Az előzés: Második rész.

Mari és András, találkozgattak, Mari meg volt győződve, hogy jól választott, amíg egy vasárnap este várta Andrást, aki nem jött, nem is telefonált.
Felhívta egy közös ismerősüket, aki hüledezve értesült arról, hogy ők egy párt alkotnak. Mivel szerette, becsülte Marit, kérte, hogy másnap találkozzanak, mert ez nem telefon téma, amiről beszélniük kell. Mari izgatott volt egész nap, úgy tudta András szabadságot kért. Egész nap nem jelentkezett.
Noémi pontos volt a megbeszélt helyen találkoztak Marival. Nagyon régi ismerősök, egy városból költöztek a fővárosba, gyakran együtt utaztak. A vonaton ismerkedtek meg, jó barátnők lettek, pár hónapig egy albérletük volt.
Megölelték egymást, és Noémiből azonnal dőlt a szó!
– Ugye nem igaz, amit hallottam, hogy Andrással jöttél össze?
– Ne Mari, kérlek hallgass meg!
– Ez az ember egy őrült, nagyon gyorsan küldd el, nincs helye melletted!
– De miért? Honnan ismered?
– A vőlegényemmel egy csapatban játszik, most mondtak neki fel a munkahelyén, nincs lakása mindig másnál lakik, a csapattársainak már elege van belőle, de az edző kérte őket, hogy segítsenek, mert tehetséges. Aztán majd helyreáll a rend, és neki is lesz lakása. Jelenleg, a vőlegényemnél lakott, de megkérte, költözzön el, mert összeköltözünk. Botrányt csinált, durva, főleg, ha megiszik néhány sört. Ne engedd hozzád, mert nagyon meg fogod bánni.
Sokáig beszélgettek, aztán András telefonált Marinak, hogy nála van, nem tud bemenni, kérte, hogy siessen haza. Mari elbúcsúzott Noémitől, beült autójába és hazament. Valóban András bőröddel az ajtóban várta. Mari tágra nyitott szemmel nézte, nem mondta, hogy Noémivel beszélt, bementek a lakásba.
– Hallgatlak! Miért nem voltál dolgozni?
– Mert lejárt a szerződésem!
– Mert kirúgtak?
– Honnan veszed ezt a baromságot?
– Majd te elmondod.
– Kérlek Mari hallgass meg, összejöttek a gondok, a haverom, ahol laktam kitette a szűröm, mert egy kis fruskát visz a lakásába, most úgy állok, hogy se munkahelyem, se lakásom nincs, csak a foci, és te.
– Szüleid? Testvéreid?
– Vidéken laknak. Az edzőm megígérte, hogy felkerülök első osztályú csapatba és akkor lesz lakásom, és sokkal több pénzem. Kérlek Mari, most segíts nekem, hidd el nem fogod megbánni.
Mari megsajnálta, és megbeszélte vele, hogy pár hétről lehet szó. Keres munkát, lakást, és mielőbb elköltözik. Mari még akkor nem tudta, hogy aki a lakásába enged valakit, azt az életébe engedi be.
András kipakolt és otthon érezte magát.
– Ki van a fotón?
– A vőlegényem Róbert, aki autóbalesetet szenvedett.
– A nappaliban is láttam a fotóját, nagyon szeretted?
– Igen, nagyon – mondta Mari és nagyot sóhajtott.
András odahajolt és vigasztalta, hogy majd ő mellette áll a bajban, vigyáz rá. Marinak jól estek a kedves szavak, arra gondolt, hogy nála jó helyen lesz András megtudja változtatni, mert van lelke ennek a fiúnak, csak bánni kell vele.
A napok múltak egyre közelebb kerültek egymáshoz, András segített Marinak mindenben, ám munkahelye még nem volt, viszont lakása sem. Aztán Mari elkezdett türelmetlenkedni, András mindig talált kibúvót. A legközelebbi meccsre meghívta Marit, nem tudta, hogy Noémivel ismerik egymást.
A két lány örült egymásnak, András legnagyobb meglepetésére. A lányok meccs közben beszélgettek, aztán Marit bemutatták a csapattársaknak, akik fura megjegyzéseket tettek. András nagyon ideges lett, és kérte Marit menjen haza, mert neki még dolga van Noémi marasztalta, de ő hazament.
Várta haza Andrást, de ő nem jött csak hajnalba. Leitta magát a sárga földig. Másnap Mari csak annyit mondott neki, hogy egy hetet ad neki és költöznie kell. Munkaidő végén Mari haza sietett, de Andrást nem találta otthon. Idegesen járt-kelt a lakásban, amikor meghallotta a zárban a kulcsot kattanását. András hulla részegen rátámadt Marira:
– Nem is mondtad, hogy ismered azt a libát, Noémit, mit beszéltetek annyit? Rólam beszélt mi? – Megfogta Mari kezét, Mari felsikoltott:
– Engedd el a kezem, mert nagyon fáj.
Dühében Robert fotóját a fölhöz vágta, Mari sírni kezdett, és mondta, hogy azonnal tűnjön el, de ő bement a szobába ruhástól végig feküdt az ágyon, és csak kora reggel elment otthonról. Mari ébren volt egész éjszaka, félt ettől az erőszakos, durva embertől. Elhatározta, hogy másnap beszél az edzővel.

“Az előzés: Második rész.” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Kedves Rózsa!

  Nem tudtam, hogy folytatásos, olyan szép vége lett. :(. Sajnálom, hogy egy ilyen gyönyörűnek ígérkező kapcsolat ennyire rosszra fordult, főleg, hogy a történet igaz. 🙁

  Szeretettel olvastalak: (f)

  Kata

 2. Szia Rózsa !:]
  En egyenesen a második részbe pottyantam bele .De így is sokat megtudtam.Érdekes történet és izgalmasnak ígérkezik.
  Olvaslak tovább is csak olvassam el az első részét is
  Gratulálok jól induló novelládhoz!
  Szeretettel gratulálok….Babu(l)

 3. Szia Kitti!
  Nagy hiba, amit Mari tesz, én sem értek vele egyet. De ő Mari, nem Kitti és nem Rózsa
  ÖlellekRózsa(f)(l)

 4. Szia Rita!
  Sajnos nem mindenki tud megváltozni, vagy nem is akar.Főhősünk egy futbalista aki visszaél Mari helyzetével! Durva, erőszakos, gazember. Köszönöm, hogy olvasod.
  Szeretetttel Rózsa(f)(f)

 5. Kedves Rózsa!

  Ez az írásod is nagyon izgalmas. Sajnos hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valaki majd miattunk megváltozik, mert mi megértőek vagyunk. Előfordulhat, de nem jellemző.

  Szeretettel: Rita(f)

 6. Kedves Éva!
  Nagyon örülök, hogy nálam jártál, a történet igaz, a folytatás izgalmas, és felhábórító. Remélem velem tartasz.
  Köszönöm, hogy olvastál.
  Szeretettel Rózsa B.U.É.K.(l)(f)

 7. Szia MAGDI!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál.
  Ölellek szeretettel B.U.É.K. Rózsa(l)(f)

 8. Kedves Rózsa! Vannak emberek, akik nem érdemelnek még egy esélyt, viszont akadnak olyanok, akik igen. Nagyon nehéz az életben eldönteni, hogy ki melyik csoportba tartozik, hiszen együtt lehet megismerni a másikat. Remélem, hogy ez az ember, aki esélyt kapott,(f) a végére megérdemli a bizalmat! Gratulálok az írásodhoz Éva

 9. Szia Rózsa!
  Szomorú, szépen megírt történetedhez szeretettel gratulalok
  ,Magdi

Szólj hozzá!