Csapongó gondolataim napjaimban

Ma annyira szomorú vagyok, és a könnyeimmel küszködöm. Pedig nem így keltem. Hirtelen eszembe jutott Báró kutyám, aki már két éve eltávozott az örök vadászmezőkre. Úgy hiányzik még mindig. Gondolatomban a fekete bundájába túrok, s magam előtt látom, ahogy szeretetéhesen az ölembe fekszik. Ezek olyan dolgok, amiket sohasem tudok felejteni, sőt, visszamenőleg mind az öt pulimra emlékszem. Valahogy ők már nagyon közel kerültek hozzám, pótolni tudták a szeretetéhségemet. Mindennél többet jelentett nekem az, hogy törődhettem velük, és viszonozták is.
Három éve itt nyüglődünk anyuval ebben a szürke városban, amellyel egyikünk sem tudott megbékélni. Itt a betondzsungelben nincs egy fa sem és a fű sem nől. Nagyon lehangoló az egész.
Nyáron anya kis kertje, benne a sok zöld növénnyel, feldobja a betonfergeteget. Amellett, hogy gyönyörű zöld ilyenkor nálunk minden. Megterem a paradicsom, zöldbab, a tök és a patisszon, ezeket élvezem a legjobban a nagy bokruk miatt. A terasz oldalán zöld hálón, amelyet anya húz ki tavasszal, felfut az uborka indája, és lelognak a kisebb-nagyobb uborkák. Ugyancsak a zöld hálón reggel korán kinyílnak a hajnalkák, amelyeket körüldongják a méhecskék. Nem egyszer végignéztem milyen szorgalmasan szállnak egyik virágról a másikra, hogy kiszívják a bibéből a nektárt.
Ez a nagy hőség rendesen megvisel mindannyiunkat, és eléggé fáradtak vagyunk, mert éjjel sem tudunk pihenni. A 2022-es tomboló nyárban nincsen csapadék, a forróság, gondot okoz a mezőgazdaságban. Sajnos a kiskertekben elfogy egyszer a felfogott esővíz, elszáradnak a növények, amiken egyébként sok lett volna a termés, csak odaveszett a szárazság miatt.
A végszónak hagytam egy jó történetet, ami tegnap történt velem. Egy rossz nap után igazi meglepetésként éltem át.
Olyan levert voltam, éreztem a frontot. Pécsen, az új vásárcsarnoknál jártam, mikor megláttam a buszvégállomáson, bent áll az egyesen egy akadálymentes busz. Siettem, hogy odaérjek, hátha felvesz a sofőr, a sor végén álltam. Kezdtem ideges lenni, mint régen, ekkor Cs. Józsika odajött hozzám. Vele szoktam utazni hazafelé, csak rossz volt a busza. Hálás köszönetem neked Józsika, hogy észrevettél, és felsegítettél a buszra, nagy megkönnyebbülés volt ez nekem.
2022. július 27

Szólj hozzá!