Körömgomba írtó

A boltban nincs sok vevő. Az eladók egy része unatkozik. Az üzletvezető épp az irodájába készült menni, mikor elé áll egy vevő.
– Uram! Legyen szíves vezessen a főnökhöz. Gondok vannak. – mondta határozottan.
– Én vagyok a főnök. Mi a gond?
– Vettem önöknél ezt a körömgomba irtót. De ez nem működik.
– Úgy gondolja, hogy nem működik? Tartok tőle, hogy akkor nem olvasta el eléggé figyelmesen a használati utasítást.
– Nem olvastam el, de ez csak egy spray. Miért kellene elolvasni még a használati utasítást is?
– Akkor legyen szíves elmondani, hogy miként használta. – kérte az üzletvezető.
– Befújtam a körömgombás lábamat vele, napokon át, de semmi nem történt.
– Értem… És milyen típusú gomba nőtt a körmén?
– Hogy-hogy milyen típusú?
– Mert ugye van a csiperkegomba, a légyölő galóca, a lila pereszke…
– Várjon csak! Ezek erdei és mezei gombák. Nekem nem ilyen gombák vannak a körmeimen. Gondolom maga viccel, de ez most nem ildomos.
– Én nem vicceltem. Nézze csak figyelmesen a „Köröm gomba irtó” termékünk dobozát! Egy őzláb gomba van rajta. Mert ez bizony a körmön nőtt őzláb gomba irtására való szer.
– Te jó ég! Ez egy vicc? Az emberek lábán nem szokott őzláb gomba nőni…
– Dehogy nem! Ezt azért tudom ilyen határozottan állítani, mert a vevőink közül sokan nem reklamáltak. Nyilván leirtották a lábukról az őzláb gombákat, aztán boldogan élték tovább az életüket. És épp ezért nem sok olyan embert látni az utcákon, akinek a lábkörmeiből egy őzláb gomba ágaskodik ki.
– Na jó! Nem vitázok! Kérem vissza a termék árát.
– Ha nem használta volna, akkor visszavásárolnánk, de ön mondta, hogy többször is befújta vele már a lábát…
– Nem akarok idegbajt kapni. Itt a spray, fogja! Nem kérem az ellenértékét, ide többet nem jövök. A pénzem bukott, de több is veszett Mohácsnál. – mondta mérgesen a vevő és elviharzott.
– Julika! – fordult az üzletvezető a helyetteséhez – Egy jó ötletem támadt! Legyen a neve ezentúl e terméknek: „Több is veszett Mohácsnál lábgomba irtó”. Így talán kevesebben fognak reklamálni.

“Körömgomba írtó” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Ez ugye olyan szezon, vagy fazon…. no a kettő nem mindegy, de humornak mindenképpen kiváló. Jól szórakoztam. Szeretettel: Éva

  2. Más a körömgomba és más a lábgomba. Ez utóbbi valóban könnyen kezelhető, míg az előbbi nem. Vannak ugyan mindenféle szerek, de a legtöbb körömgomba fütyül rájuk. A bőrgyógyász meg azt mondja, hogy ő ugyan felírhatja, de ami hatásos lehet, az tönkreteszi a májat.

    Jó, tudom, hogy nem kell ilyen komolyan venni a témát. Az általad megírt gomba a fantázia találmánya, amiről meg én írtam, az maga a valóság.

    Szeretettel: Rita🍁

Szólj hozzá!