Szerelem a tengeren. 2. rész

Az idő gyorsan száguldott, Olívia belebetegedett férje döntésébe, ám nem akarta semmiben gátolni szerelmes férjét. Átadta az autót, majd vett magának egy szerényebb, kisebb kis FIATOT. Aztán jött a nyár, befizetett egy Olasz útra, olyat választott, amiben hajókirándulás is volt. Imádta Olaszországot, az olasz embereket, a dallamos nyelvet, tanulta és szerette.
A szállodában megismerkedett Magyarokkal, akikkel egy csoportban volt. Nagyon kedvesen invitálták, társaságukba, amit elfogadott, nem akart állandóan egyedül lenni. Este viszont egyedül volt és elgondolkodott, mit hibázott, hogy férje egyik napról a másikra elhagyta. Elővett egy papírt és megfelezte. Egyik oldalára írta, hogy mit tett meg férjéért és házasságukért, a másikra pedig, hogy a férje mit tett meg érte. Az ő oldalán szaporodtak a jó tulajdonságok és a segítségek, a férje oldalán alig volt valami. Csodálkozott, hogy biztos nem tévedett, elég őszinte volt? Átnézte az oldalakat, és rájött, hogy mennyi mindent adott, és milyen keveset kapott vissza. Sajnálgatta önmagát, aztán rájött, hogy ki kell kapcsolni, nem szabad rágondolni, házasságára. Meg kell tanulni, egy másik életet élni. Arra gondolt, hogy csakis egyedül. Ekkora csalódás után, nem tudott volna mást szeretni.
Következő nap, hajókirándulás Olívia nagyon várta, kinn a tengeren semmi mást nem lehet látni csak a csodálatos kék vizet, hullámokat, amelyek csapkodták a hajó oldalát.
A hajó nem volt nagy, kis kirándulásokra alkalmas. Ám viharra nem, pedig most vihar közeledett, az utasok féltek a kis lélekvesztőt dobálta a szél. Mindenki rémülten kapaszkodott a szomszédjába. A kapitány beszédét, Olívia fordította, nyugtatta az utasokat. Elmondta, hogy kért segítséget, ami hamarosan megérkezik. Órákig hánykolódtak a tengeren, amikor megpillantották a segítségükre érkezett hajót. Olívia mellett ülő férfi, aki szintén egyedül utazott, rosszul lett. Olívia kedvesen ápolta, nyugtatta, bár ő is nagyon félt. Amint befutottak a kikötőbe mentőt hívtak a rosszul lett férfinak. Nem volt más, aki tudott volna Olaszul, ezért Olívia kísérte el a férfit a kórházba.
Egy kis szívzörejt hallottak, benn tartották egy éjszakát, valószínű az ijedségtől, aztán másnap visszaengedték a szállodába. Olívia mellette volt segítette mindenben. Eleinte nem tűnt fel neki, hogy a férfi milyen sármos jóképű, intelligens. Még be sem mutatkoztak egymásnak. A férfi másnap reggelinél, megkérte Olíviát, hogy üljön át az asztalhoz, mert ő egyedül van, nem jutott neki asztal partner. Végre bemutatkoztak egymásnak.
– Kovács Péter vagyok.
– Én pedig Horváth Olívia.
– Kedves Olívia fogadjon el tőlem egy vacsora meghívást, szeretném meghálálni, a segítségét.
– Köszönöm szépen elfogadom – mondta Olívia.
– Akkor este várom, megyek Önért nyolc órára, ha megfelel.
– Igen – szólt Olívia, mosolygott magában, nem hitte, hogy képes lesz egy idegen férfival vacsorázni.
Nappal a hűs tengerben úszkált, napozott, jó barnára sült. Társai szurkoltak a két magányos embernek, hogy találjanak egymásra.
Az egyik nagyon kedves hölgy, felajánlotta, hogy segít ruhát választani a butikba, mert Olívia nem volt felkészülve vacsora meghívásra. Sikerült nagyon csodás világossárga, csipke ruhát választani, barna bőrét kihangsúlyozta. Hozzá cipőt és táskát. Amikor Olívia elkészült, dús barna haját kontyba tűzte, kicsi sminket rakott fel, át szólt új barátnőjének, hogy jöjjön és nézze meg rendben van így vagy sem.
Ili a barátnő elámult.
– Milyen gyönyörű vagy, nem normális a férjed, hogy elhagyott. Nem érdemelt meg téged. Nagyon szép vagy Olívia.
Abban a pillanatban megérkezett Péter, csinosan alkalomhoz illően.
Rácsodálkozott Olíviára.
– Hogy maga milyen gyönyörű! Bocsásson meg, de eddig észre sem vettem.
„Én sem” – gondolta Olívia.
Kiválasztottak egy zenés éttermet, ahol nagyon jól főztek. Mindketten szerették az Olasz konyhát, és mindenféle tengeri herkentyűt.
Az étterem igényes, első osztályú, asztalukhoz kísérték őket, majd elkezdődött az udvariassági beszélgetés, ismerkedés. Olívia elmondta történetét, majd Péter, aki majd leesett a székről is elmondta magáét. Nagy marketing cég igazgatója, egyedülálló. Volt menyasszonya egy csodálatos szőke tündér, akit imádott, ám a lányt, egy másik marketig céghez hívták dogozni, amit vállalt, és ott dolgozott egy hétig, aztán újabb céget keresett. Olíviának elállt a szava. Jóságos Isten, nem szabad elmondanom, hogy az új társ az én férjem. Kerülte a pontos fordulatokat. Csak azt mondta, amit nagyon fontosnak tartott, nem szerette volna, ha Péter, rájön, ki is az, aki elrabolta menyasszonyát. Nagyjából elmondta történetét.
– Nincsenek véletlenek – mondogatta magában. – Úgysem találkozunk többé, elég ha ennyit tud Péter.

“Szerelem a tengeren. 2. rész” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Akár egy film, olyan. Mint egy szép film. Szép, érdekes film.
  Akár hajón, röpül a mese. Tündérszigeten megáll. Varázs. Véletlenek nincsenek, ez a bűvös igazság érvényesül ebben.

 2. Szia Kitti!
  Ezt vártam tőled,biztos voltam véleményedben:). Vannak kapcsolatok amelyek, kapnak még egy esélyt, és egy életen át hálásak érte. Tamás megkapta, mert Oliívai szerette. Végre kihoztam belőled a lázadót. Örömmel láttalak nálam. Rózsa(f):]

 3. Drága Rózsa!
  Szépen fontad az eseményeket és össze is értek a szálak. Ezt a részt is elolvasva, még inkább értelmetlen szerintem a harmadik rész története. Hiszen Olívia mérleget csinált és rájött, hogy a házasságában csak adott és nem kapott vissza semmit jóformán. Ilyenkor érzelmileg bekövetkezik egy váltás, még a legnagyobb szerelemből is lehűlés következik és nyitási kényszer egy új kapcsolat felé. Péter hogy került Olívia férjéhez a következő részben? Ez sem világos nekem.
  Ölellek.(f)
  Kit

 4. Szia Magdika!
  Remélem, hogy olvasod a harmadik részt is. Mert nagy fordulatnak
  lehetünk tanui. Köszönöm hogy olvastál.
  Rózsa(l)(f)

 5. Szia Rózsa!

  Vannak véletlenek, jól alakul Péter és Olivia kapcsolata. A "szerelmesek" megérdemlik egymást.
  Sok szeretettel gratulálok,
  Magdi

 6. Szia Babu!
  Köszönöm szépen hogy nálam jártál. Örömmel láttalak.
  Rózsa(l)(f)

 7. Drága Rózsa!
  Micsoda meghökkentő véletlenek vannak a világon!
  Különben nagyon hősiesen viselte el a válást, eléggé művelt nő ez az Olívia.De mennyire forog az élet kereke és érdekes módon.
  Izgalmasan kezdődő novelládat szeretettel olvastam!
  Várom türelmetlenül a következőt!!….Babu(l)

 8. Kedves Kata!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál, örömmel láttalak.A vége kicsit bizarr lesz.
  Szeretettel Rózsa(l)(f)

 9. Drága Rózsám!

  Nagyon várom történeted folytatását. Szerintem most lesz csak izgalmas, ha Péter rájön, kiért hagyta el a menyasszonya. Gratulálok és ölellek szeretettel(f)Kata

 10. Kedves Rita!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál. Örömmel láttalak.
  Rózsa(l)(f)

Szólj hozzá!