Rendhagyó általános iskolai találkozó Balatonszárszón

Rendhagyó általános iskolai találkozó Balatonszárszón

A napokban egy rendhagyó általános iskolai találkozón vettem részt Balatonszárszón. Az 1953-1961 között végzett szárszói általános iskolások 32-en végezték el a sulit 1961-ben ( a tabló tanúsága szerint!) Közülük tizenketten sajnos már az égi ösvényeken járnak. Több fiú osztálytársunk hunyt el, mint lány- vettük sorra Dömsödi Feri nyugdíjas igazgatóhelyettes-főmérnök barátommal balatonszárszói birtokán. Neki köszönhetően jött létre a rendhagyó általános iskolai találkozó, hiszen most nincs kerek évforduló, az 2021-ben volt ( a HATVANADIK). Azonban ez nem került megrendezésre. Előtte Szalai Jóska barátunknak sikerült összetrombitálnia egy találkozót, amelyre sokan eljöttek.
Sajnos már ő is az égi ösvényeken tud találkozót összehívni az elhunyt 11 társunknak.
Dömsödi Feri almahegyi házához most sajnos csak nagyon kevesen tudtak eljönni. Ott volt férjével, Jánossal együtt Balatoni Vali, Berki Edit, Muszti Mari, Szincsák Margit, Szalai Jóska felesége, Anci és jómagam. A felsoroltak Balatonszárszón és Kőröshegyen laknak. Én Székesfehérvárról érkeztem, tehát más messzebb élő, Muszti Marin kívül nem volt ott. Sajnálhatják, hiszen nagyon szép őszies, októberi időben volt részünk akkor.
Györkiné Szincsák Margit bográcsban nagyon finom paprikás krumplit főzött. Ebéd előtt serivel és utána vörös borral koccintottunk a találkozás örömére, felelevenítve a rég múlt történéseket.
Volt miről beszélnünk, Én azért többször jártam az utóbbi években is Balatonszárszón. Edittel, Margittal, Valival találkozhattam, Jóska feleségéve, Ancival is.
Most megragadtam az alkalmat és meglátogattam a Kossuth Lajos utcában Gamauf Rudi barátomat is. Aztán a régi műemlék és a Szóládi úti temetőben nagy szüleim, szüleim rokonaim sírját is, Mindenszentek és halottak napja közeledtével elhelyeztem az emlékezés virágait és mécsest nyújtottam a lelki üdvösségükért,. József Attila első sírjánál a régi temetőben is mécsest gyújtok minden alkalommal, ha ott járok.
Feri barátom invitálására ott maradtam nála, hajnali három óráig beszélgettünk, elkészítve az osztály pontos névsorát, az élők telefonszámát és elérhetőségét.
Másnap is még nagyon szép időben autózhattam vissza Székesfehérvárra.
Köszönet a házigazda Dömsödi Ferinek és a résztvevő régi osztálytársainknak!
2026-ban lesz majd a 65 éves általános iskolai találkozónk, arra remélem, hogy majd többen el tudnak jönni Balatonszárszóra. Ugyanis azt biztosan megszervezzük majd!

CSATÓ JÓZSEF

Szólj hozzá!