SIPOS MARINAK A 70.-RE

SIPOS MARINAK A 70.-RE
SZÜLETÉSNAPI KÖSZÖNTŐ

Kedves Mari!
Mintha csak nemrég lett volna, hogy a 65. születésnapod alkalmából bensőséges ünnepségen köszöntöttünk Téged a Vörösmarty Mihály Könyvtár patinás olvasótermében.
Azóta eltelt újabb öt esztendő, nagyon sok eseménnyel és történésekkel. Ránk telepedett a pandémia, csak nagyon nehezen szabadultunk ki a COVID-19 vírus szorításából, hogy újra különböző kulturális rendezvényeken tudjunk találkozni.
Közben elérkeztünk az Ősfehérvár Alkotóközösség (ŐsfAlköz) fennállásának ötéves évfordulójához, amelynek kezdetektől a vezetője vagy. Megszerkesztetted sok-sok munkával, szabad idő ráfordításával az ŐsfAlköz teljesen színes Jubileumi Emlékkönyvét, amely méltó módon összefoglalja az öt esztendő alatt a tagság sokrétű munkáját, reprezentálja a különböző irodalmi műveket, alkotásokat.
Méltán büszke lehetsz erre a könyvedre, amely az utókor részére is megörökíti az ŐSFALKÖZ sokoldalú tevékenységét. Megtiszteltetésnek tartottam, hogy engem kértél fel a jubileumi kötet egyik lektorának.
Az utóbbi időben a rosszabbra forduló külső körülmények miatt ( energiaválság, infláció, terembérek, betegségek stb.) sajnos nem lehetett annyi ősfalközös kulturális rendezvényt megtartani, mint amennyit az előző hagyományaink szerint, szerettük volna.
Azonban a pandémia nehéz időszaka után mégis újra indult az élet. Az emiatti betegségek is minden bizonnyal hátráltattak bennünket!
Lassan azonban úrrá lettünk és leszünk ezeken a nehézségeken is. Ezt bizonyították az idén megtartott rendezvényeink és bizonyítja ez a mai kiállítás, összejövetel is.
Ha nem is volt annyi rendezvény, mint régebben. Te nem tétlenkedtél az utóbbi hónapokban sem. Több könyvet is megszerkesztettél az ŐsfAlköz tagjainak. Közben lovag Bornemissza Attila, a Cserhát Művész Társaság elnöke, költő író, vallástörténész, a Délibáb irodalmi-kulturális folyóirat főszerkesztője kinevezett a magazin főszerkesztő-helyettesének, hiszen az utóbbi időben oroszlánrészt vállaltál az újság anyagainak összeállításában, szerkesztésében. A Cserhátban is folyamatosan jelentős munkát végeztél és végezel napjainkban is.
Az ŐsfAlköz és a Cserhát tagsága a mai napon is hálásan megköszöni áldozatos, sokrétű kulturális irányító, alkotó és szervező tevékenységedet!
Hetvenedik születésnapod alkalmából minden elképzelhető jót, erőt és egészséget kívánok, kívánunk ehhez a munkádhoz, további terveid megvalósításához.
Most már Te is beléptél a”hetvenkedők” népes táborába. Jelentős élettapasztatodra, tudásodra, munkádra továbbra is nagy szüksége lesz az ŐsfAlköznek, a Cserhát Művész Társaságnak és a Római Sas Birodalma és Rendje Lovagrendnek.
Vezetéseddel tovább haladunk a kultúra ösvényein, az újabb sikerek felé! Ehhez egészségre és további kitartó munkára lesz szükségünk.
Abban bízunk, hogy a külső körülmények folyamatos jobbra fordulása segítheti további terveink maradéktalan megvalósítását, végrehajtását.
Kedves Lovag Sipos Mari!
Ennek jegyében még egyszer nagyon sok szeretettel és tisztelettel köszöntünk 70. születésnapodon. Isten éltessen közöttünk még nagyon sokáig!
Székesfehérvár, Árpád Fürdő különterme 2023. szeptember 4.

Tisztelettel: lovag Csató József nyugalmazott
főtanácsos, újságíró, író,
az ŐsfAlköz krónikása

Szólj hozzá!