Mr. Alkohol 2. rész

Félve kopott be a titkári szobába, nehogy titkárnője, megérezze az alkohol szagát. Igaz, azért iszik Vodkát, mert állítólag, azt nem lehet érezni. Titkárnő kedvesen fogadta.
– Kérsz kávét?
-Igen, egy jó nagy pohárral.
– Miért, nem aludtál?
– Csak keveset!
-Miért, amikor eljöttem tőled már aludtál!
-Igen, csak keveset.
Elfelejtette és nem is akarta elmondani, hogy miután elment szerelme, megkereste a Vodkás üveget. Aztán jó nagyot húzott belőle, és még egyet, még egyet. Nagyon hiányzott neki az ital. Józan agya tudja jól, hogy nem szabad annyit inni, egy belső hang azt súgja, igyál, igyál, az olyan jó. Felszabadultabb leszel, csak jóra gondolsz.
Szégyenkezve, lehajtott fejjel állt, mert megszegte ígéretét. A kínok kínját állta ki, izzadt, nem mert ránézni főnökére, sem a titkárnőjére. Megfogadta, hogy soha többé.
Másnap elment orvoshoz és elmondta milyen gondja van. Majd több csoportos gyűlésen vett részt. Nagyon nehezen, de végig csinálta, szerelme tudta nélkül a programot. Egy szép napon megkérte kedvese kezét.
Boldog volt és tiszta.
Az évek gyorsan szálltak, kisfia született, akinek minden megadtak. A kisfiúból gyorsan nagyfiú lett. Külön utakon járt, szépen eltitkolta szülei előtt, hogy drogoznak haverjaival.
Már középiskolás volt, amikor, egy napon csengettek. Apa felvette a kaputelefont, és ledöbbenve hallotta, hogy a bebocsájtást a rendőrség kért. Reszketve ajtót nyitott, majd beinvitálta a vendégeket.
– Miben segíthetek?
– A fiával szeretnénk beszélni?
– Szabadna tudnom mi ügyben?
– Igen, mivel még nincs tizennyolc éves, a szülőknek is tudni kell az ügyről.
– Milyen ügyről?
– A fiuk kábítószer fogyasztással gyanúsított.
A szülők ledöbbentek, az anya sírva futott ki a konyhába, az apa nem tudott megszólalni.
– Kérem, nekünk házkutatást kell végezni.
– Tessék.
Ahogy benyitottak a fiú szobájába, ledermedtek, a fiú magán kívül feküdt az ágyon, artikulált hangon mondott valamit, amit senki nem értett, csak az apa. A fiú azt mondta, hogy „Te ne akarj nekem segíteni, Mister alkohol, fagyi visszanyal, ugye apám”?
A rendőrök nem találtak semmit, viszont a gyereket elvitték, apja kíséretével.
Mindkettő szülőnek sok a dolga a napi munka kikészítette őket. Otthon, nyugalomra, pihenésre vágytak. Megadták fiúknak a lehetőséget, hogy önálló legyen. Az ellenőrzés bizony elmaradt. Hiszen mindent megkapott. Csak, azt nem, amit legjobban kellett volna. A figyelmet, a szeretetet, és a beszélgetéseket. Annak idején az apának is elengedték a kezét, azt gondolták, hogy felnőtt és a saját maga életét élje.
Az apa nagyon szomorú lett, előbb azt gondolta, hogy csináljanak vele, amit akarnak. Nagyon haragudott. Ám hamar rájött, nem figyeltek fiukra igazán. Aztán eszébe jutott a saját története. Felállt a székről, és kérte, a rendőröket, hogy had segítsen neki ő, mint apa.
Segített fiának, lábra állni, megváltoztatta egész életét. Kialakult apa fia között egy igazi kapcsolat.
Éppen időben.

“Mr. Alkohol 2. rész” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Kedves Rózsa!

  Pár miértre én is kíváncsi lennék! Miért nem kapott a fiúk törődést?
  Miért vált drogossá? Miért mondta az apjának, hogy Mr. Alkohol, amikor már normálisan élt? Remélem kiderülnek ezek az információk! 🙂

  Szeretettel olvastalak: (f)

  Kata

 2. Kedves Pepa!
  Köszönöm szépen, hogy ellátogattál hozzám. Javaslatod elfogadom, és folytatom történetem. Örömmel láttalak nálam Rózsa(f)

 3. Kedves Rózsa
  én is azt gondolom, hogy ebbe a történetbe belefért volna még egy kis írás. Megvolt a lényege, jó a cselekmény is. De három részben, kibővítve teljesebbnek tűnne. Nem tervezed esetleg ezt? Érdemes lenne megpróbálnod, hiszen ez tényleg egy jó történet!

 4. Szia Babu!
  A szokás hatalma, így igaz ahogy leírtad,kissé elsikeredett. Köszönöm észrevételed, okulok beleőle.
  Ölellek Rózsa(l)(f)

 5. Kedves Rózsa !:]
  Kissé csalódottan olvastam a tudósítás-hoz hasonló
  folytatást.Kár hogy nem dolgoztad ki bővebben ,remek
  novella lett volna belőle!Hiányosnak tűnt !
  Ami az alkoholizmust tekintjük ez nem nagy dolog a mai
  világban.Alkoholista nem akarat- gyenge, hanem egy beteg
  ember.Sok tanulságot lehet levonni a történtekből.
  Gratulálok szeretettel…..Babu(l)

 6. Szia Ági!
  Súlyos probléma a függőség, van akakinek sikerül meggyógyulni. Van akinek nem. Annak könnyebb a helyzete akinek van segítsége.
  Köszönöm, hogy itt jártál. Rózsa(l)(f)

 7. Aktuális téma a drog. És nagy téma. A drogos fiú alkoholista apja érdekes, öröklődő bűnök, sorsismétlés.
  Egyszer hallotam, hogy a sorsok is öröklődnek. Ismerek egy családot, ahol generációkon keresztül tartott a családjaikban az anya-gyerek közti konfliktus, mind erősebben…

 8. Kedves Magdika!
  Örömmel látlak nálam,köszönöm szépen hozzá szólásod.
  Szeretettel Rózsa(l)(f)

 9. Kedves Rózsa!
  A káros szenvedélyből nehéz a gyóyulás, mert mindig történik valami ami miatt ismetlődik, akár csaladon belül is.
  Van akinek sikerül.
  Szeretettel,
  Magdi

 10. Szia Kitti!
  Kösz, igen, így igaz, ez most így sikerült.|)(f)(l)

 11. Szia Rita!
  Országunk előkelő helyet foglal el az alkoholizmus soraiban. Aki alkoholista mellett él, az is kűzd, és az is aki maga alkoholista.
  Öszönöm. hogy itt jártál Rózsa(l)(f)

 12. A leírás így elég száraznak tűnik Drága Rózsa. A hogyanok azok, amik nincsenek kidolgozva. A részletekben van mindig egy írás ereje, a kis attitűdökben. Ha a párbeszédeket kiveszem, akár egy újságcikk is lehet. Tényeket közöl. Abban meg mi az érdekes? 🙂
  Szeretettel voltam itt. (f)

 13. Kedves Rózsa!

  Bizony a szenvedélytől megszabadulni nagyon nehéz lehet. Van, akinek ideig-óráig, van akinek végleg sikerül, de talán ez utóbbi a kevesebb. Mindig jön az ember életében nehéz időszak, amikor visszaeshet.

  Szeretettel: Rita(f)

Szólj hozzá!