságnak, a magyar embereknek, és szinte az egész földkerekségnek, az orbis terrárumnak.
Sok barátot, ismerőst elveszítettünk a vírus miatt. Rájuk most tisztelettel, kegyelettel emlékezünk!
A Cserhát Művész Társaság és az Ősfehérvár Alkotóközösség (ŐsfAlköz) most nagy odaadással készül a május 7-én, szombaton megtartandó tavaszi gálára, amelynek ismét a budapesti Szentmihályi Művelődési Központ ad otthont. Reméljük, hogy hosszú idő után újra megtelik a közművelődési intézmény. A festmények zsűrizése mellett gazdag, sokrétű program várja majd a tagságot és a meghívott vendégeket egyaránt.
A tavaszi gála alkalmából ismét megjelenik a Cserhát Művész Társaság központi irodalmi-kulturális folyóirata a Délibáb Magazin, amely most is közli a tagság képzőművészeti alkotásait, verseit és írásait.
Nagy örömünkre szolgál, hogy május 7- én szombaton végre újra együtt lehet a Cserhát Művész Társaság és az ŐsfAlköz tagsága, többi művésztársainkkal egyetemben! Bízvást elmondhatjuk, hogy már nagyon vártuk ezt az alkalmat!
Sajnos a körülöttünk lévő világ megint a rossz arcát mutat ja. Közvetlen Magyarország határa mellett háború dúl, veszélyeztetve a békét és biztonságot Európában. Reméljük, hogy a józan ész lassan felülkerekedik és mire most újból összejövünk, vége lesz ennek a rémálomnak. Békét és biztonságot akarunk a vén kontinensem egyszer és mindenkorra!
Ezt kívánja mindenek fölött a Cserhát Művész Társaság szépszámú tagsága!
E gondolatok jegyében sok szeretettel köszöntjük a 2022. évi Cserhát Tavaszi Gála valamennyi résztvevőjét! Az együvé tartozás jegyében örüljünk egymásnak, hogy végre lehetőség nyílt a várva várt eseményünk megszervezésére, megtartására.

Csató József

“Végre újra együtt!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kedves József! Örülök, hogy írt a rendezvényről. Én is tag vagyok, kis írásaim szoktak megjelenni a Délibábbanl, de személyesen már nem tudok eljutni. Ha lát majd ott a jövőben valami érdekes vagy szép dolgot és én még életben leszek, biztosan ír róla és olvashatom. Magdolna

Szólj hozzá!