Az előzés: Negyedik rész.

Noémi telefonált Marinak, hogy kedden mennek Balatonra, menjen velük, Mari boldogan igent mondott. Készült reggel és úgy döntött elviszi magával kiskutyáját is. Kosarát telerakta mindenféle jóval. Ahogy odaértek, és felpakoltak a hajóra, megjelent András, Noémi vőlegénye késett. Az autópályán karambol történt, később telefonált, hogy induljanak el, ha a közelbe ér, akkor telefonál. Később kiderült, hogy András kérte a csapattársát, hogy szeretne kibékülni Marival, segítsen neki. Ez a kirándulás jó alkalom lenne.
Az égbolton pár felhő sötétedett, András kérte a lányokat, hogy helyezkedjenek el, mert indulnak. Nem akarunk veled menni, kiáltották a lányok, de a hajó elindult. Kétségbeesve egymás kezét fogva sírni kezdtek. András sátáni vigyorával, odakiáltotta, most lesz egy felejthetetlen hajóutatok. A felhők elborították az eget, a szél megerősödött, András élvezte a helyzetet, látta a két lány arcán a félelmet.
A hullámok egyre nagyobbak lettek. A szél vitte a hajót, hátborzongató félelem lett úrrá mind a két lányon. Mari kezéből kiesett a kiskutya, András, mint egy labdába belerúgott és harsányan röhögni kezdett. Végre a parti őrség felfigyelt a hajóra, a lányok őrjöngve történő integetésének, sietve kivezették a hajót a partra. Andrást kérték menjen az irodába, ő elmondta, hogy a hajót nem tudta irányítani. Semmiféle papírja nem volt, amivel igazolhatta volna a vezetési engedélyt.
Nem lehet tudni, hogy magyarázta ki magát. A lányok is szerettek volna nyilatkozni, de azt mondták, hogy elég egy nyilatkozó. Még mindig remegtek a lányok András, pedig gúnyosan nevetett. Végre megérkezett Noémi vőlegénye, Mari elnézést kért, de neki elég volt a kalandból, ő hazamegy. Egy percig sem tudott ott maradni tovább.
András reggel ment haza, Mari már elment dolgozni. Nem találkoztak. Mari írt egy cédulát, hogy este beszélni szeretne vele. Nem volt válasz. Mari azon gondolkodott, hogy kirakja a holmiját a lépcsőházba, később meg azt, hogy segít albérletet keresni. Félt tőle.
Volt pár megfelelő, lakás a neten, a baj az volt, hogy Andrásnak egy fillérje sem volt, hogy előleget adjon. Mari természetesen, nem akart adni. Kíváncsiságból megnézte kártyáján az egyenleget, majdnem rosszul lett, sok pénz hiányzott. Felhívta a bankot és kérte, hogy a pénzmozgásokról küldjenek neten értesítést. Amit hamarosan meg is kapott. Nem akart hinni a szemének, másnaponta vettek le róla összeget, nem lehetett más, mint András. Mari idegesen járt a szobába, majd felhívta Andrást, hogy azonnal jöjjön haza, mert nagy baj van, az, hogy mi nem mondta el. Noéminek is telefonált, mert félt.
András borostásan, bűzlött a sörszagától, undorodva, fogta meg Mari kezét, mire felsikított, hogy engedd el a karom, te őrült, nagyon fáj.
– Felfoglak jelenteni, elloptad a pénzem, te gazember!
– Próbáld meg – ordított András, és elcsattant egy nagy pofon. Mari elesett, András felemelte egy karral és ütötte ott, ahol érte. Szájából, orrából, ömlött a vér.
Mikor már jól helyben hagyta Marit, elrohant. Noémi késve érkezett, amikor meglátta, hogy Marit összeverte ez a gazember, azonnal hívta a rendőrséget, ahol elmondták neki, hogy előbb látleletet kell készíteni és azzal menni a rendőrségre. Noémi segített Marinak, berakta a kocsiba, és elvitte orvoshoz, aki azonnal kiállította a nyilatkozatot, hogy bántalmazás történt. Már éjjel 2 óra, mikor a rendőrségre értek. Felvették a jegyzőkönyvet, aztán azt mondták, hogy majd értesítik. Mari nem tudott menni dolgozni, táppénzre vette az orvos.
Nagyon megbánta, amiért engedte, hogy ide jöjjön, ez az örült, aki nem is ember maga a sátán, nagyon nagy hibát követett el. Miért ment bele egy megalázó kapcsolatba? Tartását elveszítette, utálta gyűlölte magát. Reggelig sírt, aztán délután telefont kapott, hogy menjen be a rendőrségre, mert megtalálták az embert. Mari sírva kérte őket, hogy jöjjenek ki a lakására, nem mer kimenni az utcára.
Rövid időn belül megérkeztek, egy férfi és egy női rendőr. A férfi elővette jegyzőkönyvet és olvasta, hogy az állítólagos elkövető, egy nővel volt egy ágyban egész éjjel. A nő nyilatkozott. Tanúsította, hogy nála volt a férfi egész éjszaka.
– De kérem, ilyen nincs, tessék rám nézni összevert, itt volt!
– Kérem asszonyom, az állítólagos elkövető nem lehetett egyszerre két helyen.
– Mari ordítani tudott volna, ám csak annyit mondott köszönöm, hogy ide fáradtak. Majd leült és hangos zokogásban tört ki. Alighogy elmentek a rendőrök, Noémi is megérkezett. Megbeszélték, hogy ügyvédet fogadnak, és újabb feljelentést tesznek. András holmija még mindig ott volt.
– Mit csináljuk vele?
– Szóljunk az edzőnek, hogy elvisszük a holmiját a pálya melletti öltözőbe. Noémi azonnal felhívta az edzőt és kérte segítségét. Az edző megígérte, hogy ő megy a lakáshoz, fél órán belül ott lesz.
A lányok félve várakoztak, amikor az ajtóban kattant a zár. Úr Isten, ez András, neki van kulcsa. A legnagyobb meglepetésükre az edző is vele volt. Meghallgatta mindkettőjüket, és csak annyit mondott, hogy ő nem szól bele a magánéletükbe, ketten rendezzék le, azzal megfogta a sporttáskát, és elbúcsúzott. András szerette volna, ha Noémi is elmegy de Mari nem engedte, nem mert egyedül maradni azzal az emberrel, aki összeverte.
A lányok elmondták neki, hogy feljelentik, a pénz miatt is, amit levett a kártyáról. És a nőt is feljelentik, aki hamisan tanúskodott. Andrásnak vérben forogtak a szemei, de nem akart kiabálni, viselkednie kellett, mert az edző kinn várta. Bevágta az ajtót, oda dobta a kulcsot Marihoz, és elment. A két lány szörnyűködve nézett utána. Az ablakon kinézve, látták, hogy beült a kocsiba és elhajtanak. Mari szívéről egy malomkő esett le. Kétségbeesve sírt, nem tudta hogyan tovább. Noémi megvigasztalta, hogy bármi lesz, mellette lesznek.

“Az előzés: Negyedik rész.” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Kedves Rózsa!

  Ezt kellett volna már legelőször tennie. A félelem nagy úr, de félelemben élni sokkal rosszabb. Egyszer kell csak úrrá lenni rajta, és az ilyentől megszabadulni. Nem szabad hagyni, hogy valaki terrorizáljon minket. Sejtem, hogy kapják el, de azért olvasom is már tovább. 🙂

  Szeretettel: (f)

  Kata

 2. Drága Rózsa !
  Még az erőm is elhagyott,ahogy olvastam!Dühös vagyok Marira ,hogy ennyit húzta -nyúzta a helyzetet ,pedig gondolhatta volna hogy ez a sátán nem változik meg soha.
  Remélem most keresnek egy ügyvédet es bezáratják ezt a vadállatot.
  Nagyon izgalmasan írtad ,már én is kezdtem félni ,hogy még mi következik.:|
  Gratulálok szeretettel….nagyon jól összeállítottad!
  Babu(l)

 3. Szia Ági!
  Örülök, hogy olvastál, és véleményed leírtad. Igen, felháborító Mari tehetetlensége, egyetértünk!
  Köszönöm szépen, meg tiszteltél. Szeretettel Rózsa.(l)(f)

 4. Kitti hozzászólása az én hozzászólásom is, ugyanaz a véleményem, csak csöppet kiegészítem egy mondatát, egy szót toldok bele még. Tehát: Egyetlen nő sem szolgáltathatná ki magát és a kiskutyáját a szeretetígénye miatt.
  Még a múltkori részben András által vert kutya (csontját törte a kis ebnek, az ártatlannak) miatt mindig dühös vagyok és a fentebbi, Kittitől átírt mondat aktuális itt.

 5. Mindenképp elolvasom Rózsa! Már kidühöngtem magamat. :)(l)

 6. Drága Kitti!
  Dühös vagy, amit megértek és igazat adok. Nem vagyunk egyformák, mi nők. Véleményed koszonom, azért olvasd el kérlek az utolsó részt is.
  Ölellek Rózsa(l)(f)

 7. Micsoda rémes helyzet! A riport szerű leírása, elbeszélése szinte mint egy sztori előadás. Mintha valami hatásvadászat folyna, hogy lám, micsoda bűnös lelkű férfiak léteznek. Nem, mintha nem tudnánk róla, hiszen nem kevés nő él terrorban, az utóbbi időben elég sok gyilkosság is történt már hasonló habitusú férfiak miatt. Csak tudnám, miért kell ezekkel kapcsolatba lépni! Na ezt nem értem igazán. Egyetlen nő sem szolgáltathatná ki magát a szeretetigénye miatt, hiszen ez már kóros pszichés állapotra utal nála is. Hiszen a kapcsolat tudatos választás volt, nem valami véletlenszerű találkozás a gonosszal…

 8. Szia MAGDIKA!
  KÖSZÖNÖM, HOGY NÁLAM JÁRTÁL.
  Ölellek Rózsa(l)(f)

 9. Szia Kedves Rózsa!

  Nagyon izgalmasan megírt törtenetedet erdeklődve olvastam
  Sajnos a valóságban is nagyon sok nő szenved az erőszaktól.
  Kivancsian várom a befejezést, bizva abban, hogy jobb sorsot szánsz Marinak.
  Sok szeretettel gratulálok,
  Magdi

 10. Szia Rita!
  Köszönöm, hogy nálam jártál, örömmel látlak!
  Minden kiderül a következő, befejező részben.
  Ölellek Rózsa(l)(f)

 11. Kedves Rózsa!

  Jó érzékkel tudod fokozni az izgalmakat. Remélem, hogy Mari lecserélteti a zárat és többé nem engedi be ezt a képmutató, hazug, durva férfit a lakásába. A bankszámláját is zároltatni kell, valamint új jelszót kérni.

  Szeretettel: Rita(f)

Szólj hozzá!