Hópihe történetek: Búfelejtő "macska-nyami" (IV.)

A másnap reggel is ugyan olyan volt, mint a többi. Mindenki rohant, én is mentem a suliba, de előtte Hópihének a tálkájába tettem kedvenc reggelijét: tejbe áztatott zsemlét, egy kis mézzel, és müzlivel, ezt nagyon imádja. El is feledkeztünk az ablakokról.
Hópihe egyedül volt a lakásban, megreggelizett. Utána mancsát nyalogatta, dörzsölgette még mindig álmos szemeit, majd fehér szőrbundáját is rendbe tette, elégedetten nyújtózott és miákolt egy nagyot. Szobáról szobára végigjárta a lakást, erősen gondolkodott.
Fergeteges ötlete támadt, mikor felugrott a nyitott ablakba, hogy kinézzen, mi újság a környéken ma reggel.
Ez az! Először nyelvével össze-vissza nyaldosta az ablaküvegeket. Berohant a fürdőbe, anya puderes dobozának tartalmát a földre borított, jó alaposan belenyomkodta talpacskáit. Ezek után puder-talpakat hagyott maga után az ablakig, ami a talpán maradt, azokat rányomkodta az ablaküvegre dísznek. Felugrott a konyhaszekrényre, anya kedvenc málna-ételfestékét kilyukadásig rágta. Belenyomta az orrát, rohant vissza az ablakhoz. Orrocskájával apró pontokat nyomott a külső párkány szélére, majd elkezdte kaparászni a párkány alatti falat.
Eltartott egy ideig, de megérte. Kaparászás nyomokat már jól lehetett látni a falon mindenütt.
Egyértelműen azt szerette volna elhitetni velünk, hogy kiesett az ablakon, és valami nagy-nagy baja történt!
Azért még a konyhában hagyott maga után egy kis rumlit: egy-két poharat véletlen összetört, a papírtörlő valahogy körbekerítette az asztalt és a székeket, az étolajból is került egy-két folt ide-oda a padlón, a konyhapulton maradt edények valami csoda folytán ott hevertek
szanaszét a padlón.
A jól végzett munka után Hópihe lesétált a garázsba, egyik régi ruhásdobozba befeküdt, hogy kipihenje magát, majd kis idő múlva már aludt is.
Fél négy után érkeztem haza. Hát ami fogadott! Rögtön arra gondoltam, na ha anya és apa hazajönnek még képesek lesznek rá, hogy Hópihét visszavigyék a menhelyre. Tudtam, hogy miért is csinálta a cicánk mindezt, gondoltam azért besegítek neki egy kicsit! Igyekeztem minél előbb rendet rakni a fürdőszobában, ott könnyebb volt. Közben Hópihét kerestem, hogy megbeszéljük a dolgokat, de sehol nem volt. Biztosan alszik valahol az a világ lustája.
A konyhával már több munkám volt, ez idő alatt is az járt a fejemben, hol lehet már Hópihe. Mire szüleim megérkeztek, így is elkészültem mindennel. Anya első kérdése ez volt:
– Szia Micikém! Mi volt ma a suliban? Mi történt, amíg nem voltunk itthon?
– Semmi különös anya, hacsak az nem, hogy Hópihe eltűnt.
– Ugyan Mici! Még hogy Hópihe! Szerintem az a macska még eltűnni is lusta!- mondta apa.
– Drágám, már mondtam, hogy van neve: Hópihe!
Megkezdődött a macska-keresés! Sokára vettük észre, hogy az ablak körül nem stimmel valami. Odamentünk, hogy közelebbről megvizsgáljuk a nyomokat. Egyértelműek voltak. Minden jel arra mutatott, hogy Hópihe kiesett az ablakon. Lerohantunk, mindenfelé kerestük, kérdezősködtünk, de senki nem tudott semmit. Az én okos apukám egyszer csak megszólal:
– Szerintem, ez a macska, azaz a ti Hópihétek, csak szórakozik velünk! Szándékosan csinálta, azt amit csinált, vagyis hogy véleményem szerint semmi baja nincs, egyszerűen csak elbújt.
Nekem is hasonló sejtéseim voltak már korábban is, de nem szóltam, mert tudtam, hogy a tegnapi napot viszonozza ezzel Hópihe. Inkább csak mosolyogtam!
Csak nagyon hosszú idő múlva találtunk rá a garázsba, ahol a régi ruhák közt durmolt.
Ott aludt békésen, mint a világ legjobb cicája. Anya nagyon boldog volt, hogy semmi baja, apa is csak annyit mondott:
– Drága Hópihém! – óriási, gondoltam, apu tényleg szereti a mi cicánkat.
Felvette és bevitte a lakásba. Láttam, hogy a cicám nem is alszik, egyik szemét kinyitott, huncutul rám nézett, szerintem majdnem elégedett volt magával. Hópihe még mindig tette az alvást. Apa, anya sajnálgatta, mikor eszükbe jutott a \”macska-nyami\”!
– Drágám, el is felejtettem mondani, hogy tegnap a kipakolásnál vettem észre, az \”afrikai-macska-nyami\” csemege a bőrönd aljában marad!
Hópihe felpattant a macska-heverőről, apu ölébe kuporodott, fejét apu kezéhez dörzsölte, nyalogatta, lábacskáival vállára kapaszkodott, nyelvével arcon nyalta, annyira boldog volt. Anyunak is hálálkodott. Mikor rám nézett szemében a tegnapi szomorúságnak már a nyomát sem láttam. Ugyan az a pajkos, csintalan, kis jómadár tekintett rám, aki mindig is volt.
Intettem neki, azért majd erről lesz még mit beszélgetnünk négyszemközt is! Láttam érit, mire gondolok!

“Hópihe történetek: Búfelejtő "macska-nyami" (IV.)” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Kedves Kitti! Nagyon köszönöm kedves soraidat, örültem a látogatásodnak, üdvözöllek szeretettel: Klári(f)

 2. Szeretet-írásnak tartom ezt a kis kaland történetet Hópihe pajkos csintalankodásairól. Az egész epizód a szeretet megjelenítését célozza. Nagyon tetszett. (f)

 3. Kedves Rita! Köszönöm, hogy macsak-mesémet olvastad, örömmel láttalak nálam, üdvözöllek szeretettel: Klári;)

 4. Kedves Klári!

  Kedves kis történet volt, én is cicás vagyok. Szoktam mondani, hogy a "macskák tudnak élni". Ha besüt a szobába a nap, akkor odafekszik a loggiaajtó elé napozni, ha hűvös van, felmegy a konvektor tetejére, szeret lustálkodni, azt csinál mindig, amihez kedve van.

  Szeretettel: Rita(f)

 5. Drága Babu!
  Mint, ahogy az előbb Évának is említette, kissé kiszíneztem ezeket a történeteket a saját elképzeléseim szerint. Hópihe valóban a mi cicánk volt, lusta is volt és volt egy-két érdekessége, hogy így mondjam.
  Köszönöm, hogy olvastál és személyes élményedet is megosztottad velünk a macskákkal kapcsolatban. Szeretettel ölellek: Klári(l)

 6. Kedves Éva!
  Aranyos kis cica volt a mi Hópihénk. Egy-két csalafintaságát, kissé kiszínezve írtam meg ezeket a történeteket. Köszönöm a figyelmedet, szeretettel üdvözöllek: Klári(f)

 7. Drága Magdi!
  Igazi csínytevő-gyerek volt a mi cicánk! Már csak egy befejező részt írtam róla lezárásképpen.
  Köszönöm a figyelmedet, ölellek: Klári(l)

 8. Drága Klárika !
  Aranyos kis cicus .Néha nagyon ravaszok tudnak lenni ,de
  hogy ennyi mindent kitaláljon nagy dolog.

  Nagyon érdekes állatok .A kisfiamnak is van két fekete
  macskája és ha látnád mikor vendégek mennek oda ,féltően a
  két kis unokámat körülveszik,mintha féltenék az idegenektől.
  Szeretettel olvastalak es várom még miket talál ki.(l)
  Gratulálok….Babu

 9. Olvastam Hópihe történetét. Aranyos, mint egy kisgyerek. Szeretettel gratulálok az írásodhoz. Éva

 10. Drága Klári!
  Erre nem gondoltam, hogy ilyen kis ravasz a Hópihe, igazi egyéniség! Amint megkapta az ajándékot, máris a régi, kedves cica lett belőle. Kíváncsi vagyok, mi történik még vele!
  Sok szeretettel olvastalak: Magdi (l)(f)

 11. Kedves Kata!
  Örülök, hogy nyomon követet Hópihe történetét. Még egy része van és akkor le is zártam.
  Köszönöm a látogatásodat, szeretettel üdvözöllek: Klári(f)

 12. Kedves Klári!

  Hópihe olyan mint egy kisgyerek, aki durcáskodik, mert nem kapott ajándékot. Végül is minden jól alakult, ajándék is lett, apuka is meg lett szeretgetve Hópihe által. Öröm volt olvasni, szeretettel gratulálok(f)Kata

 13. Drága Magdikám!
  Ahogy Idának is írtam, még egy rövid kis befejezés és ennek a történetsorozatnak vége.
  Örülök, hogy elolvastad írásaimat, köszönöm a látogatásodat, szeretettel üdvözöllek: Klári(l)

 14. Drága Idám!
  Nem akarom túl bonyolítani, még egy rész és Hópihe sorsa megpecsételődik.
  Köszönöm, hogy nálam jártál, üdvözöllek: Klári(f)

 15. Kedves Klári!
  Örömmel olvastam, ismét Hópihe történetét, némelyik cicus ilyen, aranyos, szeretnivaló, a huncutságaival együtt.
  Sok szeretettel gratulálok,
  Magdi

 16. Drága Klári!

  Ravasz egy cica volt az a Hópihe, és ugye, nem lehet haragudni rá! Jók ezek a kis történetek a gyerekkorból, így máris dupla élménynek számítanak. Várom a következőt. Vajon mit tartogatsz a végére?

  Szeretettel,
  Ida

Szólj hozzá!