A kislány táncol

A kislány táncol

Nagyon szép születésnapom volt. Nem számítottam rá, hogy délután megjelennek a fiam, az unokáim feleségestől és a dédunokám, Flóra. Talán már fáradtak is lehettek, délben otthon Flórát ünnepelték, egy napon van a születésnapunk csak ő 1 éves lett, én meg 93. Félek az autóutaktól mindig, nem is kértem, hogy jöjjenek, de ha tudtam volna, felöltöztem volna fiatalosan, világoskék vagy sötét piros ruhába. De így se ijedtek meg tőlem, Flóra, aki hetek óta önállóan bolyong és tájékozódik a lakásban, közel jött hozzám, integetett, kezet fogott velem, majd hallva a zenét a televízióban ütemesen hajtogatta jobbra-balra a fejét és a szoknyáját is, táncolt. Nem győztem csodálkozni az ütemérzékén és a mozdulataiban gyönyörködni, honnan van mind ehhez érzéke? Ilyen mozgékony kis gyereket azt hiszem, még sose láttam. Örültem neki és mindennek, amihez „értett”, szerelt, intézkedett kedve szerint. Azt már hallottam, hogy a napokban a galambokat hajkurászta egy kiránduló helyen. Hogy örült volna az uram, ha nem is látta volna már az életben, de hallotta volna a hangját, mert természetesen beszél állandóan, csak a szavak értelmét egyelőre ő tudja. Úgy tudom, egy kisfiú is fog érkezni jövő évben a családba, jó lenne, ha még megérném az ő érkezését is.

“A kislány táncol” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Köszönöm, Zsuzsa,jó volna, csak a szemem bírja és ha nehezen is, de tudjak járni. Magdi

 2. Kedves Magdi!

  Szívet melengető képet festettél a tündéri kisleányról. Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked még jó sokat, a kislánynak és az új jövevénynek pedig hosszú életet, legalább annyit, amennyit a dédmamája megért és még fog is.

  Szeretettel:
  Zsuzsa

 3. Kedves Magdi!

  Öröm volt olvasni a szép meglepetés születésnapodról. Bizony, nagy öröm egy pici gyermek, az ember újra felfedezi az élet csodáját bennük. Remélem, hogy megadatik neked a kisfiú születését is megélned, sőt látni őt is “tevékenykedni.” A születésnapod alkalmából pedig sok örömöt, boldogságot kívánok!

  Szeretettel: Rita🌼

Szólj hozzá!