Szerelem a tengeren 1. rész

Olívia, nehéz szívvel indul el a tengerhez, nincs semmi kedve, hiszen most ért véget egy évek óta tartó szerelem. Nem tudja feldolgozni, hogy vége, úgy érzi, egész életében kihasználták, megalázták, és ő semmit nem vett belőle észre. Naiv, buta gyermeteg volt. Csak a szerelem éltette. Mert ő igazán szeretett.
Most, hogy egyedül maradt, végig akarja gondolni, hol is rontotta el? Vakon megbízott Tamásban, aki örök hűséget esküdött neki. Olívia úgy gondolta minden rendben van közöttük, az utóbbi években semmi új nem történt életükben, nagyon szerettek volna kisbabát. Nem jött össze, most meg már ebben a korban nem is lehetett volna. Tamás azzal vigasztalta Olíviát, hogy legalább több idejük lesz egymásra. Sokat kirándultak, utazgattak, minden szabadidejüket kettesben töltötték.
Olívia meglepte Tamást, ötvenedik születésnapjára rendelt egy repülőjegyet Barcelonába, ugyanis Barca drukker volt. Olívia otthon kivette táskájából, a jegyet, és bedobta a fiókba, hogy majd beteszi borítékba és úgy adja Tamásnak. Amikor nem volt otthon Tamás keresett valamit, kezébe került a repülőjegy és csak egy.
Másnap a munkahelyén elmondta, hogy utazik Spanyolországba. Egy kis fiatal lány, aki nem régóta dolgozik az irodában, Tamás után bement a szobába.
– Tamás, még soha nem voltam Spanyolországba, nem vinnél magaddal? Nem bánnád meg!
Tamásnak tetszett a lány bátorsága, teljesen más, mint Olívia. Kacérkodott Tamással, akinek egyre jobban megtetszett a lány. Sokat gondolkodott, hogy mit tegyen, de a lány olyan szépen levette lábáról, hogy észre sem vette.
A születésnapját az irodában is megünnepelték. Patrícia megrendelte magának a repülőjegyet, de csak a következő napra kapott. Megmutatta Tamásnak, aki örült neki. Pár feles után, megszólalt benne a kígyó „akard a nőt!” Megbeszélték, mikor és hol találkoznak. Pati egy nappal később, de annál nagyobb várakozással, vágyakozással várta a találkozást.
Tamás teljesen magán kívül volt az izgalomtól. „Ez a lány gyönyörű, fiatal, okos és tetszem neki” – mondogatta magában. „Nem tudja meg Olívia, hiszen senkit nem ismer az utasok között nincs ismerős.”
Barca. Természetesen nyert.
– Hű, micsoda meccs volt – mondta Tamás Olíviának telefonon. – Szívem, nem lenne probléma, ha pár napot maradnék? Összeverődött egy szuper társaság, mindenki marad pár napot.
– Persze, maradj csak – mondta Olívia.
Tamás dörzsölte tenyerét, és rohant a szállodába, ahol Patrícia megszállt. Már ott kell, hogy legyen.
Felszólt telefonon és rövid időn belül egy angyalt látott Tamás, Pati személyében. Szőke göndör haj, hatalmas kék szemek, kreol bőr, olyan ruha, ami alig takarta testét.
Tamás alig kapott levegőt.
– Hát eljöttél?
– Igen, szívesen jöttem.
– Gyönyörű vagy, mint egy angyal.
– Pedig ördögnek érzem magam.
– Kicsit az is vagy – mondta Tamás és szorosan magához ölelte Patit.
A csábos mosolytól, Tamás megszédült, azonnal visszavitte Patit a szobájába. Megtörtént, ami már hosszú évek óta nem, Tamás megcsalta Olíviát, és az új szerelem boldoggá, elégedetté tette. Elhatározta, hogy már a reptéren bemutatja Patríciát, Olíviának.
Programot csináltak maguknak, még két napra. Megnézték a látnivalókat, amiből volt bőven, aztán megbeszélték, hogy összeköltöznek. Gyorsan döntöttek életükről, pedig alig ismerték egymást. Patríciának volt lakása, igaz elég kicsi, de majd vesznek nagyobbat, bíztatta a lányt. Bármit megtett volna a lányért. Ez olyan szerelem volt első látásra, hogy Tamás úgy érezte, a mennyországban van. Patríciának is tetszett az ötlet, no meg a fogadás teljesítése, hiszen megnyerte, elcsábította Tamást. Az irodában már jó ideje szóba hozták, hogy Tamás milyen hűséges, nem lehet elcsábítani. A régebbi dolgozók tudták, hogy szereti a feleségét.
Patrícia, vállalkozott, hogy majd ő megteszi, egyébként is tetszett neki a főnök. Még a szállodából telefonált az irodába, hogy megnyerte a fogadást, maradnak még két napig. Aztán hazaindultak.
Leszállt a gép Ferihegyen, a váróban, a feleség és pár munkatárs várta a hazaérkezőket.
Olívia, amikor meglátta Tamást kézen fogva egy fiatal lánnyal, beleszédült. Talán rokon, akivel eddig még nem találkozott, vagy ki ez a lány?
Hamarosan választ kapott, Tamás bemutatta Patríciát. Kérte, hogy üljenek be egy kávéra, mert beszélni szeretnének vele. Őszintén elmondott a feleségének mindent. Kérte, ne csináljon jelenetet, nyugodjon bele, mert még ma elköltözik. Ami meg is történt.
– A lakás természetesen marad a tiéd, az autód is. Majd jelentkezem, holnap beadom a válókeresetet.
Olívia lábai remegtek, nem tudott mit mondani, csak annyit, hogy rendben. Kiment a kocsijához és felhívta barátnőjét, hogy azonnal jöjjön ki Ferihegyre, mert képtelen hazavezetni.
Tamásék elmentek, nem akart addig hazamenni, amíg el nem pakolnak. Nem akarta látni. És a lányt sem. Olyan gyönyörű és fiatal, hogy ő nem tudja, de nem is akarja vele felvenni a versenyt, nincs kedve a meglepetéstől.
Megérkezett Zsuzsika a barátnő, Olívia mindent elmondott. Ketten okosabbak, elmentek Zsuzsikához, és késő éjszaka mentek Olívia lakásához. Meglepődve látták, hogy Tamás elvitte a cuccait. Az asztalon egy levél: „Köszönöm megértésed, a lakás amint mondtam a tiéd, viszont Patríciának nincs autója, ezért kérlek, hogy autód iratokkal együtt, hozd be a céghez, azonnal átíratom. Mást nem kérek tőled.”
A levelet eltették.
– Még jó jöhet a válásnál – mondta Zsuzsika.
– De én nem akarok válni, ez egy fellángolás. Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ki is hűl ez a szerelem…

“Szerelem a tengeren 1. rész” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Szia pepa!
  Örömmel látlak nálam!
  Köszönöm hogy olvasol. Rózsa(l)(f)

 2. Kedves Rózsa
  most kezdtem a történetedbe, és mert folytatásos, részenként követem.
  Már ez az első is… Jól és érdekfeszítően megírt történet, de a mondanivalója igencsak keserű. A hűséges és jó feleség, akit "kapuzárási pánik" miatt nem becsül a buta férj, hozzá a fiatal (s mert nem akarok erősebb szót használni), hányaveti szerető… Hármójuk közül bizony csak egyikük érdemelne különb sorsot: Olívia. Érdeklődve folytatom az olvasást. (f)

 3. Szia Magdika!
  Köszönöm, hogy olvastál. Örömmel láttalak.
  zeretettel Rózsa(l)(f)

 4. Szia Rózsa!

  Kiváncsian olvasom tovább, érdekesen indúl a történet.
  Szeretettel gratulálok,
  Magdi

 5. Kedves Marica!
  Igen nagyrésze valós, ám fikció is van benne. A vége mindenesetre igaz.
  Örülök hogy itt jártál. Rózsa(l)(f)

 6. Kedves Rózsa' Én úgy érzem, történeted valós,
  sok hasonló történetet hallottam, olvastam.
  Szeretettel várom a folytatást.
  Szép estét kívánok.
  Mária(l)(f)

 7. Kedves Rózsa! Én is kíváncsian várom a folytatását ennek a románcnak. Szerintem is nehéz lehet megbocsájtani, bár a közvetlen rokonságomban is van rá példa. Igaz, ott mindkettőnek volt másik, tehát nem lett volna mit egymás szemére hányni. Itt viszont még Oliviának nincs… vagy nem nem tudjuk. No majd kiderül! Várjuk Szeretettel Éva

 8. Kedves Ági!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál, örömmel láttalak Rózsa(l)

 9. Kedves Rózsa!

  Izgalmas történeted kékszemű angyal-ördöge regényes, Olívia bölcs, vajon mit hoz a sors?
  De Olívia és Tamás életében a szerelemnek már vége van, mi úgysem jön vissza többé soha, ami egyszer eltört, összeragasztani lehet ugyan, de a törés helye csúnya és gyenge, bármikor törhet újra a ragasztott eszkabálás.

 10. Kedves Tibor!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál.
  Örömmel láttalak.Rózsa(f)

 11. Ja, kérem, ha egy férfi ilyen ripsz-ropsz elveszíti a fejét, ne csodálkozzon, ha két szék között a földre ül. Jó volt olvasni a novelládat: Tibor 🙂

 12. Szia Kitti!
  Megérdemelné a ficó, hogy jó leckéztesse meg a kékszemű angyal.
  Örülök, hogy itt jártál.
  Üdv. Rózsa(l)(f)

 13. Szia Rita!
  Szokták mondani "Ilyenek a férfiak", az ilyen és hasonló történetekből van bőven. sajnos Örömmel láttalak nálam
  Szeretettel Rózsa(l)(f)

 14. Én is azt gondolom, mint amit Olívia is a történetben, azzal a különbséggel, hogy a válás elkerülhetetlen.
  Nagy pofára esés lesz a férfinak, amikor kiderül a fogadás és ráadásul a neje is meggondolja magát. Hiszen az első stressz után a szeretet nem hal meg, nyilván úgy érzi a feleség, hogy nem akar válni. Csak hát később ez szokott változni, jön a harag, a düh és a bosszúvágy is…

 15. Kedves Rózsa!

  Igaza lesz Olíviának, különösen, hogy Patricia csupán fogadásból csábította el. Milyen jellem az ilyen?

  Szeretettel: Rita(f)

 16. Szia Babu!
  Köszönöm, hogy nálam jártál.örömmel láttalak.(f)

 17. Szia Rózsa!
  Elég szomorúan kezdted a novellát!Egy szerelem és egy gyors válás!(f)
  Várom a folytatását!
  gratula ……Babu

 18. Szia Klárika!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál.Örömmel láttalak.
  Rózsa(l)(f)

 19. Hát, kíváncsian várom, hogy Olívia komolyan gondolta, vagy hitte, hogy "Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ki is hűl ez a szerelem…"
  Érdeklődéssel várom a folytatást,
  gratulálok szeretettel kedve Rózsa:
  Klári(f)

Szólj hozzá!