A rablás

Fodor Gyöngyi – A rablás

Már egy ideje a kirakatban gyönyörködött. Azok a drága likőrök! Valahányszor meglátta, megnyalta az ajkát, mintha tényleg kortyolta volna a nektárt. Amikor végre elhatározta magát, utoljára még látni akarta a kirakatot, úgy egyben, szépen. A palackok egymás mellett voltak kiállítva, úgy tűnt, hogy ragyognak a tiszta reggeli fényben. A nap visszaverődött a kirakatüvegről, olyannyira, hogy el kellett takarnia a szemét.
Igen, ez a megfelelő nap, állapította meg.
Elhagyta az üzletet, és következő sarkon befordult egy szűk kis utcába, nézelődött, keresett valamit. Néhány perc múlva visszatért a bolthoz, a likőreihez. De nem üres kézzel, hanem egy téglával. Felemelte a kezét, és minden erejét összeszedve a téglát a kirakatüvegnek dobta.
Közben átvillant a fején, hogy csak egy perc az egész, gyorsan összeszedi a likőröket, amennyit csak tud, és el kell tűnnie onnan minél előbb. Látta, hogy a tégla egyre közelebb kerül a céljához, mintha egy lassított filmet nézne. Ezen a nagyon rövid távolságon lehetetlen lett volna eltéveszteni a célt.
A kirakatüveg azonban nem tört el, mert nem üvegből volt, hanem erős plexiből. Csupán meghajlott egy kicsit. A férfi képtelen volt felfogni, hogy mi történt, mozogni sem bírt, hogy elfusson onnan, elesett a földre.
A visszapattanó tégla egyenesen a fején találta el, vértócsában hagyva a földön, a járókelők csodálkozva és rémülten szemlélték az eseményeket. Néhány rázkódás elég volt ahhoz, hogy a férfi meghaljon.
Azt mondják, hogy az alkohol ölni tud… akár a hülyeség.

“A rablás” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Keedves Gyöngyi!

  “Az alkohol öl butít, nyomorba dönt”
  Írásodban, tényleg ölt, a butassággal karötve.
  Tetszéssel olvastam.
  Szeretettel gratulálok,
  Magdi🌷🌹

 2. Kedves Gyöngyi!

  Attól jó egy meghökkentő történet, hogy nem lehet kitalálni a végét. Nálad ez mindig így van.

  Szeretettel:
  Zsuzsa

 3. Kedves Györgyi!
  Tetszett! Frappánsan rövid, és mégis van benne tanulság is. És még fordulat is, mert először azt hittem, a palackokat is összetöri az a tégla, nem csak a kirakatüveget. De így jobb volt.
  Szeretettel olvastalak:
  Kata 🌹

 4. Kedves Gyöngyi!

  Újabb kivégzésedet érdeklődéssel olvastam. A Te esetedben a hülyeség is ölni tud, a valóságban nagyon kevés ember maradna, ha így lenne.

  Szeretettel: Rita💐

Szólj hozzá!