Mr. Alkohol 1. rész

„Szeretem a munkám, a lányokat és a piát.” Ez volt a szlogen, a fiatal mérnöknek. Munkáját, mint a bibliát, szentnek tartotta, mérnökként, a pontosság, vezérelte. Hatalmas elánnal kezdett el dolgozni. Amit el lehetett érni munkájával, ő mindent elért. Több újítását használják, kiemelkedő tudását átadta, tanított is. Büszke volt rá a családja, munkatársai és tanítványai.
Sajnos a lányokról nem tudott és nem is akart lemondani. Miért is tette volna, hiszen, fiatalember. Kapcsolatai, változóak, egyéjszakás kalandok, szerelem nélküli szeretkezések. Azt tartotta, hogy kétszeri találkozás meggondolandó, három pedig tilos. Nem akart családot, csak negyven évesen. Most még kihasználja ezt a pár évet.
Az ital, mint a harmadik szerelem, naponta munka után egy-egy pohár Vodka. Minden nap elégedettebb volt sorsával, nagyon gyorsan elérte céljait. Emiatt még többet látogatta a kis kocsmáját, és a lányokat.
Főnöke figyelmeztette, hogy vigyázzon, mert látja, hogy éjszaka nem pihent, a munkáján, előadásain meglátszott a visszaesés. A csodaszép lányok is elpártoltak tőle. Észre sem vette, hogy milyen gyorsan kezdte elveszíteni, amiért hosszú évekig küzdött. Kezdett a lába alól a kicsúszni a talaj. Főnöke, magához hívta és újra figyelmeztette, most utoljára figyelmezteti, ha még egyszer úgy megy be dolgozni, mint ma is, nyakkendője meglazítva, borostás, haja fésületlen, akkor búcsút mondanak egymásnak.
Hősünk magába zuhant nem is fogta fel milyen komolyra fordult viselkedése. Ígérte, hogy megváltozik. Régi titkárnője kérte áthelyezését, nem bírta tovább az alkoholista főnöke viselkedését, alkoholos szagát, ápolatlan ruháját. Az új titkárnő, gyönyörű barna hosszú hajú, csinos, kedves nő. Mérnök úr, ahogy ránézett megfordult vele a világ. Este nem ment kocsmába, hazament és rendbe tette magát.
Másnap csinosan, tiszta fejjel ment be dolgozni. Kínok kínját élte át, alkohol nélkül. Szenvedett. A titkárnőt meghívta vacsorára, de ő elutasította. Nagyon fájt neki, nem szokott hozzá, hogy elutasítják. Sok időbe telt, amíg a szeretett titkárnő igent mondott a találkára. Elmaradt munkáját esténként bepótolta. Kihúzta magát, miközben szenvedett az alkohol csábításától. Hónapokba telt mire utolérte magát, munkahelyén. Titkárnője nagyon tetszett neki. No, Ő az, akivel el tudná képzelni az életét. Mindent megtett, hogy övé legyen. Beleszeretett, ami neki is új volt.
Főnöke mosolyogva veregette meg a vállát.
– Mister alkohol, tudtam, hogy egy gyönyörű lány meg tud változtatni egy ilyen férfit, mint te.
– Köszönöm – mondta szemlesütve Mr. alkohol.

“Mr. Alkohol 1. rész” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Kedves Rózsa!

  Az alkohol nagy csábítás! Apám anyukámnak mindig azt mondta, amikor anyu kérdezte, hogy nem csalja- e meg:
  – Többre becsülök egy pohár bort!
  Ha belegondolok, ez nagyon is igaz volt, mert a családjánál is, a gyerekeinél, és a feleségénél is többre becsülte. 🙁
  Kíváncsian várom, hogy a férfi is mennyi ideig lesz képes megváltozni.

  Szeretettel olvastalak: (f)

  Kata

 2. Szia Rózsa!
  Szépen kezdődött ez a történet. Kíváncsi vagyok meddig bírja
  alkohol nélkül Mr.alkohol? Szeretettel olvastam!
  Ölellek…Babu

 3. Kedves Rozsa! Tetszessel olvastam elbeszelesedet.
  Jo es rossz iranyban is tud valtoztatni egy szep no.
  Persze, itt a Te elbeszelesedben ez joiranyban indult el.
  Maria(l)(f)

 4. Kedves Rózsa! Remek cím, tartalom sem különben! Nagyon egyedi, gratulálok szeretettel: Klári(f)

 5. Drága Rita!
  Véleményeddel egyetértek. Örülök látogatásodak.
  Szeretettel Rózsa.(f)

 6. Kedves Rózsa!

  Tetszéssel olvastam. Igen, de talán kellett hozzá az is, hogy a titkárnő nem egyéjszakás volt. Sok nő azzal rontja el a férfit, hogy fenntartás nélkül és azonnal mindent megad, amit aztán -jogosan – nem értékel a férfi. Nincs is mit tisztelni egy olyan "hölgyben", aki azonnal a férfi ágyában köt ki.

  Szeretettel: Rita(f)

 7. Kedves Rózsa!
  Érdeklődéssel várom a következő részt, érdekesen indul a történet.
  Szeretettel gratulálok,
  Magdi

 8. Kedves Rózsa! Nem volt jelezve, hogy ez itten egy folytatásos történet. Én meg azt hittem nincs befejezve. 😀 Naná, hogy olvasom!

 9. Szia Ági!
  Ha van valami akkor a szerelem az aki meg tud változtatni valakit.
  Szeretettel láttalak Rózsa(l)(f)

 10. Kitti!!
  Nagyon örülök, hogy be kukkantottál hozzám, következő részben Mr, Alkohol története folytatódik. Várlak!(l)(f)

 11. A lélek hatalma szólalt meg itt. A szerelem csodákra képes.

 12. Mr alkohol akkor most célba ért, vagy nem? Mi lett utána? Jaj, Rózsa, csak felcsigáztad az érdeklődésemet. :)(f)

Szólj hozzá!