Gondolkodni nem szabad!

Tegnap este lefekvés előtt bölcsen megállapítottam, hogy én sokkal jobban járok, ha nem gondolkodom. Olyan baromságok jutnak eszembe, hogy elképesztő, és jelentéktelen is, mégis befészkel az agyamba. Példának okáért mindjárt itt a nick-név. Szerényen és csendben megkérdezem: Miért van erre szükség? Miért nem vállalod be nyíltan, hogy te Szabó Amália vagy, takarítónő a Sparban? Ó, hogyne jobban hangzik a Fatmagül, belátom. Aztán itt van Sunny Boy, aki eredetileg Szekeres Jani, egy értelmes mondatot nem nyögött még ki életében, pedig már negyven is elmúlt, de nagyképűen osztogatja az észt különböző, most általam nem említett fórumokon.
Ha saját magunkat nem vállaljuk, akkor mit várunk el embertársainktól? Őszinteséget? Na, ne nevettess, mert kilyukad a vakbelem!

Tudom, tudom, értem én, megöregedtem, nem is értek hozzá. Elhatároztam, hogy nevet változtatok, mert ugye haladni kell a korral. A Bogárné Sárközi Ilona annyira snassz, olyan újpesti proli név. Ezentúl Anita Swinger leszek, igen, igen! Ez jól hangzik, igazi művésznév. Előkelő, és nem tudhatod ki bújik meg mögötte. Innentől kezdve nyugodtan pocskondiázhatok bárkit, következmények nélkül sárba tiporhatom akit csak akarok. Gyalázkodás, rágalmazás, ez az igazi jó buli!

Egyetlen bibi van csupán. Ez nem az én világom! Szemtől szembe az igazat, s ha írok is véleményt, sosem bántanék meg senkit, pláne ocsmány szavakkal. Nem illik az egy újpesti proli lányhoz. A lelkem nem adtam el még az ördögnek. Tehát, maradok az Icunál, szólítsatok csak így!

Budapest, 2022. október 26.

“Gondolkodni nem szabad!” bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Szia drága Gyöngyi!

  Igen, láttam, hogy olvastad a facebookon is, köszönöm szépen.
  Ebben a rövid kis írásban nem a Holnap Magazinra gondoltam, tehát akik művészek, költők, írók. Azzal nincs is semmi baj. Azzal van a gond, amikor pl. a fészen, ahol te is gyakran fent vagy, különböző kitalált álnevekkel rágalmaznak, pocskondiáznak, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, akkor igenis felmegy a pumpa. Mint amit Ritus is írt, hogy egy férfi milyen stílusban írt hozzá véleményt. Álarcba bújva, önmagunkat nem vállalva nagy lehet a pofánk, nem?
  Álszerény nem vagyok, de engem felháborít. Úgyhogy tulajdonképpen egyetértünk.

  Nálad azért más a helyzet, mert nem idehaza élsz, és a Gyöngyi nevet kimondani Olaszországban nagyon nehéz. De Te író vagy angyalom, a sorok ismétlem, nem a művészekre vonatkoztak.
  Egyebekben a Rácalmási Bibircsókos Klementina nagyon szép név, nagyot nevettem.

  Ölellek a régi szeretettel: Icu🌷

 2. Drága Zsuzsa!

  Nagyon szépen köszönöm. Vártam, hogy megjelenjenek már végre az írásaid, de hát türelem rózsát terem.
  Ölellek szeretettel: Icu😍

 3. kedves Icu, màr olvastam a facebookon is, és most itt is. Én személy szerint elvárnám, hogy facebookon, instagramon mindenki a saját nevével legyen fenn, kivéve ha vannak olyan tevékenységei pl. író, költő stb.. ahol kimondottan a tevékenységét mutatja be, marketing céljából, és más nevet használ, mint szerző. Hogy miért, majd később kitérek rá.
  Más oldalak esetében, van, ahol un. felhasználói névként (akár a Holnap Magazint is vehetjük példának), már van aki email-cimet ad meg, vagy keresztnevet, vagy valami egyebet. Mondjuk, ha valakinek szép hosszú neve van, és nem akarja minden alkalommal begépelni, hogy pl. Rácalmásházi Bibircsókos Klementina, ésszerűbb egy rövidebb valamit választani.
  Az írói, alkotói nevekről: van, aki saját néven alkot, van aki nem. Megfigyeltem, hogy leginkább az angolos nevek a nyerők, jól hangzanak, szépen takarják, hogy ki van a név mögött. Hogy miért? Lehet, hogy a téma, amiben alkot, kellemetlen lenne pl. a gyerekeinek az iskolában, hogy anyád megint micsoda szexkönyvet írt például… Vagy nem szeretne az illető személy szerint akármilyen üzenetet kapni, sem dicsérőt sem pocskondiázót stb.
  Mások csak el akarják vele különíteni a személyen magánéletet az írói tevékenységtől, nem akarnak nagy nyilvánosságot stb.
  Én a meséimet, a novelláimat a saját nevemen írom.
  A romantikus regényeimet Gina Fodor-ként követem el, aminek több magyarázata is van. Egyrészt a vezetéknevemet megtartottam, Gina meg azért lettem, mert Olaszországban élek, és itt többnyire Gina vagyok, mert az olaszok (legtöbbjük legalábbis) képtelenek kimondani az ö, ü, gy, cs, ty, sz, zs hangokat, és halmozottan mindez a Gyöngyi-ben igazi nyelvtörő a számukra. Másik oka, hogy a Gina lett írói vezetéknévnek az, hogy ezek a regények többnyire Olaszországban játszódnak, a szereplők nevei is olaszosan hangzanak.
  írtam horroros, kissé futurisztikus regényt is, ezt G.F. Severa néven tettem meg, mert nem akartam, hogy a romantikus regényeim közé keveredjen egy horroros elemekkel bőven rendelkező történet. De G.F. utal a Gina Fodor íróra, Severa pedig szigorút (néha túl komolyt is) jelent, és városunkhoz egyik külsőbb része Santa Severa, amit nagyon szeretek, a hosszú tengerpartjával, a régi várral, stb…
  Viszont valóban sokszor megmosolyogtató, hogy az emberek milyen képtelen nickneveket találnak ki maguknak.
  Örömmel olvastalak.
  Fgy

 4. Kedves Icu!

  Egyetértek az általad mondottakkal, így kellene tenni…

  Szeretettel: Zsuzsa

 5. Drága Editke!

  Örülök, hogy olvastál, s hogy ismét visszajöttél.😊 Egyetértésed köszönöm. Marikának azt írtam válaszul, idézem: “Szívesen, és boldog örömmel vállalom a szemtől szembe igazat veszélyét”. Ez azt hiszem sok mindent elárul rólam.

  Ölellek szeretettel: Icu

  😍😍😍🌷🌷🌷

 6. Még csak annyit, csatlakoznék Marikához, hogy a legnagyobb bátorság az önmagunk felvállalásához kell! 🙂

 7. Drága Icu! Teljesen egyetértek minden szavaddal. Azt hiszik, ha valami kimondhatatlan külföldi nevet választanak, akkor sokkal menőbbek lesznek. Elfelejtik, hogy ettől még az egyéniségük ugyan az marad! 🙂 Szeretettel Edit

 8. Kedves ms!

  Örülök, hogy megismerhettelek.
  Értelek én, nagyon is, de…. mert mindig van egy de! Azt írod, hogy rosszindulatú netes közegbe kerültél saját néven. Na, onnan sürgős iramban távozni kell, felejteni azt is, hogy valaha oda tartoztál. Itt viszont egy szeretetteljes csapat van, itt csalódni nem fogsz, nyugodtan írj a saját neveden.

  Én is üdvözöllek szép napot kívánva: Icu

 9. Ritukám drága!

  Ilyen ocsmány ember, akiről írtál, azt sem érdemli meg, hogy a nap rásüssön. Hogy a face mennyire szűr, arról beszélhetnénk, mert rengeteg gyalázkodás fent van a mai napig, viszont olyanról is olvastam, hogy “ártatlan” kis semmiségért letiltottak valakit. Ha nem lenne a sok kedves régi ismerősöm, már rég leléptem volna.

  Nagyon örültem Neked. Köszönöm a hozzászólásod.
  Ölelő szeretettel: Icu🌷

 10. Kedves Marika!

  Szívesen, és boldog örömmel vállalom a szemtől szembe igazat veszélyét. Köszönöm, hogy egyetértesz, örülök, hogy itt voltál.
  Szeretettel: Icu

 11. Kedves Ilona!

  Nemes megközlítés amiről írsz, és valóban az lenne az ideális, ha mindenki saját, ellenőrizhető ( és sokak által ellenőrzött) nevén írná le őszintén, amit gondol.
  DE
  1. nevek kapcsán van egyfajta előítélet, mert ha egy ( ellenőrzött) PHD-s ír le valamit, annak mondanivalója másként esik latba, mintha egy nagyon értelmes, de kényszerből segédmunkás írná le. Hiába a nagy tolerancia, nem vagyunk egyformán elbírálva.
  2. ha magyar oldalon magyar az álnév ( Kiss Józsi Nagy Feri álnéven ír) ez senkinek nem tűnik fel. Ennél már becsületesebb az egyértelműsített, földhözragadtan ostoba, külföldiesen hangzó álnév, ilyenkor nyilvánvaló, hogy a tag nem kívánja felfedni saját magát.
  3. eleinte saját néven keveredtem rosszindulatú netes közegbe, tanultam belőle

  Üdvözlettel
  ms

 12. Kedves Icu! Maradj csak Bogárné Sárközi Ilona, szép magyar név!
  Tiszta és szép gonodlatokat nem kell más köntösében előadni… Tetszett az írásod!

 13. Icukám!

  Hoztad a formádat. Igazán remek volt. A múltkor a Facebookon rám írt egy úriember – nem ismerem, ő se engem, nem is az ő véleményéhez szóltam hozzá, csupán a saját véleményem írtam meg egy témával kapcsolatban – és közölte velem, hogy kinek a mijét szopjam, mindezt tegeződő stílusban. Nos, ő feltett a saját profilja helyett valami jelet és ha rákerestem se találtam róla semmi érdemlegeset. Megírtam neki, hogy ha már ilyen “kedves”, akkor legalább vállalja ezt az arcával. Egyébiránt meg az én tisztségem lenne a tegeződést felajánlani, amit természetesen nem tennék meg. Erre azt válaszolta, hogy a profilképe helyett a véleményével foglalkozzam. Azt válaszoltam, hogy a véleménye önmagáért beszél. Azért annak örülök, hogy a Facebook ígérete szerint kiszűri a gyűlöletkeltésre alkalmas megjegyzéseket. Úgy látszik az ilyen “vélemények” nem tartoznak azok közé. Én viszont már azért is letiltást kaptam mert egy a melegségét nyíltan vállaló politikushoz a hozzászólásomban azt írtam, hogy bízom benne, hogy azért a heterók is nyíltan vállalhatják, valamint, hogy kár érte, mert igazán jóképű férfi. Nos, ez gyűlöletkeltésre alkalmas volt, mindjárt jött az irgum-burgum, hogy ezt a bejegyzést csak én láthatom, mert a rendkívül érzékeny, körültekintő és következetes Facebook azonnal kiszúrta, hogy mennyire gyűlöletkeltő vagyok és a véleményem nem jelenhetett meg.

  Szeretettel: Rita🍁

 14. Kedves Icu! Szeretetttel voltam olvasód. Igen: A szemtől szembe az igazat, így érdemes élni, de sajnos veszélyes. /sokszor/
  Mária

Szólj hozzá!